2015 was het jaar waar we om de oren werden geslagen met smartwatches, het was dan ook geen verrassing dat het steeds populairdere Huawei ook z’n eigen versie lanceerde: De Huawei Watch.

De Huawei Watch moet aanvoelen als een premium-ervaring en dat begint reeds bij de verpakking, zeer mooi. Maar: het innerlijke is ook belangrijk, zeggen ze dan wel eens.

Verpakking Huawei watch

Inclusief quote!

Design: schijn bedriegt

Een smartwatch moet in de eerste plaats een elegant horloge zijn, Huawei is erin geslaagd om een apparaat te ontwikkelen dat op het eerste zicht een luxehorloge lijkt. Omstaanders zullen nauwelijks zien dat dit een smartwatch is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Apple Watch. Afhankelijk of je graag wilt “pochen” over je aankopen, is dat een goed of slecht kenmerk. De Huawei Watch staat in nauwe competitie met de Gear S2 voor de titel van het ‘beste uiterlijk’. In tegenstelling tot de Gears S2, voelt de Huawei Watch ook premium aan. Het stevige metalen omhulsel en de leren bandjes dragen bij tot de luxe-ervaring die Huawei wilt bereiken. Het scherm is gemaakt van “Pure Sapphire Crystal”, de eerste onder de Android-smartwatches. Dit zou krassen grotendeels moeten voorkomen.

Design voorkant Smartwatch

Een mooie ronde vormgeving.

Software en functionaliteiten: (bijna) alles wat een smartwatch nodig heeft

In tegenstelling tot mijn review van de Gear S2, draait de Huawei Watch op Android Wear. Zoals te verwachten is Android Wear algemeen gezien een fijne ervaring. Het navigeren gaat vlot, de interface is minimalistisch en notificaties worden duidelijk weergegeven. Zoals bij de andere smartwatches zijn momenteel zaken zoals stappentellers, hartslagmeter en andere fitness-toepassingen nog steeds de centrale functionaliteiten. Deze worden prima weergegeven door de Huawei Watch, de hartslagopname gebeurt razendsnel én accuraat. Aangezien deze smartwatch Android Wear gebruikt als OS, worden al jouw activiteitsdata opgeslagen in Google FIT. Toch heeft Huawei zelf ook een eigen fitness- en gezondheidsapplicatie gelanceerd: “Daily Tracking App”. In essentie zijn beide applicaties hetzelfde, met een ander uiterlijk.
Jammer genoeg ontbreekt er een GPS in de Huawei Watch, terwijl die wel aanwezig is in andere smartwatches zoals bijvoorbeeld de Sony SmartWatch 3. De fitness tracking werkt behoorlijk en qua gebruik was de ervaring praktisch volledig vergelijkbaar met andere smartwatches op de markt.

De Huawei Watch draait de laatste softwareversies van het besturingssysteem, waardoor je deze ook kan gebruiken met IOS-toestellen.

Batterijduur: meer dan voldoende

Huawei heeft zijn laatste smartwatch boordevol energie gegoten met een batterijcapaciteit van 300 mAh. Zoals te verwachten kan je makkelijk een volledige dag volhouden met je brightness op het maximum én intensief gebruik. Gemiddelde gebruikers halen zeker anderhalve tot twee dagen. Indien je de batterijduur nog wilt verlengen, heeft de Huawei Watch een ingebouwde modus om het energieverbruik te verminderen. Zelf kon ik makkelijk één weekend overleven zonder de smartwatch te herladen, prima! De Smartwatch kan draadloos opgeladen worden door hem op het magnetische charging station te leggen. Het opladen is een moeiteloos proces en kon ik makkelijk in mijn avondritueel plaatsen. Wekker zetten, smartwatch en smartphone opladen.

Onderkant Huawei Watch

Conclusie: een prijzige maar goede keuze

De Huawei Watch is tot nu toe een van de beste smartwatches die ik heb gezien. Huawei had als doel niet louter een smartwatch te creëren, maar ook een premium-horloge met de daarbij horende looks. Huawei is hierin alvast geslaagd. Qua hardware zit de Huawei Watch op de eerste rij, terwijl het prachtige krasresistente scherm en de batterijduur voor een zorgeloos gebruik zorgen. Qua processor en RAM valt op te merken dat die onder alle smartwatches ongeveer hetzelfde zijn, bovendien heeft de hardware relatief weinig invloed op de prestaties van de huidige smartwatches. Hoewel ik nog steeds niet helemaal overtuigd ben van het fenomeen “smartwatch”, was mijn ervaring met de Huawei Watch zeer aangenaam. De activiteitentracker en stappenteller deden me meer bewegen en het snel raadplegen van binnenkomende notificaties is een handige time-saver.

Bij premium hoort natuurlijk ook een prijs, en deze is best stevig. Geïnteresseerden die hun portefeuille bovenhalen zullen al gauw 400 euro betalen voor het basismodel. Voor de meer luxueuze modellen, bestaande uit roestvrij staal, betaal je rond de 500 euro. Indien je bereid bent deze bedragen te besteden aan een smartwatch, is de Huawei Watch een slimme keuze!

7.8 Premium

Een prima smartwatch van Huawei. Een luxueus product, geschikt voor tech-fanatici dit bereid zijn wat meer te betalen.

  • SOFTWARE 8
  • DUURZAAMHEID 9.5
  • DESIGN 8
  • SCHERM 9
  • ECOSYSTEEM 7
  • DAGELIJKS GEBRUK 7
  • PRIJS 6
Share.

About Author

Alexander Van Rompuy

Ik ben fan van tech & games, meer moet dat niet zijn!

Reacties