Toen de LG G6 aangekondigd werd, was het idee om een smartphone langer en smaller te maken een intelligente innovatie. Maar toen kwam een maand later de Samsung Galaxy S8, dat dit concept naar een hoger niveau tilt. Is de G6 je aandacht nog waard?

Specificaties
Scherm: 5.7 inch Quad HD IPS LCD (1440 x 2880), ondersteunt Dolby Vision en HDR 10
Software: Android 7.0 Nougat
Processor: Qualcomm Snapdragon 821
RAM: 4GB
Opslag: 32 GB
Camera (main): 13 MP (f/1.8 met OIS) en 13 MP (f/2.4)
Camera (selfie): 5 MP (f/2.2)
Batterij: 3300 mAh met Qualcomm Quick Charge 3.0
Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac
Andere: IP68 water en stofvrij, USB-C 3.1, Bluetooth 4.2

Kan tegen een stootje

LG G6 onder water

Hierna: afdrogen met een handdoek en klaar om te gaan.

Ik kan een volledig artikel schrijven waarin ik de LG G6 vergelijk met de Samsung Galaxy S8 en je vertellen dat die laatste een meesterwerk is van design. Dat wil echter niet zeggen dat de G6 geen verdienstelijke poging is. De smartphone voelt uitstekend aan en is voor mij gemakkelijk met één hand te gebruiken. Bovendien is het een stevig toestel. De LG G6 onderging veertien tests – van hoge en lage temperatuur tot op de grond laten vallen vanop 122 cm – en overleefde deze. Ook heeft het een IP68-beschermingsgraad, wat betekent dat het ding stofvrij blijft en waterdicht is. De glazen achterkant liep echter een klein krasje op tijdens m’n testperiode van drie weken.

Een scherm dat goed genoeg is

lg g6 ronde hoeken

Het blijft wat vreemd, die afgeronde hoeken van het scherm.

Ook als het aankomt op schermen is vergelijken met Samsung onvermijdelijk. LG kan met z’n LCD-scherm niet op tegen dat van de Galaxy S8. Het wordt niet helder genoeg om in direct zonlicht goed leesbaar te blijven en heeft evenmin die mooie curves. Dat de hoeken afgerond zijn, is een vreemde keuze maar je went er aan. Het scherm ondersteunt wel HDR en het is voorlopig de enige smartphone die HDR-video van Netflix kan afspelen.

Drie nuttige camera’s

LG G6 Dual Camera

Als je aan de achterkant van de smartphone twee camera’s plaatst, moet daar een goede reden voor zijn. Bij de LG G6 is de meerwaarde meteen duidelijk: de foto’s gemaakt met de breedhoeklens zijn fenomenaal. (In dit album op Google Photos zie je enkele voorbeelden.) Je krijgt bij deze smartphone dus twee manieren om fotografie te benaderen, wat erg fijn is om mee te experimenteren. Bovendien kan je in de handmatige modus met alle mogelijke instellingen spelen. Handig als je daar je weg wat in kent.

LG heeft het licht gezien

LG G6 Software

Het instellingenscherm werd opgefrist en notificaties gedragen zich zoals in stock Android. Maar er blijven gekke dingen gebeuren, zoals een pop-up telkens je de vliegtuigmodus aanzet.

Qua software is het overduidelijk dat LG begrepen heeft dat Android herontwerpen vergeefse moeite is. Bij de G6 hebben ze daarom wijselijk gekozen voor een gebruikersinterface die dicht bij stock Android ligt, wat ik toejuich. Handige features zoals ‘Knock Knock’, waarmee je je smartphone kan ontgrendelen door tweemaal op het scherm te tikken, blijven op post. Als het aan mij ligt, mogen andere fabrikanten die onmiddellijk overnemen. Wel is het jammer dat de LG G6 lanceert met Android 7.0 en de beveiligingsupdate uit maart, terwijl 7.1.1 en de beveiligingsupdate van mei er al zijn. Dat belooft niet veel goeds voor de toekomst.

Batterij, de achilleshiel van de LG G6

lg g6 usb c

Hoewel ik erg graag de LG G6 heb gebruikt, kwam het vaak voor dat die in het midden van de namiddag de geest gaf. Door gegevens van AccuBattery te vergelijken, zien we dat de batterijduur vergelijkbaar is met de Huawei Nexus 6P. Dit ondanks de batterij van 3300 mAh en de relatieve dikte van de smartphone. Dat zou niet mogen voor een flagship uit 2017.

De LG G6 is beschikbaar bij Vandenborre en Krëfel voor 749 euro.


Is de LG G6 niets voor jou? Bekijk dan zeker eens deze artikels:

De Huawei P10, een betere iPhone dan die van Apple

Eindeloze schermen: dit zijn de Samsung Galaxy S8 en S8+

HTC U Ultra review: waarom?


Wil je de ontwikkelingen in tech van dichtbij volgen? Dan raad ik je aan je in te schrijven voor de Tandem Tech-nieuwsbrief.

Score

8 Goed genoeg

Vergeleken met de rechtstreekse concurrentie is de LG G6 misschien niet de allerbeste smartphone op de markt. Maar dat wil niet zeggen dat je het toestel niet moet overwegen als je op zoek bent naar een flagship boven de 700 euro. De G6 heeft een verdiende plaats in die categorie.

  • Software 8
  • Duurzaamheid 8
  • Design 7
  • Scherm 7
  • Camera 9
  • Batterij 7
  • Dagelijks gebruik 9
  • Prijs 7
Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties