Gamend terug naar school met Acer

0

Het is misschien nog maar mei, maar Acer zet duidelijk in op het nieuwe schooljaar. Bovendien is het Acer dat wij gisteren te zien kregen op hun persevent een heel ander Acer dan vroeger: een sterke focus op design en meedingen met de top. Dat klinkt alvast interessant, laten we eens kijken welke nieuwe producten ze daarvoor meebrachten.

Acer Swift 1

Een van de helden van de show was de Swift 1. Deze thin & light instapnotebook mag dan wel instapspecificaties brengen, ze weten het wel te verpakken in een mooi, metalen jasje. Alles voelt degelijk aan en ondanks de 14,95mm “dikte” wist Acer heel wat aansluitingen te verwerken. Andere kunnen hier nog wat van leren. Het is enkel jammer dat Acer nog geen USB-C aansluiting gebruikt om het toestel op te laden. De Swift 1 is vanaf juni verkrijgbaar en dat vanaf 429 euro. Voor dat geld krijg je een Celeron met 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Acer heeft alvast hoge verwachtingen voor dit toestel voor de onderwijsmarkt.

Maar voor jullie Geeksters, mag het zeker iets meer zijn? Graag, want een Celeron met 4GB RAM wens ik mijn ergste vijand nog niet toe. Begrijp me niet verkeerd: het is geen verkeerde prijs, maar de rekenkracht is er ook naar. Een stapje hoger vinden we de Swift 3. En die weet me een pak meer te boeien. Voor prijzen vanaf 699 euro krijg je 3mm extra dikte en een mat 14 of 15,6 inch scherm. Het werkgeheugen is nu een aanvaardbare 8GB, ondersteund door een Intel Core processor. Als kers op de taart beschikt deze ook nog over een Nvidia GTX 1050 grafische kaart. Zo kan je toch eens wat casual gamen. Jakkes, wat een vuil woord.

En daarmee bereiken we een heikelpunt. Elk jaar in augustus worden fora wereldwijd geteisterd door vragen als “Ik wil een nieuwe laptop voor universiteit, maar ik wil ook gamen. Wat moet ik kopen?”. Hallo Nitro 5, de budgetvriendelijke gaming laptop van Acer. Budget of niet, het was (helaas) al snel duidelijk dat de Nitro 5 gaming ademt. Grote ventilatiesleuven, scherpe hoeken en felrode lichten. Je krijgt geen eenvoudig aanbod met de Nitro 5, je zal tal van keuzes moeten maken. Wil je een Nvidia Geforce GTX 1050 of 1050 Ti? Of heb je liever een RX550 kaart van Radeon? Amd of Intel? Goed, jullie snappen het al. De Nitro 5 zal verkrijgbaar zijn vanaf 999 euro, maar het is nog niet duidelijk welke specificatie net hoeveel zal kosten.

Acer Nitro 5

Als het wat minder budget mag zijn, is er de Acer Predator Triton 700. Deze maakt gebruik van Nvidia’s Max-Q, designrichtlijnen van Nvidia om dunne, lichte maar krachtige gaminglaptops mogelijk te maken. Jup, binnenkort draait je ultrabook Crysis. In het geval van de Triton 700 wist Acer een Geforce GTX 1080 te verwerken in een body van 18,9mm dik, samen met een i7, een duo van SSD’s en 32GB werkgeheugen. Oh, en had ik al verteld dat de je gewoon een venster hebt om naar je koeling te kijken? Het wordt nog gekker zelfs: dat venster doet ook dienst al touchpad. Ik heb geen idee hoe goed dat gaat werken, de Triton 700 was niet uit te testen helaas. Deze ligt dan ook pas vanaf augustus in de winkelrekken en dat vanaf 3400 euro.

Acer wil terug naar school met de Swift 1. Ik vind het echter nog wat vroeg daarvoor, laat ons nog eerst de natte dagen van de zomermaanden al gamend doorbrengen.

Acer Predator Triton 700

Share.

About Author

Bram Vandewalle

Tech lover, AFOL en IT freelancer.

Reacties