Welk bedrijf buigt eerst om zijn smartwatch compatibel te maken met een ander besturingssysteem, Google of Apple? Het is de eerst genoemde geworden. Android Wear werkt nu samen met iOS. Geekster testte een LG Watch Urbane uit in combinatie met een iPhone 6. Android on iOS, het werkt, en daarmee is alles gezegd.

Android Wear on IOS

Bijna alle smartphone bedrijven maken ze tegenwoordig, smartwatches. Het is een steeds groeiende markt en elk bedrijf probeert zijn graantje ervan mee te pikken. Tot voor kort waren Android Wear horloges enkel voor Android smartphones en de Apple Watch enkel voor, ja de iPhone. Google wil daar nu verandering in brengen door Android Wear open te stellen. Zo gezegd zo gedaan, een Android Wear-app in de App Store en voila, verbinden die handel. Toch zijn er enkele werkpunten aan zo’n Android Wear en IOS combo.

Horloge met ‘slimme’ functies

Het verbinden van je Android smartwatch met je iPhone verloopt makkelijk en zonder problemen. Net zoals bij een Android smartphone wijst het proces zichzelf uit. Je smartwatch toont je notificaties die ook op je iPhone verschijnen, niet meer en niet minder. Doordat iOS en Android Wear niet echt met elkaar praten kan je vanaf je smartwatch niets anders doen dan je meldingen bekijken en dan je smartphone uit je zak halen. Ik betrapte mezelf erop dat ik na verloop van tijd zelfs niet keek naar de Watch Urbane als hij mij een buzz gaf, maar gewoon meteen mijn iPhone bovenhaalde.

Dat is meteen ook de zwakte van Android Wear in combinatie met iOS. Het horloge gaat het aantal keer dat je je smartphone bovenhaalt niet veranderen. Zelfs de apps van Google zelf, zoals bijvoorbeeld Gmail, kunnen niet meer dan een notificatie tonen op je arm. Hierdoor verliest de software veel van zijn kracht.

HEADER_WATCHURBANETijdens het testen viel het me ook op dat de smartwatch vaak veel trager reageert dan de iPhone. Het gebeurt redelijk vaak dat de Watch Urbane pas 5 seconden nadat mijn iPhone afgaat een melding weergeeft, waardoor de smartwatch al helemaal nutteloos wordt.

Wil je graag een smartwatch voor je iPhone? Ga dan voor de Apple Watch. Android Wear on iOS is te beperkt om echt nuttig te zijn. Dit kan in de toekomst veranderen als Apple zijn besturingssysteem verder wil openstellen en als Google ze genoeg aandacht wil geven om ook Android Wear vlekkeloos te laten werken op iOS. Maar of dit in de nabije toekomst zal gebeuren? Ik betwijfel het.

Android Wear on iOS

47%
47%
Werk aan de winkel

Als je beslist om een smartwatch te kopen voor je iPhone, ga dan voor de Apple Watch. Android Wear in combinatie met iOS is te beperkt om de concurrentie aan te gaan met de smartwatch van Apple.

  • Software
    7
  • User Experience
    3
  • Performance
    4
Share.

About Author

Lucas Wuyts

Hoofdredacteur Tandem Tech, social media manager Geekster

Reacties