Google geeft met de tweede versie van de Chromecast het goede voorbeeld als het op streaming aankomt. Het kleine maar dappere apparaat dat je aan je tv hangt, streamt zowat alles wat je op het internet kan vinden en het is zo doodeenvoudig dat zelfs een kleuter het zou kunnen (voor de duidelijkheid: ik heb dit nog niet geprobeerd). Combineer dat met een lage prijs en je weet dat het kleine ronde dingetje bij heel wat mensen in de woonkamer gaat belanden.

Specificaties
Dimensies: 51,9mm x 51,99mm x 13,49mm
Gewicht: 39,1 gram
Poorten: HDMI, Micro-USB
Output: HDMI, max. 1080p
Wi-Fi: 802.11 b/g/n/ac (2.4GHz/5GHz)

Meegeleverd in de doos: Google Chromecast 2, micro-USB kabel, power adapter

Wij konden de Google Chromecast testen doordat de redacteur erg fijne kerstcadeau’s kreeg in 2016.

Het uit de doos halen van de Google Chromecast is bewust sober gehouden. In het witte doosje vind je de Chromecast zelf, een mini-USB-kabel, een adapter om het te voorzien van elektriciteit en één van de kleinste handleidingen die ik ooit al zag bij een product. De reden daarvoor is simpel, de magic van een Google Chromecast speelt zich af op je televisie en online. Het enige dat je moet weten is hoe je de Chromecast moet aansluiten op je beeldscherm, c’est ça.

De Google Chromecast krijgt elektriciteit via de meegeleverde adapter en mini-USB-kabel, al is het mogelijk om de USB-kabel ook gewoon in een USB-poort van je televisie te steken. Dit vermindert het aantal kabels dat van je beeldscherm naar de stekker gaat. Een leuke extra voor iedereen die zijn set-up liefst zo clean mogelijk wil houden. Alles kan mooi weggewerkt worden zodat je zelfs zou vergeten dat er effectief een Chromecast aangesloten is.

Klein maar dapper toestel

Chromecast

Er werd zo goed nagedacht over het toestel dat het er gewoon cool uitziet.

Ook het installatieproces is eenvoudig gehouden. Via de Google Home-app op je smartphone laat je je slimme telefoon verbinden met de Chromecast waarna je, als alles goed gaat, een code zal zien verschijnen op het scherm om alles te finaliseren. Het installatieproces duurt al bij al maximum vijf minuten.

De Chromecast van Google blinkt uit in zijn eenvoud, ook als het op uiterlijk aankomt. Niet te veel franjes maar subtiele handigheidjes, zoals de magneet ter hoogte van de HDMI-poort, zorgen ervoor dat het gebruiksgemak echt wel hoog ligt.

Google Chromecast 2

De Chromecast is zo compact dat je zou vergeten dat je er één hebt.

Het streamen naar je televisie is naadloos door de 2.4 & 5GHz verbinding. Vrijwel nooit heb ik problemen om te verbinden met de kleine dappere cirkel en als die er toch zijn, ligt het vaker aan het wifisignaal in huis dan aan het toestel zelf. Handige tip: Heb je een 5Ghz router thuis, plaats hem dan in dezelfde ruimte als de Chromecast en verbindt het toestel ermee. Netflix & chill ging nog nooit zo vlot.

De tweede versie van deze Chromecast kan tot 1080p beelden streamen. Aan de hand van je internetverbinding bepaalt het toestel zelf wat de optimale beeldkwaliteit is. Toch meer pixels nodig op je televisie? Dan kijk je best even naar de Chromecast Ultra die beelden tot en met 4K Ultra HD kan streamen.

De Chromecast van Google is het perfecte toestel voor iedereen die op een makkelijke en snelle manier wil genieten op groot scherm van alles wat het internet te bieden heeft. Voor 39 euro haal je het toestel al in huis en kan je beginnen genieten van je favoriete YouTube-kanaal of Netflix-serie. Google houdt het opvallend sober tegenover de concurrentie. Geen interface zoals bij de Apple TV, gewoon rechtstreeks je content naar je televisie streamen. En die eenvoud tout court bij de Chromecast kan ik meer dan bekoren.

Google Chromecast bij bol.com


Heb je zoiets van: maar Lucas, ik heb een toestel nodig dat meer pixels tovert op mijn televisie! Vrees niet kinders, de grote broer van de Chromecast zorgt daarvoor:
Chromecast Ultra review: je televisie op steroïden

Op zoek naar meer reviews en andere artikels, we got you covered:
Een streaming dongle is niet voldoende, je hebt ook een tv nodig. An-Sofie reviewde een uitstekend exemplaar.


Geekster was op de grootste smartphonebeurs van de wereld en raakt alle smartphones aan. Allemaal.


We spraken ook met de baas van Google Assistant. Die raakten we niet aan.

We hebben trouwens ook een nieuwsbrief over technologie en de media. Vul hieronder even je gegevens in zodat je elke week een verse Tandem Tech in je mailbox ontvangt. Je gaat het je niet beklagen.
Score

9 Stream it!

De tweede generatie Chromecast van Google is een schot in de roos. Je haalt je kostbare geld er meer dan uit en het toestel is aan te bevelen aan iedereen die content wil streamen naar zijn televisietoestel. Google wist duidelijk wat het voor ogen had bij het maken van dit toestel, en dat uit zich keer op keer wanneer je iets 'cast' naar je televisie.

  • Gebruiksvriendelijkheid 10
  • Ecosysteem 7
  • Snelheid 8
  • Prijs 9
Share.

About Author

Lucas Wuyts

Hoofdredacteur Tandem Tech, social media manager Geekster

Reacties