Smartphones met een verwisselbare batterij en uitbreidbaar geheugen beginnen steeds schaarser te worden. De LG G4 is één van de weinige flagships die beide nog heeft. Is the latest and greatest van LG met zijn Quad HD scherm een geduchte concurrent voor andere smartphone bedrijven? Geekster startte het toestel op en zocht het uit: 

Specificaties
Scherm: 5.5 inch IPS LCD (1440×2560)
Software: Android Lollipop 5.1
Processor: Qualcomm Snapdragon 808
RAM: 3 GB
Opslag: 32 GB, uitbreidbaar met Micro SD tot 128 GB
Camera: 16 MP (main) en 8 MP (selfie)
Batterij: 3000 mAh, Quick Charge 2.0
Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac

lg-g4

Licht gebogen leercurve

De LG G4 heeft de looks en feels van een premium smartphone, zeker als je kiest voor de lederen achterkant. Het toestel is licht gebogen waardoor het makkelijk in de hand ligt, iets waar de concurrentie *kuch iPhone 6 kuch*, soms last mee heeft.

De lichtgebogen G4 mag dan wel makkelijk in de hand liggen, bedienbaar met één hand is ie niet. Het 5.5 inch scherm laat je zo goed als niet toe om met je duim van de ene kant van het scherm naar het andere te swipen. Gebruik met twee handen is aan te raden als je je duimspieren niet wil forceren. De aan/uit-knop en de volumeknoppen zijn, zoals bij de voorganger van de G4, achteraan geplaatst. In het begin zorgt dit voor verwarring en zal je soms hopeloos duwen op de zijkant van de G4. Toch is de plaats goed gekozen, doordat je wijsvinger achteraan op je smartphone rust zijn de knoppen altijd binnen handbereik.

lg-g4

Multimedia veelvraat

Met zijn Quad HD scherm is de LG G4 een plezier om media mee te consumeren. Video’s zijn haarscherp en door het gebogen scherm worden je ogen iets minder belast als je bijvoorbeeld naar Netflix kijkt. Instagram foto’s worden mooi en groot weergegeven en een tweet versturen terwijl je op internet op zoek gaat naar de geschikte meme door middel van multitasking? Geen probleem met de G4! Met de 3000 mAh batterij kom je zonder problemen de dag door, zelfs bij intensief gebruik.

De 16 MP camera maakt haarscherpe beelden door de laser autofocus, hoewel deze niet altijd accuraat is. Soms wil de camera maar niet scherpstellen op het voorwerp dat jij wil. Hoe dit komt, geen idee maar het is wel iets wat soms tot frustraties kan leiden. Toch zijn wij nog het meeste onder de indruk van de 8 MP selfie camera. Selfies zijn met de G4 een lust voor het oog, en dat komt niet door het onderwerp dat erop staat. De selfies bevatten veel details en ook de kleuren zitten goed.

lg-g4

De LG G4 is een plezier om dagelijks te gebruiken, de batterij gaat lang genoeg mee om er gemakkelijk een dag mee door te komen en alles werkt vlot en vloeiend. Hoewel wij liever stock Android verkiezen boven de skin die LG erover zet, stoort deze niet. Het ziet er allemaal wat kinderachtig uit, maar het verandert weinig of niets aan de prestaties van de smartphone. Ben je op zoek naar een nieuwe flagship smartphone, maar wil je er geen 700 euro voor neertellen? Dan is de net geen vijfhonderd euro kostende LG G4 zeker een optie om over na te denken.

LG G4

80%
80%
Awesome

Op zoek naar een smartphone met een verwisselbare batterij en een SD-kaart slot? Dan is de LG G4 wel iets voor jou.

 • Design
  8.5
 • Batterij
  7.5
 • Software
  7
 • Camera
  8
 • Scherm
  8
 • Dagelijks gebruik
  9
Share.

About Author

Lucas Wuyts

Hoofdredacteur Tandem Tech, social media manager Geekster

Reacties