Als student is het soms leven op kleine voet. Je moet gewoonlijk met je zuurverdiende centen van je studentenjob zien rond te komen voor een heel jaar. Toen mijn zoveelste paar earbuds het begaven, besloot ik mezelf een draadloze én betaalbare hoofdtelefoon aan te schaffen. Zo kwam ik uiteindelijk bij de Fresh ‘N Rebel Caps On-ear Wireless Headphones terecht: een prijskaartje van slechts €59,55 voor een draadloze hoofdtelefoon. 

Specificaties
Hoofdtelefoon type: On-ear hoofdtelefoon
Aansluiting: Jackplug 3,5 mm en Bluetooth
Gevoeligheid: 110 dB
Frequentiebereik: 20Hz – 20.000 Hz
Battery-life: 5 uur
What’s in the box: Caps-hoofdtelefoon, micro-USB-kabel, 3,5 mm audiosnoer met microfoon & afstandsbediening en handleiding

Het oog wil ook wat

fresh 'n rebel caps review

Laten we eerst even the elephant in the room aankaarten. Ja, ik heb een pastelroze hoofdtelefoon gekocht. Waarom? Ik ben een meisjes-meisje en houd van roze. Gelukkig zijn er nog vijf andere kleuren waaruit je kan kiezen, dus je hoeft niet te vrezen als babyroze niet echt jouw kleur is. Je kan kiezen uit vier pasteltinten met onder andere lichtblauw, babyroze en botergeel. Daarnaast is er nog diepblauw, legergroen, zwart en wit. Voor elk wat wils dus.

fresh 'n rebel caps review

Het design is alvast iets wat mij kan bekoren. Zij die van een retro-look houden, zijn met de Caps-hoofdtelefoon aan het juiste adres. Het is een simpel design, maar zeker niet saai. De hoofdtelefoon oogt speels en stijlvol. Daarbij is de bediening vrij simpel vormgegeven. Er zijn vier knoppen te vinden op de rechterschelp. Een aan-en-uit knop, een knop om vooruit te spoelen en het volume te verhogen, een knop dat het omgekeerde doet en een pauzeknop. Met die laatste kan je ook een oproep beantwoorden als je wordt gebeld. Bovendien bevindt zich op de rechterschelp nog een lampje. Deze knippert rood wanneer de hoofdtelefoon eens een oplaadbeurt nodig heeft en blauw wanneer het op zoek is naar je apparaat via Bluetooth. Ten slotte is er een micro-USB-ingang aanwezig om je hoofdtelefoon mee op te laden en een plugingang voor als je wil luisteren via de bijgeleverde krulkabel.

fresh 'n rebel caps review

Getting comfortable

De hoofdtelefoon zit aangenaam op de oren. Gewoonlijk heb ik snel pijn als ik een hoofdtelefoon draag, maar bij de Fresh ‘N Rebel headphones heb ik dit niet. De hoofdtelefoon is ook gemakkelijk aanpasbaar naar je hoofdvorm en plooit op zonder veel poespas. De hoofdtelefoon is tevens een lichtgewicht. Bovendien vind ik het fijn dat er krulkabel is bijgeleverd voor als je batterij op is. Zo ben je altijd zeker dat je geluid hebt. Daarbij gebruik ik op de laptop altijd een kabel, aangezien mijn laptop geen Bluetooth heeft. De kabel functioneert ook nog eens als microfoon en afstandsbediening. Het enige wat mij wel stoort aan deze aankoop is dat er geen case in de verpakking zit. Ik ben op dit moment genoodzaakt om mijn hoofdtelefoon los in mijn zak te gooien, wat niet altijd even ideaal is. Hoewel het materiaal stevig genoeg is om de ravage in mijn handtas te doorstaan, had ik toch graag wat extra bescherming gehad.

fresh 'n rebel caps review

Kleine prijs ≠ slechte performance

Vooraleer ik het over de prestatie van dit beestje ga hebben, wil ik nuanceren dat ik deze hoofdtelefoon niet heb gekocht om het allerbeste geluid te hebben. Ik wou gewoon een hoofdtelefoon die draadloos was en zijn werk naar behoren deed. Dat gezegd zijnde doet deze hoofdtelefoon het naar mijn mening oké. Het maakt geen loze beloften. Ik was me er van bewust dat deze hoofdtelefoon slechts 5 uur batterij had, wat voor mijn dagelijks gebruik voldoende is. Ik gebruik mijn hoofdtelefoon alleen draadloos als ik onderweg ben of ga sporten. Op de laptop gebruik ik hem met de bijgeleverde kabel. De hoofdtelefoon is ook volledig opgeladen binnen een halfuurtje via de micro-USB-kabel. Voor de manier waarop ik mijn hoofdtelefoon gebruik, is de batterij goed genoeg. Ik kan me echter zeer goed voorstellen dat die batterijduur voor anderen teleurstellend is.

Naast de batterijduur is de geluidskwaliteit goed. Alweer niet mind-blowing, maar zeker goed genoeg om naar muziek of een serie te luisteren. Doordat de hoofdtelefoon overigens een closed-back model is, werkt het een beetje noise-cancelling. Dit wil zeggen dat de cups van de hoofdtelefoon je gehele oor omvatten, waardoor extern geluid minder gemakkelijk kan binnendringen. Het is natuurlijk niet zo goed als actieve noise-cancelling technologie, maar het werkt. Zodra je muziek begint af te spelen, zal je merken dat externe geluiden gedempt tot onhoorbaar zijn. Je kan aan zo’n kleine prijs geen wonderen verwachten, maar hij doet wat hij moet doen.

fresh 'n rebel caps review


Ben je toch niet overtuigd? Hier zijn een aantal alternatieven:

6 Goed genoeg

De Fresh 'N Rebel Caps Wireless Headphones is voor de audiofiele gebruiker misschien niet zijn of haar droomhoofdtelefoon, maar voor de gemiddelde gebruiker werkt hij goed genoeg. Echter spijtig dat er geen case bijgeleverd is en dat de batterijduur wat aan de lage kant ligt.

  • Durability 7
  • Design 9
  • Batterij 5
  • Sound 6
  • Portability 4
  • Dagelijks gebruik 7
  • Connectiviteit 7
  • Prijs 10
Share.

About Author

Avatar

Journaliste in wording en filmwetenschapper van opleiding. Heeft een uitpuilende boekenkast, een beschamende hoeveelheid aan Pop Funko's en een obsessie voor uilen. Zou graag van fangirling haar beroep maken.

Reacties