De 14 beste apps voor je nieuwe Android smartphone

0

Nu de pakjes zijn geopend en sommige onder jullie een nieuwe smartphone hebben gekregen, gaat er een wereld open. Deze wereld met zijn honderdduizenden apps kan voor de nieuweling een onoverzichtelijk rommeltje zijn. Daarom deze 14 Android-apps die iedereen op zijn toestel zou moeten hebben staan.

Google Messenger

android-google-messenger⁻app

Prachtig vormgegeven en snel, meer verwacht ik niet van een sms-app. Op zich kan Google Messenger niet enorm veel extra, maar dingen zoals de kleur kunnen instellen per gesprek zijn toch aangenaam om de ervaring te verbeteren. Zoals alle Google apps, is ook Messenger gratis.

Sunrise

sunrise-android-app

Zoek niet langer naar de perfecte kalender-app, Sunrise heeft alles wat je nodig hebt. Met Sunrise heb je de mogelijkheid om vanuit verschillende accounts je kalenders te importeren en daarboven op ook nog events en verjaardagen van op Facebook. Dit alles in een mooi verpakking én een goede web-interface, beter heb ik nog niet gevonden. De app is volledig gratis.

Update (2016-10-26 18:28): Sunrise werd door Microsoft overgekocht op 11 februari 2015 en is ondertussen geïntegreerd in diens Outlook-app. Sunrise zelf zal ophouden te bestaan als aparte app.

Wunderlist

Wunderlist-app-android

Als je zoals mij veel te veel dingen moet of wilt doen en doordaar de helft vergeet is een te-doenlijstje geen overbodige luxe. Wunderlist is daarvoor één van de beste apps in de Google Play Store. Duidelijke interface, een degelijke website en een hoop handige features zoals herinneringen en notities bij de taak, dit alles maakt deze app tot een enorme hulp voor de drukke mens. Wunderlist is gratis te downloaden.

Google Drive apps

google-drive-playstore

Wat ook altijd handig kan zijn, is het openen van Office-bestanden rechtstreeks op je smartphone. Als je dan ook nog eens regelmatig gebruik maakt van Google Drive, dan zijn de bijbehorende Android apps zeker een aanrader. Met Drive heb je toegang tot al je bestanden, Docs laat je de tekstbestanden snel aanpassen, dankzij Sheets kan je belangrijke gegevens in een oogwenk bekijken en met Slides kan je even die powerpoints van de prof nog eens overlopen voor het examen. De Android apps voor Microsoft Office zien er trouwens ook zeer goed uit, als dat je ding is. Al deze apps zijn gratis beschikbaar.

Reddit Sync

reddit-sync-playstore

The Front Page of the Internet zoals Reddit zichzelf wel eens durft noemen, is een leuke manier om nieuwigheden te ontdekken en vooral ook te veel tijd verschijten. Omdat ik dit overal wil kunnen, tijdens de les en op het toilet bijvoorbeeld, komt een goede app altijd van pas. Reddit Sync is mijn persoonlijke favoriet omwille van het mooie design, vlot gebruik en een volledigheid aan features. Ik ben er zo tevreden van dat het zelfs de eerste app was waarvoor ik geld betaalde. Voor € 2,51 krijg je de advertenties weg, wat meer ruimte geeft voor de content.

Fenix

fenix-android-twitter-app

Voor mensen die zowat half hun leven op Twitter zetten, kan een goede Android app zeker niet ontbreken. De officiële app is niet slecht, maar de advertenties en de rare kuren die de app uithaalt, zorgen ervoor dat Fenix een serieuze verbetering is. Je kan de achtergrond van de app in het zwart zetten zodat je ogen niet smelten tijdens de late night tweeting sessie. De prijs die je er voor moet betalen is wel € 3,49 dus dat moet je even in het achterhoofd houden.

MX Player

mx-player-android

 

De alles-spelende app. Gooi eender welk video-bestand naar MX Player zal het zonder probleem afspelen. Akkoord er is ook de VLC Android app, maar zelf ben ik nooit overgestapt. Veel meer uitleg heeft een videospeler niet nodig, vooral niet als beide apps gratis zijn.

Evernote

evernote-android-app

We leven in de 21ste eeuw, dus papieren notitieboekjes zijn zó vorige eeuw. De charme van het ouderwetse notities nemen met papier en pen vervangt Evernote door de mogelijkheid om werkelijk alles bij te houden. Foto’s, webpagina’s, audio en zelfs handgeschreven notities slaat de app zonder tegensputteren op. Met een hoop organisatorische hulpmiddelen zorg je er trouwens voor dat geen enkele gedachtegang verloren kan gaan. Voor 5 euro per maand krijg je een hoop handige extra’s, maar voor mij is de gratis versie nog steeds meer dan voldoende.

Sleep As Android

sleep-as-android-smartphones

 

Een goede nachtrust is het begin van een gezonde levensstijl (en een goed humeur.) Daarbij kan Sleep As Android je bij helpen. Deze app doet dat door je bewegingen in bed te traceren om je zo op de optimale moment te wekken. De app kan ook statistieken bijhouden en je zo vertellen wanneer je best gaat slapen en hoe lang je dan best slaapt. De testversie laat je twee weken lang de app gebruiken zonder limiet, maar daarna raad ik aan om de unlock te kopen voor € 3,29.

Pocket

pocket-android-app

 

Je komt een artikel tegen dat je best interessant lijkt, maar hebt even geen zin of tijd om het meteen te lezen. Opslaan als bladwijzer zou je dan zo denken. Maar het kan makkelijker en beter. Met Pocket kan je eender welke webpagina opslaan voor later gebruik. Dit kan je doen op alle je Android toestellen en ook in je webbrowser op de PC. Alles wordt dan netjes gedownload en van afleiding verwijdert, waardoor je later rustig de vele goede artikels kan lezen die het internet rijk is. (Zoals die van Geekster bijvoorbeeld.) Pocket is gratis te installeren.

Foursquare / Swarm

swarm-foursquare-android-app

 

Akkoord, Foursquare is een deel van zijn charme verloren toen ze het inchecken in een aparte app staken en daarbij een groot deel van het spelelement weg deden. Maar Swarm heeft ondertussen een deel van deze features terug gekregen en het is opnieuw enorm leuk om je overal in te checken. Met Foursquare kan je nu gemakkelijk op zoek naar leuke plekjes om te eten of uit te gaan. Daarbij leert de app ook nog eens je preferenties waardoor het plaatsen kan aanraden die je zeker moet ontdekken. Beide apps zijn volledig gratis.

VSCO

vsco-android-app

 

Instagram voor de fotografen met een smartphone. Dankzij meer, betere en subtielere filters kan je met VSCO veel meer met je foto’s doen én zien ze er ook nog eens professioneel uit. Op VSCO zelf is er ook een sociaal netwerk, maar er zijn gelukkig ook opties om te delen met andere sociale media. De Android app is gratis, maar je kan in de app extra filters kopen om je foto’s net dat iets beter te maken.

Pushbullet 

push-bullet-android-app

 

Bestanden naar jezelf mailen om ze zo op je PC te kunnen openen, het is een manier, maar heeft je mailbox het al niet hard genoeg te verduren? Gebruik Pushbullet om allerhande bestanden tussen je PC, tablet en smartphone uit te wisselen. Dat is niet het enige, je kan ook instellen dat je notificaties op de PC verschijnen, wat mij al erg handig is gebleken. Hiervoor moet je een plugin installeren voor je browser en een maandelijkse som betalen voor de Pro-versie.

Pocket Casts

pocket-casts-android-app

 

Er is een leven na Serial, de enorm populaire podcast waarin een moordmysterie wordt ontrafeld. Dat leven kan worden gevuld met andere podcasts, die in grote hoeveelheden aanwezig zijn. Eén van de beste Android apps om daar van te genieten is naar mijn bescheiden mening Pocket Casts. Met deze app kan je podcasts offline downloaden, notificaties instellen wanneer er nieuwe afleveringen zijn en nog veel meer. Je moet er wel € 2.99 voor over hebben, maar als je van plan bent om zoals ik veel podcasts te beluisteren, dan is het een investering die zal lonen.

Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties