Apple Watch Event: dure horloges, dunne Macbook en de HBO Netflix-killer

0

De Apple Watch moet de norm worden binnen de wearables. Kan Apple deze zware verantwoordelijkheid aan of is het al dead on arrival? Maar dat was niet het enige waarover Tim Cook vandaag kwam praten!

Apple Watch, 10 000 dollar voor 18u batterij

Voor de 1% onder ons

Voor de 1% onder ons

Dan heb ik het (gelukkig) over de Apple Watch Edition, de uitvoering met 24-karaatsgoud. De iets sportievere Watch Sport zal uitkomen met een plastieken bandje en aluminium casing en begint aan 349 dollar. Het zal vanaf 10 april beschikbaar zijn voor pre-order en op de 24ste kan je het kopen als je de VS, Groot-Brittannië, China, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan of Hong Kong woont.

Voor de rest was het enige nieuwe dat je om de 18 uur je horloge aan het stopcontact zal moeten hangen. Daarnaast kan je telefoneren (eindelijk!!!), raad vragen aan Siri (eindelijk!!!!) en je apps kiezen uit het nog steeds zeer vreemde startscherm. Het handigste zijn misschien nog de fitness en health apps die hopelijk samen werken met de apps voor klinische testen en de mogelijkheid om via Apple Pay te betalen of met Passbook in te checken in de luchthaven. De keuze tussen stijl en batterijduur blijft dus nog steeds.

Geen Air, nog steeds Macbook

macbook

Zo enorm dun

Door de lucht uit de Macbook te halen is Apple er in geslaagd om deze 12 inch laptop heel erg dun en licht te maken. Maar dat is niet het enige dat er veranderd is. Het toetsenbord werd ook vernieuwd, want het beste toetsenbord ter wereld kan altijd beter. Met een nieuw mechanisme en LED’s voor elke toets zal dit full sized keyboard waarschijnlijk een plezier zijn om op te typen.

Het tweede belangrijke onderdeel van een laptop is natuurlijk het scherm. Dit model zal een 12 inch Retina display zijn met 2304 op 1440 pixels. Maar het meest indrukwekkende is dat het scherm bijna geen bezel zal hebben. Dat maakt, samen met een batterij die een hele dag zou moeten kunnen volhouden, deze Macbook startend aan 1200$, een aantrekkelijk toestel.

Ook interessant is dat het opladen en versturen van gegevens allemaal via één USB-poort zal gaan. Deze is van het nieuwe type C en kan je langs beide kanten inpluggen. Gedaan met 3 keer proberen dus! Nadeel is wel dat je een hoop dure connectors van Apple zal moeten kopen. De nieuwe Macbook zal beschikbaar zijn in zilver, ruimte-grijs en goud. Perfect voor bij je gouden iPhone, iPad, Apple Watch en je bontjas. 

Apple en HBO, pure liefde

hbo-apple-event

Alles van de HBO catalogus voor 14,99$ per maand

Na de liefde aan elkaar te hebben verklaard, kondigde de CEO van HBO Richard Plepler aan dat beide bedrijven meer zullen samenwerken in de vorm van HBO Now. Deze Netflix-concurrent zal exclusief op Apple toestellen zoals de Apple TV (waarvan de prijs is gezakt naar $69), iPhone en iPad worden gelanceerd aan $ 14,99 begin april. Je zal hiervoor eindelijk geen abonnement meer moeten hebben, dus er bestaat een kans dat deze dienst ook te verkrijgen zal zijn in België. De vraag is of dit op tijd naar ons land zal komen voor de eerste aflevering van Game of Thrones op 12 april. Tim Cook toonde trouwens ook een nieuwe trailer!

Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties