Huawei lanceert de Honor 5X in Europa voor 229€

0

Dat Huawei wereldwijd succesvol is met de verkoop van hun smartphones, is het afgelopen jaar nog maar eens duidelijk geworden. In januari van 2016 alleen al verscheepten ze een slordige 12 miljoen smartphones. Nu willen ze met de lancering van de Honor 5X in Europa ook laten zien dat ze in de goedkopere segmenten van de markt kunnen slagen. Met veel furore kondigden ze gisteren dan ook aan dat de smartphone in heel Europa verkrijgbaar ging zijn.

Specificaties
Scherm: 5,5 inch IPS LCD (1080×1920)
Software: Android Lollipop 5.1.1 (EMUI 3.1)
Processor: Qualcomm Snapdragon 616 (1.5 GHz)
RAM: 2GB
Opslag: 16 GB, microSD tot 128 GB
Camera: 13 MP (main), 5 (selfie)
Batterij: 3000 mAh
Wi-Fi: 802.11 b/g/n
Andere: Bluetooth 4.1,

Dat Huawei het groot ziet, was meteen duidelijk aan de omvang van het persevenement. Van over heel Europa werden bloggers en journalisten overgevlogen naar München voor de lancering van één smartphone. De vraag is dan natuurlijk of dat ene toestel het waard is. Op papier ziet de Honor 5X er zeer duidelijk low end uit. Een bescheiden Qualcomm processor, met de standaard 2 GB en Full HD scherm gaan samen met een grote batterij van 3000 mAh. Waar deze smartphone mee moet opvallen is de toevoeging van een vingerafdrukscanner en het feit dat het toestel volledig uit aluminium is gemaakt. Gewoonlijk zijn dat eerder kenmerken van smartphones die meer dan 500 euro kosten. De Honor 5X heeft een adviesprijs van slechts 229 euro, wat het een geduchte concurrent maakt van de Motorola Moto G en de OnePlus X.

honor 5X

De kwaliteit van de smartphone is uitstekend. Het aluminium voelt goed in de hand, vooral de zijkanten zijn zo afgewerkt dat ze niet scherp zijn zoals wel vaker bij metalen smartphones. De vingerafdrukscanner reageert best vlot, maar tijdens een snelle vergelijking met de Huawei Nexus 6P in de andere hand, was die laatste steeds een tikkeltje sneller. Dat je een app kan instellen per vinger, die dan meteen opent na het ontgrendelen van het toestel, is een handige feature. Je vinger gebruiken om de camera-app te openen, lijkt me hier de meest handige toepassing voor. Tijdens het korte testen van de Honor 5X reageerde hij vrij snel, maar uitgebreider testen zal nodig zijn om te achterhalen of de smartphone het ook volhoudt tijdens dagelijks gebruik.

Geen idee waarom dit nodig was

Metaalbewerking, geen idee waarom dit nodig was

Tijdens de persvoorstelling van de Honor 5X schemerde het sterk door dat Huawei met de Honor-smartphones wilt doorbreken in de competitieve Europese markt. Door zich hip te profileren en veel gebruik te maken van sociale media in plaats van klassieke advertenties, gaan ze proberen een plaats te krijgen in het leven van jongeren. Dat de smartphones gemakkelijk te kopen zijn op hun VMall-webshop en aan een lage prijs, gaat hen daarbij waarschijnlijk goed helpen.

Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties