Een swagway: het is ongetwijfeld nu al de hype van het jaar 2016, maar het is zonder twijfel ook zo’n hype die er enorm belachelijk uitziet. Zo’n hype die ie-de-reen wel eens wil getest hebben.

Specs eBoard Pro
Gewicht: 10kg
Afmetingen: 58cm x 17cm x 18cm
Diameter wielen: 17cm
Materiaal: ABC+ PC
Min. toegestaan gewicht: 20kg
Max. toegestaan gewicht: 120kg
Max. helling: 30°
Max. snelheid: 18km/h
Max. afstand: 25km
Oplaadtijd: 1u – 2u
Batterij: Samsung 4.4Ah Lithium
Motorkracht: 2 x 350W
Garantie: 1 jaar

Het ziet er makkelijk uit…

… maar dat is het in het begin zeker niet. Daarna wel. De eerste minuut wanneer je één voet op de swagway zet, vergelijk je ‘dat ding’ spontaan met een Duitse Herder die ongecontroleerd in het rond begint te bijten. Al snel probeer je toch je tweede voet er op te zetten, zodat je eindelijk vaarwel kan zeggen tegen het concept wandelen. De kans bestaat dat je de eerste vijf minuten je evenwicht 1000x verliest en de zwaartekracht nog eens uittest. Maar na die vijf minuten? Ghoho, dan is er geen houden meer aan en rol je overal naartoe. Ja, letterlijk overal. Want wandelen behoort vanaf nu officiëel tot de verleden tijd.

Met je ogen op de toekomst gericht en vooral op het doel naar waar je wilt rollen, voel je de wind door je haren glijden. Niets kan je nog tegenhouden. Helemaal niets! Buiten steentjes, naar-boven-hellende-vlakken, drempels, deurdorpels, kasseiën, kleine putten in de weg, kabels, riooldeksels, … Even afstappen, je swagway oppakken, terug neerzetten en verder rollen dan maar. Eigenlijk is dat niet zoveel gevraagd, moest dat ding geen 10kg wegen.

Een dikke hype, dat wel!

Met de film ‘Wall-E’ in het kritisch achterhoofd, moet ik toegeven dat dit ding wel eens toekomstmuziek kan zijn op bepaalde vlakken. Je bestuurt de swagway namelijk praktisch met je gedachte. Ik pleit niet voor het feit dat iedereen moet stoppen met wandelen, maar voor korte afstanden te overbruggen kan de swagway enorm handig zijn. Tenzij je met je hond gaat wandelen, want dan sleurt je enthousiaste vriend je eender waar naartoe.

De swagway is enorm compact en kan volgens de gebruiksaanwezing tot 18km/u rollen. Sommigen beweren wel dat je dat beter niet kan doen, omdat je dan wel eens één kan worden met de vloer. Daarnaast kan je met dit tuig ook afstanden van 25km mee overbruggen. Stel je voor: 25km lang niet moeten wandelen, terwijl iedereen die je passeert een verbaasde blik naar je werpt.

En echt iedereen wil het eens uittesten. Iedereen die je kent ramt je bijna van je swagway. Sommigen zijn er na twee seconden al mee weg, anderen klampen zich de volle tien minuten aan je vast alsof je een griezelfilm kijkt.

Kwanta kosta?

Toegegeven: het is een gadget die je voor de volle 100% kan missen, maar welke gadget is wel onmisbaar? De prijzen van zo’n swagway variëren. Je vindt er van €900 (beetje overpriced als je het mij vraagt), maar ook van €400. Momenteel heeft outspot.be een tijdelijke actie en verkopen ze een ‘eBoard Pro’ voor €299,95.

“Is de correcte naam niet ‘hoverboard’?”

Nee, een hoverboard raakt de grond niet aan. Nooit naar Back To The Future gekeken?

“Schiet zo’n swagway niet in brand?”

Ik beken: er waren een aantal momenten waar ik schrik had dat mijn appartement afgebrand zou zijn als ik terug thuiskwam. Gelukkig ben ik niet één van die pechvogels. Er zijn inderdaad op internet wel wat filmpjes terug te vinden van swagways die in brand vliegen. Na wat research gedaan te hebben, bleek dat dat bijna uitzonderlijk met toestellen die veel goedkoper zijn dan €300 te gebeuren.

Share.

About Author

Avatar

Ik doe ook gewoon maar wat...

Reacties