Wishful Thinking – Studio 100 Goes HBO: ROX

1

Studio 100 Goes HBO. Het klinkt tegenstrijdig, maar Geekster maakt het onmogelijke waar en voorziet hun reeksen van een noodzakelijke, volwassen update.

De plot

ROX. Ir Oo Ieks. De ideale combinatie van schoonheid en kracht. Drie jonge helden met uitzonderlijke talenten werden door de overheid geselecteerd en samen gebracht in een ultra geheim team. Hun missie; slagen waar iedereen faalt. Hun geheime wapen: ROX. Drie knappe jongeren, een flitse, pratende sportwagen, een mysterieuze opdrachtgever, verhalen overgoten met een detective-sausje. Zeg nu zelf, deze remake schrijft zichzelf. Alle elementen zijn aanwezig om er een fantastisch televisieprogramma van te maken. Als je er dieper over nadenkt, het concept voelt te sterk om het kinderen aan te bieden. De spreekwoordelijke parels voor de zwijnen. Wat meer bloot, wat meer geweld…bij HBO kijken ze daar niet van op. Hoe pak ik het aan?

Three young Christians, with an extraordinary set of skills,

Trained by the Vatican to form a black ops outfit

Their mission: to protect the Roman Intrests 

Their secret weapon: ROX

Dat klinkt al heel wat mysterieuzer, toch? Het voelt ook top en top Amerikaans; de katholieke kerk die undercover zijn eigen problemen oplost. Dan Brown schreef er bestsellers rond. Over de grote plas zijn ze gek op conspiracies. Rechts Conservatief Amerika sluit ons in de armen. Met alles te laten afspelen in West- en Zuid-Europa, voelt het voor  hen ook veel exotischer, en blijven ze eventjes gespaard van de zoveelste cover up van hun eigen regering. Europa, dat is voor de Yanks een andere planeet. Om die reden zoek ik de hoofdrolspelers binnen het Europese kader. Daarin mag ik ook niet overdrijven, want het moeten ook herkenbare gezichten blijven. De knappe acteurs reizen naar het mooie berglandschap van Zwitserland, de Mediterraanse kust van Spanje, de riante casino’s van Monaco of het historische landschap van Italië. Schoonheid en kracht binnen een ultrageweldadig en sensueel kader? Geekster presenteert met enige fierheid…

Wishful Thinking: “Studio 100 Goes HBO: ROX”.

Casting Call

Richard

Richard

George MacKay

Bekend van: Pride (Matthew Warchus, 2014)
Waarom: De met prijzen als meest belovende nieuwkomer gelauwerde acteur heeft de noodzakelijke nerdy uitstraling.
Wie is Xavier: Vier jaar geleden hackte computerexpert Richard zich een weg naar de geheimen van het Vaticaan. Nadat hij door de Roomse geheime dienst wordt opgepakt, ontwaakt hij in een gevangenis onder het Vaticaan. Zijn verdwijning wordt als dodelijk ongeval gecamoufleerd. Officieel dood, biedt de kardinaal hem de keuze: wegkwijnen in een cel of dienen in het ROX-team. Gedaan met het aftands computertje. Uitgerust met de nieuwste high-tech is geen enkel digitaal geheim voor hem veilig.

Olivia

Olivia

Lea Seydoux

Bekend van: Beauty and the Beast (Christophe Gans, 2014), Mission: Impossible – Ghost Protocol (Brad Bird, 2011)
Waarom: De koel ogende, sluimerede Lea Seydoux is onze topkeuze voor de schoonheid binnen het team.
Wie is Olivia: Voor haar ouders koelbloedig door de Cosa Nostra worden vermoord, leggen ze hun baby als vondeling in de plaatselijke kerk. Olivia groeit op onder hoede van strenge, katholieke nonnen. Wanneer de kardinaal op zoek gaat naar nieuwe rekruten wordt ze, net als heel wat andere meisjes uit katholieke weeshuizen, achtereenvolgens tot dievegge, spionne en verleidster opgeleid. De kerk gaat ervan uit dat weeskinderen zich emotieloos van hun taak kunnen kwijten. Wanneer ze als beste uit deze groep slaagt, krijgt ze een plaats in het ROX-team. In tegenstelling tot het origineel, toveren we Olivia letterlijk in een moordgriet om. Koel, efficiënt en emotioneel afstandelijk, gebruikt ze haar lichaam hoe en waar ze het nodig acht.

Xavier

Xavier

Tahar Rahim

Bekend van: A Prophet (Jacques Audiard, 2009)
Waarom: De bij het grote publiek onbekende acteur wordt onze nieuw sekssymbool, de kruising tussen het boefje en de killer.
Wie is Xavier: Geboren binnen een rijke Zwitserse familie, sturen zijn ouders hem naar de Zwitserse Garde. Nadat hij na een aanslag op de paus oneervol uit zijn ambt ontslagen wordt en niet naar huis mag terugkeren, neemt hij zijn toevlucht bij het Vreemdelingenlegioen. Het strakke regime, en de vele oorlogsmissies vormen de jongeman tot een moordmachine. Na zijn dienst biedt Xavier zijn talenten tegen betaling aan de hoogste bieder. Eenmaal berucht als één van de efficiëntste en dodelijkste Europese huurlingen, geeft de kardinaal de verloren zoon een kans op verlossing als lid van het Rox-team. Hij stelt geen vragen, en doet wat opgelegd wordt. Onze Xavier kan meer dan een simpele judoworp. Nekje breken, trekker overhalen, whatever gets the job done.

The Cardinal

The Cardinal

Christoph Waltz

Bekend van: Inglorious Bastards (Quentin Tarantino, 2009), Django Unchained (idem, 2012)
Waarom: Een Europese topacteur met internationale uitstraling.
Wie is The Cardinal: Weinig is geweten over de mysterieuze kardinaal. Werkend in de schaduwen van het Vaticaan, legt hij aan niemand, zelfs de paus niet, verantwoording af. Zijn positie heeft maar één functie: problemen elimineren. Van het saboteren van de deeltjesversneller tot het in diskrediet brengen van hooggeplaatste politici. Hij krijgt telkens carte blanche om een eskader samen te stellen. Nu de dreiging van extremisme, wetenschap en ontkerkelijking reëel is, en de Kerk aan invloed lijkt te verliezen, is de nood aan dit ultrageheim team hoog.

Josephine

Josephine

Diane Kruger

Bekend van: The Bridge (FX Networks, 2013-2014)
Waarom: De rol  van oudbollige, kuisvrouw Josephine wordt volledig omgegooid. In haar plaats staat een intelligente, knappe, zelfzekere actrice
Wie is Josephine: Josephine maakte deel uit van het vorige team, voor ze door kardinaal te oud werd bevonden en door Olivia werd vervangen. Om van haar ervaring gebruik te maken, krijgt ze de rol van operations manager binnen het team, waarbij een actieve rol voor een organiserende is geruild. Speelt jaloersheid nog een rol, en wordt ze een Paard van Troje? De tijd zal het uitwijzen.

ROX

ROX

Model: Bugatti Veyron EB16.4
Waarom: Soms moet het snel of stijlvol gebeuren.
Wat is ROX: Het uitwerken van de gelijknamige auto blijft een oefening in balancering. Laat je hem voorzien van Artificiële Intelligentie praten, dan krijg je Knight Rider. Prop je de wagen vol gadgets, dan wijst iedereen naar James Bond. Een compromis is aan de orde. ROX krijgt geen eigen stem en een beperkt hoeveelheid aan verborgen gadgets. Verwacht dus geen rocket launchers, turbo boost of flame thrower, maar de stealth mode en oil slick kunnen nog net. Heel vernieuwend laten we Xavier zelf met de auto rijden.

Soundtrack


Alles gaat hard in onze remake. Wat past beter bij de flitse auto’s en aantrekkelijke mensen dan elektronische muziek. Party time! Daarom mixen we nummers van het neusje van de Europese DJ-zalm om een spetterende soundtrack samen. Na wat zoekwerk op het internet, en wat youtube opzoekingen, komen we bij verschillende klinkende namen terecht. David Guetta, DJ Friction, Pete TongSteve Angello, Sebastian Ingrosso, Armin Van Buuren, Tiësto en uiteraard Daft Punk geven de avonturen van het ROX-team die nodige boost. Ontdek ook onze andere Wishful Thinkings.

Studio 100 Goes HBO: Plop G.I.Joe: Love Is A Battlefield X-Men: Dark Phoenix Trilogy

 

Share.

About Author

Axel

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd. Het verheerlijken van alle glorie van mijn jaren 80 zie ik als een plicht naar de huidige generatie. Doorspekt met invloeden van de subtiele humor van Jeroom, George Carlin en Mad Magazine presenteer ik verder nonsens en nostalgie.

Reacties