Huawei Mate S: S staat voor stijl (IFA 2015)

2

Dat Huawei in staat is om prachtige smartphones te maken, dat wisten we al. De Huawei Mate S ziet er dan ook veelbelovend uit. Ik kon een kijkje nemen op IFA 2015 en dit is mijn eerste indruk.

Specificaties
Scherm: 5,5 inch Full HD (1080×1920)
Software: Android Lollipop (5.1.1) met EMUI skin
Processor: Hisilicon Kirin 935
RAM: 3 GB
Opslag: 32/64/128 GB
Camera: 13 MP met Optical Image Stabilization (main) en 8 MP (selfie)
Batterij: 2700 mAh

Design

Deze diashow vereist JavaScript.

Op het eerste zicht lijkt de Huawei Mate S sterk op een kleinere versie van de Ascend Mate 7. Toch zijn er enkele kleine details die deze nieuwe smartphone net dat beter maakt. Zo is aan de boven- en onderkant van het toestel het plastiek geminimaliseerd tot een fijne lijn voor de antennes. Dit zie je ook in de iPhone 6 en HTC One M8. De achterkant is gemaakt uit zeer goed aanvoelend aluminium, dat misschien net iets te glad is waardoor het wel eens uit je handen kan glijden. De vingerafdrukscanner vind je ook achteraan, wat een zeer praktische plaats is, want je vinger ligt daar sowieso als je het toestel vastneemt. De Huawei Mate S ziet er uit als een echt premium toestel, wat we van het bedrijf ondertussen wel gewoon zijn.

Eerste indruk van de Huawei Mate S

huawei-mate-s-front

De Huawei Mate S maakt gebruik van Android 5.1

Hoewel we met een best groot 5,5 inch scherm zitten, ligt de Huawei Mate S door de licht geronde achterkant zeer goed in de hand. Het toestel is ook best smal, waardoor de camera er een beetje uitsteekt. Ik had het liever wat dikker gehad, zodat er een grotere batterij in past, maar zo’n ramp is het niet. De Huawei Mate S draait op Android 5.1, maar maakt gebruik van custom software. Persoonlijk ben ik daar geen grote fan van, vooral omdat zo updates meestal veel later komen, maar het brengt wel wat handige features met zich mee. Alles ging op het eerste zicht heel vlot, maar een langere review is nodig om te bekijken of dit ook zo blijft.

Huawei is er weer in geslaagd om een uitstekend toestel te maken, maar we zullen het zeker eens langduriger testen in een review. Hou Geekster dus in het oog!

Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties