De LG G5 steekt zijn middenvinger op naar de concurrentie

0

Smartphones worden groter, dunner en moeten een statussymbool zijn voor de consument. De tijd dat smartphonefabrikanten drastische vernieuwingen aankondigden, ligt al een tijd achter ons. Iedereen verbetert zijn bestaande producten door die steeds iets beter te maken. LG had er genoeg van en koos duidelijk om een ander pad te bewandelen. Met de G5 steekt LG zijn middenvinger op naar de concurrentie.

Specificaties
Scherm: 5.3 inch IPS LCD (1440 x 2560)
Software: Android 6.0 Marshmallow
Processor: Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820
RAM: 4 GB
Opslag: 32 GB, uitbreidbaar met microSD 
Camera: 16 MP f/1.8 (main) en 8 MP f/2.4 (selfie)
Batterij: 2800 mAh,
Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac
Andere: LG Friends

LG Play Begins MWC Invitation

LG G5: Play begins

De aankondiging van LG voor zijn persconferentie op Mobile World Congress klinkt bijna als een rechtstreekse uitdaging aan het adres van de grote twee van MWC, Huawei en Samsung: laat het spel beginnen op vlak van innovatie. LG is ambitieus op zijn eigen manier. Waar zowat alle bedrijven proberen om zoveel mogelijk features te steken in hun nieuwe smartphones om een totaalpakket aan te bieden en verder te borduren op eerdere successen, kiest LG met de G5 ervoor om met een leeg blad te beginnen.

Toegegeven, het redesign van de G5 is vatbaar voor discussie en niet iedereen zal er fan van zijn, maar je moet het LG meegeven, ze durven risico’s nemen. In plaats van alles in één toestel te rammen laat LG ruimte om de nieuwe smartphone tot op een zekere hoogte aan te passen aan jouw behoeften. Nood aan 32-bit DAC-audio? Geen probleem, dan plug je dat er toch gewoon in!

LG Friends

 

De vrienden van de LG G5

Hoe de G5 dan aangepast wordt aan jouw noden? Wel, daar heeft LG iets op gevonden. De zogenaamde LG Friends zijn een reeks accessoires die je op de smartphone kan klikken. Hiervoor haal je eerst de onderkant eraf waarna je het gewenste accessoire erop kan bevestigen. Momenteel is er een LG Cam Pro voor de liefhebbers van smartphonefotografie en de LG Hi-Fi Pro, een 32-bit DAC-audioaccessoire in samenwerking met B&O Play voor de audiofielen. Daarnaast zijn er nog de LG 360 VR-headset en de LG 360 Cam, vergelijkbaar met de Gear 360 van Samsung, en de LG Rolling Bot. Laatstgenoemde is een rollende bal die bestuurbaar is met de G5 voor thuis, want je kat of hond mag ook iets hebben.

Met de beperkte hands-on tijd die Geekster had op MWC, konden we even aan de slag met de G5 en zijn vrienden. Het gebruiksgemak om de accessoires te verwisselen doet ons de vraag stellen waarom niemand hier eerder aan gedacht heeft. Het is zo simpel dat het bijna te mooi lijkt om waar te zijn. Daarnaast is de G5 op zichzelf een solide upgrade van de LG G4. Het heeft alle specificaties om de titel flagship smartphone te krijgen en gedraagt zich ook zo. Het scherm is niet zo mooi als bij de Samsung Galaxy S7 maar het is scherp en doet je ogen geen onnodige pijn. Intern draait alles zoals een goed geoliede machine dankzij de Snapdragon 820 en de wide-angle-lens op de achterkant van de smartphone doet je creatief wezen om foto’s te nemen.

LG gaat met zijn G5 duidelijk een andere richting uit dan de concurrentie. Het bedrijf steekt zijn middenvinger op naar andere bedrijven door zijn eigen ding te doen en lijkt daar op het eerste zicht in geslaagd te zijn. We kunnen nog geen definitief oordeel vellen, daarvoor moeten we het toestel grondig kunnen testen, maar LG heeft een duidelijke visie. Leg de consument niet op wat jij denkt dat ie belangrijk vindt maar laat hem zelf beslissen. Worden we nu allemaal iets minder kuddedieren van de Apples, Huaweis en Samsungs van de wereld? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Een exacte datum voor de release is er nog niet maar vanaf april zal je de G5 in de winkel kunnen vinden.

Share.

About Author

Lucas Wuyts

Hoofdredacteur Tandem Tech, social media manager Geekster

Reacties