Is de JBL Flip 4 de speaker die jij deze zomer naar elk feest meeneemt? Als het van JBL afhangt wel, en ze doen er erg hard hun best voor. “Ok Google, bestel me een pizza en open Spotify om dit feest in gang te trekken.”

Specificaties
Afmetingen: 68 x 175 x 70mm
Gewicht: 515g
Bluetooth versie: Bluetooth 4.2
Frequentiebereik: 70Hz – 20kHz
Batterij: 3000mAh
What’s in the box: 1x JBL Flip 4, 1x Micro USB kabel

Andere: IPX7 Waterproof, Siri en Google Now integratie

Wij kregen de JBL Flip 4 van House of Music ter review.

JBL Flip 4 review

Het design van de JBL Flip 4 is bijna identiek aan dat van zijn voorganger. Hier en daar zijn er kleine aanpassingen, maar van ver lijken beide toestellen erg op elkaar. Het uiterlijk is duidelijk gebaseerd op functionaliteit over esthetiek.

Dat hoeft ook geen nadeel te zijn, het belangrijkste bij een accessoire voor je smartphone is natuurlijk je dagelijkse ervaring ermee. En jongens, wat een fijn product is het op dat vlak. Het initiële proces om je smartphone met de Flip 4 te verbinden is naadloos en ook nadien werkt het zonder enige moeilijkheid. Zorgen dat je bluetooth aanstaat op je telefoon, de speaker aanzetten en knallen maar!

Nadien is het koppelproces net zo naadloos: gewoon de speaker aanzetten en drie seconden wachten tot het apparaat in verbinding staat met je smartphone, laptop of welke mediaspeler met Bluetooth-verbinding dan ook. Koppel je je smartphone en laptop tegelijkertijd met de speaker, volstaat het om op de playtoets te duwen om te wisselen tussen je apparaten.

JBL Flip 4: maatjes met Siri en Google Now

JBL Flip 4 review

Ok Google, zet Kanye West op wil je?

Toen ik zag dat de JBL Flip 4 uitgerust was met Google Now en Siri was ik erg sceptisch. Een speaker waar je je persoonlijke assistent mee kan oproepen en zelfs bellen, moet rekening houden met zoveel externe factoren dat het bijna gedoemd is te mislukken. Omgevingsgeluid is één van die factoren, maar de Flip 4 lijkt er zonder problemen mee af te rekenen. Zo goed als altijd weet de draadloze speaker het omgevingsgeluid te filteren om je zo goed als mogelijk te assisteren. Pizza bestellen via de Flip 4? It’s a thing. En ja de pizza was lekker.

En dat is best straf. Een integratie met een persoonlijke assistent wordt vaak in een product gestoken als extra verkoopargument, maar blijkt uiteindelijk niet meer dan een gimmick te zijn. JBL heeft hier terecht een extra argument om je te overtuigen. De integratie zorgt er voor dat de speaker een microfoon met zich meedraagt. Hierdoor is het mogelijk om te bellen wanneer je telefoon verbonden is met de Flip 4 en het werkt uitstekend. Het achtergrondgeluid wordt ook hier magisch weggefilterd en het toont nog maar eens hoe goed JBL weet waar ze mee bezig zijn.

JBL Flip 4 review

Onderwaterfeestje, iemand?

JBL wil deze speaker in de markt zetten als je ‘muziekmaatje’ deze zomer. Om dat argument extra kracht bij te zetten, is de Flip 4 voorzien van IPX7-label. Dat komt erop neer dat je de draadloze speaker in je zwembad kan gooien, gezellig samen kan douchen of er al eens een glas water over kan kappen. De Flip 4 is volledig waterbestendig, buiten de USB Mini poort en de aux ingang die gelukkig beschermt zijn door een rubberen flap die alles mooi afsluit. Of ie tegen zand kan, durf ik niet met de volle honderd procent zeggen, dus opletten op het strand. Tevens zorgen de materialen die gebruikt zijn bij de Flip 4 ervoor dat de speaker tegen een stevig stootje kan. Het rubber beschermt alles goed, maar zorgt er wel voor dat de Flip 4 net iets minder draagbaar aanvoelt.

Dat heeft niets te maken met de grootte of het gewicht van het apparaat, maar met het materiaal. De Flip 4 is zeer geschikt om overal mee naartoe te nemen maar het rubber slijt vlug wanneer je het meeneemt in bijvoorbeeld een rugzak. Gebruikssporen tonen zich erg snel en eens je er hebt, is het nog moeilijk om ernaast te kijken. Een optionele case om je draadloze speaker te vervoeren behoort tot de opties, al moet je daar wel een kleine 30 euro voor over hebben.

JBL Flip 4 review

Maar dit alles doet niets af aan het belangrijkste in een draadloze speaker: het geluid. Voor de gemiddelde consument gaat deze speaker van JBL qua geluidsprestaties meer dan behoorlijk presteren. Ook de oudere broer, de JBL Flip 3, zat op dat vlak al meer dan goed. Bassen zijn diep en komen ook bij luid volume nog hard binnen. De cilindervorm van de Flip 4 zorgt ervoor dat het geluid mooi verdeeld wordt over de ruimte waar je het apparaat hebt neergepoot. Hierdoor is er niet echt een ‘sweet spot’, maar krijg je zowat overal dezelfde ervaring voorgeschoteld.

De details die je te horen krijgt zijn een streling voor het oor

JBL Flip 4 review

Wat me vooral opviel tijdens de testperiode is dat details in de muziek mijn oren bereikten die ik nog niet eerder gehoord had. Het geluid is zo zuiver en de Flip 4 weet de finesse in de muziek zeer precies weer te geven. Dat zorgt ervoor dat je favoriete nummer nog net iets beter wordt.

De JBL Flip 4 is met zijn prijskaartje van 139 euro een wel te overwegen optie wanneer je op zoek bent naar een nieuwe draadloze speaker. Al had het design van mij een update mogen krijgen, doet het geen afbraak aan de kwaliteit van deze speaker. Voeg daar de integratie met Google Now en Siri bij, een batterij die het een volledige dag volhoudt, en je zit met een zeer goed product.

JBL Flip4 bij bol.com


Op zoek naar ander audiogeweld? Misschien zijn deze producten ook wel iets voor je:
Sony MDR-1000x review: fun level high!
Beoplay H6 review: betaalbare perfectie

Mis je een nieuwsbrief over tech & media in je leven? Ook die hebben we! Schrijf je in via onderstaande link:
Tandem Tech nieuwsbrief, powered by Geekster 

Score

9 Fliptastisch

Hoewel JBL gerust wat meer had mogen nadenken over het design dat ze gebruiken voor de Flip 4, valt er voor de rest weinig aan te merken op deze draadloze speaker. De integratie met Google Now en Siri geeft de speaker een terechte voorsprong op de concurrentie. Feestje iemand?

  • Durability 7
  • Design 6
  • Batterij 9
  • Geluid 9
  • Draagbaarheid 8
  • Connectiviteit 9
  • Dagelijks gebruik 9
  • Prijs 7
Share.

About Author

Lucas Wuyts

Hoofdredacteur Tandem Tech, social media manager Geekster

Reacties