Flagship smartphones verdienen een grote broer, dat is de gedachtegang bij smartphonefabrikanten tegenwoordig. Zo is de Huawei P10 Plus de grotere variant van de P10. Het krijgt een paar extra features, maar daar blijft het bij. Moet je je hart verliezen aan deze telefoon? Niet echt nee…

Specificaties
Scherm: 5.5 inch IPS-NEO LCD (1440 x 2560)
Software: Android 7.0 Nougat met EMUI 5.1-skin
Processor: Kirin 960 CPU, Octa-core 4* Cortex A73 2.4 GHz + 4*Cortex A53 1.8 GHz
RAM: 6GB
Opslag: 128 GB
Camera (main): 20 MP Monochrome (f/1.8 met OIS) en 12 MP (f/1.8 met OIS)
Camera (selfie): 8 MP (f/1.9)
Batterij: 3750 mAh
Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac
Andere: USB-C 1.0, Bluetooth 4.2

Prachtig, en tegelijk zo saai

Huawei P10 Plus red home button

De Huawei P10 Plus is een fraai stukje design. Zeggen dat deze smartphone niet uitstekend gebouwd is, zou het oneer aandoen. Toch zorgt de P10 Plus niet voor een warm gevoel in mijn hart. Alles wat deze smartphone zo mooi maakt, zagen we al in de P10 en bij de concurrentie. Dat is zeker geen slecht gegeven, maar je kan een design maar zoveel keer hergebruiken eer je het beu bent. Toegegeven, de rode aan/uit-knop is een leuk gegeven dat mooi verwerkt is in de rest van het design.

De plus ligt in de camera van de P10 Plus

Huawei P10 Plus dual camera

De dubbele camera bij de P10 Plus heeft een voorsprong op zijn kleinere broertje. Foto’s zijn opmerkelijk beter en dit heeft voornamelijk te maken met de upgrade bij de f-stop. Waar de P10 een f/2.2 heeft, komt de P10 Plus met f/1.8 in combinatie met OIS. Het zorgt voor foto’s die meer details tonen en de onderwerpen beter uitlichten. Huawei maakt met de camera duidelijk waar het verschil ligt tussen de twee modellen van de P-serie.

De batterij? Geen opmerkelijk verschil

Huawei P10 Plus Back

Het begint een terugkerend fenomeen te worden bij smartphones die er knap uitzien: de povere batterijduur. Toegegeven, de batterij is ietsje beter dan bij de gewone P10, maar voor 750 euro zou je echt wel veel beter moeten krijgen. De Huawei P10 Plus kan een dag overleven zonder op te laden, maar dan moet je er wel geen gekke dingen mee doen. Loop je verloren in de stad of heb je zo’n dag waar je maniakaal op Instagram zit? Vergeet het dan maar met de P10 Plus.

Hongerig beestje

Huawei P10 Plus fingerprint sensor

Ergens is de ‘korte’ batterijduur van de P10 Plus ook wel logisch te verklaren. De Kirin 960 CPU zorgt ervoor dat alles zeer vlot verloopt op de grote broer van de P10. Op geen enkel moment heeft de smartphone problemen met de rekenkracht om alles vlot te laten draaien en dat merk je. De combinatie van EMUI 5.1 en de latest and greatest qua Kirin processor is a match made in heaven. 

Huawei P10 Plus Camera

De Huawei P10 Plus is een smartphone die erg veel dingen goed doet, maar nooit is er iets dat er uitspringt. Toegegeven, het scherm is erg fijn om naar te kijken, foto’s zijn mooi en de batterij is beter dan die van zijn kleine broertje. Toch zijn er genoeg toestellen bij de concurrentie die één of meerdere aspecten van de P10 Plus gewoonweg beter doen. De Huawei P10 Plus heeft genoeg eigenschappen waardoor je er verliefd op kan worden, al kan je er maar beter gewoon vrienden mee zijn.

Huawei P10 Plus bij bol.com


Wil je je niet binden aan de P10 en andere opties bekijken?

De Huawei P10, een betere iPhone dan die van Apple
LG G6 review: smartphone verkleed als tank
HTC U Ultra review: waarom?
Welke smartphone koop jij voor minder dan 300 euro?

 

 

Score

6 Meh

De Huawei P10 Plus is een goede smartphone, maar weet op geen enkel moment zichzelf aan je te binden. Buiten wanneer het liefde op het eerste zicht is, laat je deze smartphone beter aan je voorbijgaan.

  • Software 8
  • Duurzaamheid 7
  • Design 9
  • Scherm 8
  • Camera 7
  • Batterij 6
  • Dagelijks gebruik 8
  • Prijs 6
Share.

About Author

Lucas Wuyts

Hoofdredacteur Tandem Tech, social media manager Geekster

Reacties