Acer C720: Chromebook review

3

Met deze Chromebook review probeer ik een antwoord te geven op de vraag of je tegenwoordig werkelijk alles in de browser kan doen en dus eigenlijk genoeg hebt aan een laptop van 270 € die niet meer dan dat doet. Na 2 maanden met de Acer C720 te hebben rondgelopen, is dit mijn conclusie.

Chrome OS

chromeos-screenshot

De Acer C720 is een Chromebook die draait op Chrome OS, wat niet meer is dan de Chrome browser met een paar extra’s zoals een file browser. De originele benaming maakt dus meteen duidelijk wat je voor je geld krijgt. Verwacht niet dat je zware programma’s zoals Photoshop of games zal kunnen gebruiken. Alles gebeurt online of via de apps die je kan vinden in de Web Store.

En zelf heb ik daar nooit last van gehad. Als student heb ik over het algemeen niet veel meer nodig dan een toegang tot het internet en een online editor voor tekstdocumenten of presentaties zoals Google Docs of Office 365. Als ik iets anders wil doen zoals gamen of een foto aanpassen, zet ik gewoon even mijn PC aan.

Hardware

chromebook-review-back

Dat de Chromebook C720 eigenlijk enkel de Chrome browser moet kunnen draaien en aan een lage prijs wordt verkocht, valt duidelijk te merken aan de bouw en de specificaties.

Het scherm is niets om van achterover te vallen, maar het doet wat het moet doen. Je hebt dan ook niet een haarscherpe resolutie nodig om wat op Twitter te zitten en hier en daar eens een documentje te typen tijdens het college. Verwacht dan ook niet dat het makkelijk wordt om een film te kijken, want de combinatie van een niet zo snelle processor en weinig ruimte op het intern geheugen maakt andere opties toch een pak aantrekkelijker. Daar heb ik persoonlijk nooit echt last van gehad. Films kijk ik gewoon op mijn tablet en voor YouTube-filmpjes is het scherm echt wel voldoende.

Waar ik al wel eens last van heb gehad, is het tekort aan RAM-geheugen. Het gebeurt wel eens dat ik een stuk of twintig tabbladen tegelijkertijd heb openstaan en dan ook nog eens muziek stream, dat wordt de C720 toch wel te veel. Ook het ontbreken van een ethernetpoort zorgt wel eens voor frustraties wanneer het draadloos internet van een welbepaalde universiteit het weer eens laat afweten.

Voor de rest valt er eigenlijk niet te klagen over het fysieke aspect van deze Chromebook. Het keyboard typt vlot en is niet te klein voor een laptop van 11 inch. Het toestel is licht en compact, maar de batterij gaat zodanig lang mee dat een volledige werkdag volhouden eigenlijk nooit een probleem is. Ik moet daarbij wel zeggen dat ik de gewoonte heb om het scherm niet op de hoogste helderheid te zetten.

Conclusie

chromebook-c910

De nieuwe Chromebook C910

Of je na het lezen van deze Chromebook review er ook daadwerkelijk eentje wil kopen, ligt volledig bij jou. Ben je overtuigd, wil ik nog wel een laatste ding aanraden. De Acer C720 is momenteel vrij goedkoop te krijgen, maar als je net wat meer wilt investeren, is het slimmer om één van de nieuwere modellen af te wachten. Met de release van de laatste generatie Intel processoren, zullen deze sneller en langer kunnen werken en zonder probleem ook een Full HD scherm ondersteunen. Goede opties zijn bijvoorbeeld de Acer C910 en C740, al zullen er in de loop van het jaar hoogstwaarschijnlijk ook andere modellen op de markt komen.

 

 

Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties