Green Geeks

3

In ons huidig moderne en digitale tijdperk zijn computers, gadgets en verzamelingen niet meer weg te denken. Enkele leuke tips hoe je een milieubewuste groene geek kan zijn!

1. digitale comics en e-readers

Een Kindle (of andere e-reader) is een ideale manier om de boekenwurm in jezelf boven te halen maar toch groen te blijven! De Kindle gebruikt elektronische inkt voor z’n display, en de Kindle Fire is zelfs al een volledig digitale tablet e-reader. Geen papier of inkt meer nodig dus! Ik moet toegeven, zelf ben ik grote fan van boeken in boek-vorm, omdat het leuk is om vast te houden en knus aan het haardvuur te gaan zitten, maar mijn groen hart heeft me toch al doen overwegen te investeren in een van deze beauties (not to mention dat de boeken een heel stuk goedkoper zijn!).

Digitale comics zijn ook al niet meer weg te denken uit ons huidig wereldbeeld. Uitgeverijen zijn snel op de digitale bandwagon gesprongen en brengen ons nu nog sneller onze latest favorites. Bijvoorbeeld bij Dark Horse Digital, Marvel en DC vinden we comics te koop online en daarmee ook beschikbaar vanaf dag 1 (hoeven we niet meer te wachten tot ze arriveren in België!). Daarenboven zijn er af en toe wel enkele free comics te rapen!

Je schaft je enkele digitale comics aan? Dan wacht je enkel nog het installeren van een goeie reader op je computer of een snazzy app op je device naar keuze! Op mijn macbook gebruik ik Simple Comic.  Enkele andere die de moeite zijn om te bekijken zijn ComicRack voor PC, Perfect Viewer voor Android en Comics voor Iphone.

2. online activisme

Laatst ontdekte ik per toeval een nieuwe actie van Greenpeace, Arctic Rising. Het is een website, gefixeerd op het redden van de noordpool. Op deze website maak je een profiel aan, en kies je je ‘mascotte’. Hoor je bij de ijsberen, narwals, poolvossen, sneeuwuilen,..? Dat kies je zelf! Ieder dier staat voor enkele kenmerken van soorten activist die bestaan, en jij zoekt uit wat nou net het beste bij jou past.

Het leukste aan heel deze seemingly random toestand, is dat er een soort race van gemaakt is. Je profiel heeft namelijk een ranking. Per persoon die jij kan rekruteren krijg je tien punten, en er zijn ook nog creativity points te verdienen. Daarbovenop kan je ook werkjes/acties indienen en per like op facebook krijg je nog een punt erbij. Beste van al? De persoon met de hoogste ranking (van de wereld) mag mee met Greenpeace naar de Noordpool!

Ikzelf heb me aangesloten bij de poolvossen en ik sta op nr 602 in de ranking. Wie beat me? Klik maar duchtig op de doe mee knop op mijn profiel!

 3. creatief gadgets kiezen

Geek zijnde vind ik niets leuker dan coole gadgets uitzoeken en dan (on)geduldig wachten tot ze in mijn postbus vallen. En als je dat een beetje slim aanpakt, zijn er enorm veel leuke dingen te vinden die ook een tikje eco zijn! enkel voorbeeldjes (klik op de foto om naar de site te gaan!) :

Solar Chargers

Of heb je het meer voor recyclage? Dan kan je ook gadgetgewijs gaten knippen in je vuilnis!

Plectrum Puncher

Deze vond ik beiden op ThinkGeek, een site waar ik al menig uren gebrowsed heb op zoek naar dingen die ik niet nodig heb maar wel graag hebben wil! Aan jou om uit te zoeken waar ze de groene gadgets verstopt hebben!

Uiteraard zijn dit niet de enige manieren om milieubewust te leven, maar het zijn alvast leukere dan de lokale beek opkuisen (waarvoor je je echter niet moet inhouden 😉 ). Intussentijd; lichten uit en geen plastieken zakjes als je figurines gaat kopen!

Share.

About Author

Avatar

Illustrator, Whedonista en cosplay-liefhebber. Aspirant graphic-novelist en verwoed taartenbakker.

Reacties

Heb nog niet de kans gehad om comics te lezen op een ipad, bedankt voor de tip! Ziet er inderdaad een mooie app uit.