Huawei MateBook, de Surface en iPad Pro killer?

0

Laat het duidelijk zijn, Huawei wil overal zijn. Nu het in België de meest verkochte smartphone van 2015 op zak heeft, is het tijd om een volgende markt te veroveren. De Huawei MateBook moet jouw go-to device worden op vlak van tablets en laptops.

Naast Samsung met de S7 en Gear 360, gooide vooral Huawei grote ogen met zijn aankondiging de dag voor de eigenlijke start van het Mobile World Congres in Barcelona. Het bedrijf is bezig aan een veroveringstocht en heeft zijn pijlen nu gericht op de pc-gebruikers. Hiervoor komt het met de Huawei MateBook, een 2-in-1 tablet die ook kan dienen als computer. Dat Huawei het woord pro niet gebruikt in de naam is wonderbaarlijk, aangezien de concurrentie hier maar al te graag mee uitpakt (ja Apple en Microsoft, het gaat over jullie). Is de MateBook daarom minder ‘pro’ dan de concurrentie? Verre van, de eerste momenten met de Huawei MateBook waren zelfs zeer positief.

Het design van deze hybride tablet is er een van hoge kwaliteit. De look and feel zijn premium, waarmee Huawei bewijst dat het een gestroomlijnd assortiment aan producten kan aanbieden. Dit is wel enkel het geval bij de tablet zelf, want het toetsenbord van 150 euro valt tegen. Dat is een probleem waar elke fabrikant mee worstelt; net zoals bij Apple en Microsoft is het toetsenbord bij de MateBook niet overtuigend. De toetsen voelen smoeshy en schrijfmarathons zal je hier niet meteen mee doen. Het keyboard is handig om korte teksten of wat tweets op te typen, maar daar stopt het dan ook. Toegegeven, het is wel een van de betere tablet-keyboards op de markt.

MateBook: Veel pixels voor een mooie Windows 10-ervaring

Hoewel het ene accessoire er al beter uitziet dan het andere, zijn de specs nog steeds het belangrijkste bij een pc of tablet. Het basismodel van 799 euro komt met 128 gigabyte aan geheugen, vier gigabyte aan RAM en een Core-m3-processor. In ruil voor deze prijs krijg je ook nog een 2K-scherm en een tablet. Dit is goedkoper dan de Surface van grote concurrent Microsoft. Het 2K-scherm schreeuwt gewoon om aandacht; de kleuren zijn levendig, komen goed tot hun recht en ook het touchscreen reageert geweldig snel.

Het is moeilijk om bij een eerste gebruik al meteen een definitief oordeel te vellen over de Huawei MateBook, maar de eerste indrukken zijn alvast positief. Dit kan wel eens een echte game changer zijn voor de hybride-tabletmarkt en een serieuze veeg voor de concurrentie. Een exacte releasedatum is er nog niet voor de MateBook, hoewel enkele geruchten doen uitschijnen dat hij ergens in maart zal uitkomen. Verwacht maar een review op Geekster, want deze willen wij niet aan ons voorbij laten gaan.

Share.

About Author

Lucas Wuyts

Hoofdredacteur Tandem Tech, social media manager Geekster

Reacties