Wishful Thinking: “Studio 100 Goes HBO: PLOP”

3

Beste Gert en Hans, ik richt mij met deze blog uitzonderlijk tot jullie. Ik presenteer jullie namelijk een concept dat ik gratis van de hand doe.

Ik begrijp dat het jullie hoop en doel is om met Studio 100 een vaste voet op de Amerikaanse, en waarschijnlijk de volledige Engelstalige wereld, te bemachtigen. Jullie dagdromen waarschijnlijk al over Verhulstworld op de gebulldozerde gronden van Disneyworld, of misschien wel een Bourlonstore in alle grote wereldsteden.

Maar om deze dromen in werkelijkheid om te zetten is meer nodig dan het simpelweg exporteren en dubben van uw bestaande programma’s. Amerikanen kennen hun superhelden, en zullen Mega Mindy het spreekwoordelijke huis uitlachen. Plop zal de modale Yank enkel aan de Taliban herinneren, en ik vermoed dat zelfs jullie dit willen vermijden.

De Amerikaanse televisiemarkt en haar kijkers verover je makkelijker met kwalitatieve programma’s. Houd het succes van The Walking Dead, Game Of Thrones of Boardwalk Empire in jullie achterhoofd. Waarom gebruiken we de hoofdingrediënten van jullie reeksen (personages, karakteristieken, …) niet, en planten we deze binnen een volwassen context? Let’s HBO your product. Vergeet de kinderen; hun ADHD, ADD, VD of andere aandoening belet hen toch jullie product met volle aandacht te bekijken.

Ik vertoef uiteraard niet in uw kringen, en ben geen bedrijfsleider van een grote multinational, maar jullie zullen niet ontkennen dat mijn plan merite heeft. Meer zelfs, ik ben er van overtuigd dat deze aanpak op  lange termijn zijn vruchten zal afwerpen. Emmy’s, Golden Globes, …., de prijzen liggen voor het grijpen.

Geekster presenteer met enige fierheid…

Wishfull Thinking: “Studio 100 Goes HBO: PLOP”.

Casting Call

Plop

Kabouter Plop

Scott Wilson

Bekend van: The Walking Dead (AMC, 2010-…)

Waarom: De oudere acteur  straalt een blik van zachtaardigheid achter zijn triestesse.

Wie is Plop:  Een man die gedwongen wordt een negatief pad te bewandelen, waardoor hij regelmatig last krijgt van zijn geweten en met de morele keuzes die daarbij komen.

Achtergrond: De oudere Plop werkt als agent als hij een anonieme tip over een drugslevering krijgt.  Wanneer hij de naam van één van de leads, een junkie die het vuile werk voor de spilfiguren doet,  herkent, gaat hij er impulsief heen om hem te verhoren. Hij breekt in bij de kerel thuis en bindt hem vast. Hij wil weten wie erachter zit, maar onze hoofdfiguur wordt oud en is helemaal niet imposant genoeg meer om hem te intimideren. De junk treitert hem, lacht hem uit en wanneer hij merkt dat Plop zijn geduld verliest, spuwt hij op hem. Plop loses it. Hij legt een handdoek over de kerel z’n hoofd en giet koud water erover. “WIE IS DE OPDRACHTGEVER?!” Zijn slachtoffer kan enkel gorgelen en smeken om te stoppen. De deur gaat open en aan de andere zijde staat een tien-jarig jongetje met een smartphone. “Papa?” Plop deinst terug, en beseft dat deze beelden het einde van zijn carrière betekenen. is. Om het publiek te sussen, wordt hij uit zijn ambt ontslagen. Hij opent café “The Milky Inn” in de gore achterwijken van de binnenstad, maar gaat nog steeds als vigilante de misdaad te lijf.

Kwebbel

Rebel Wilson

Kabouter Kwebbel

Bekend van: Bridesmaids (Paul Feig, 2011), Bachelorette (Leslye Headland, 2012)

Waarom: Een uitbundige comédienne met licht irriterende uitstraling.

Wie Is Kwebbel: Haar loyaliteit naar Plop is haar enige houvast. Soms een friend with benefits, maar altijd een luisterend oor.

Achtergrond: Wanneer haar echtgenoot, een agent en partner van Plop, bij een afrekening wordt neergeknald; ontfermt Plop zich over haar. Hij gebruikt zijn invloed om haar aan een job als klerk bij de politie te helpen, geeft haar af en toe wat geld en zorgt dat haar 4 kinderen een opleiding kunnen genieten.Om Plop bij zijn clandestiene opdrachten te helpen sijpelt ze gevoelige informatie door.

Klus

Steve Buscemi

Kabouter Klus

Bekend van: Fargo (Joel & Ethan Coen, 1996), Boardwalk Empire (HBO, 2010-2014)

Waarom: De ideale acteur om een neurotische betweter te spelen.

Wie is Klus: 12 stielen, 13 ongelukken beschrijft het best deze zelfzekere klusjesman.

Achtergrond: Opgegroeid binnen een welstellend gezin, start hij met ouderlijk geld een veelbelovende loopbaan als aannemer. Helaas, zijn aangeboren arrogantie en betweterigheid brengt hem in problemen met collega’s, vakbonden en stadsbestuur. Wanneer geen enkele klant nog met hem in zee wil gaan, stapelen de schulden zich op en gaat zijn bedrijf failliet. Zijn teleurgestelde ouders keren zich van hem af. Berooid behelpt hij zich als klusjesman in de achterbuurt. Als vaste klant van Plop’s café maakt hij kennis met Smal. Zijn stuntelige, amoureuze toenaderingen botsen echter op een muur.

Lui

Billy Bob Thornton

Kabouter  Lui

Bekend van: Monster’s Ball (Marc Forster, 2011), Fargo (FX Networks, 2014-…)

Waarom: 2 woorden…Bad Santa.

Wie is Lui: Depressief en levensmoe, te laf om er zelf een eind aan te maken, vind je hem elke avond aan de toog.

Achtergrond: De beste quarterback van zijn universiteit, met de knapste vriendin aan zijn arm. De wereld ligt aan zijn voeten. Een knieblessure maakt echter een einde aan zijn professionele sportcarrière. Zijn vrienden en zijn vriendin laten hem vallen. Verslagen verlaat hij de universiteit. Vandaag leeft hij samen met een bazige oudere vrouw, en een stiefzoon dat hem haat. Postbode in plaats van topatleet, het blijft een bittere pil om te slikken. Zijn avonden slijt hij in de bar terwijl hij zich lazarus zuipt. Somas en bier. Never a good combination.

Smul

Robbie Coltrane

Kabouter Smul

Bekend van: Harry Potter– franchise

Waarom: Een begenadigd acteur die volgens mij probleemloos een genadeloze misdaadkoning kan spelen.

Wie is Smul: Een crimineel genie dat in de onderbuik van de stad zijn wraak op de mensheid plant.

Achtergrond: Als kind worstelt hij voortdurend met zijn overgewicht, wat hem succes bij de meisjes kost en dagelijkse afranselingen van petskoppen oplevert. Gesterkt door tegenslagen en persoonlijke vernederingen, transformeert Smul in een ondernemende en gewetenloze sadist. Langzaam maar zeker lijft hij alle zwaarlijvige criminelen in zijn omgeving in. Gestaag werkt hij zich op naar de top van een criminele organisatie. Achter de schermen trekt hij aan de touwtjes, terwijl zijn handlangers op bevel en zonder onderscheid een generatie jonge, slanke mensen om zeep helpen.

Smal

Olivia Munn

Kabouter Smal

Bekend van: The Newsroom (HBO, 2012-…)

Waarom: Goede actrice die in de betere series haar ding vindt.

Wie is Smal: Hopeloos op zoek naar haar warme plekje in de wereld, stoot ze steeds op de harde realiteit.

Achtergrond: Wanneer haar ouders scheiden volgt een leven vol ellende. Op haar 8ste verjaardag vertrekt haar moeder met de noorderzon en groeit ze op bij haar vader. Die kan de scheiding niet verkroppen, en laat zich na zijn ontslag in een negatieve spiraal van alcoholmisbruik gaan. Maar dat is niet het enige dat hij misbruikt. Op haar 10de wordt ze voor de eerste maal verkracht. De 16 jarige Smal verlaat ten einde raad het huis en trekt de grootstad in. Blut, zonder diploma en emotioneel gekraakt wordt ze door de obese Smul tot een leven van prostitutie en porno gedwongen. Enkel de zoete roes van de heroïne naald houdt haar recht.

Soundtrack

Eerlijk, Plop wordt geen vrolijke serie. Bovendien verwacht men van een HBO-serie ook wel enige serieux binnen de soundtrack, wat ons belet evergreens als “Klus heeft het gedaan” of “La La La” te gebruiken. Onze openingstune “God’s Gonna Cut You Down” (Johnny Cash) omschrijft de levenswandel van Plop het best.

Well, you may throw your rock and hide your hand
Workin’ in the dark against your fellow man
But as sure as God made black and white
What’s down in the dark will be brought to the light

Oh, Smul, you  are so funky. En met “Livin’ It Up” (Mandrill) mag ons publiek dit horen. Deze keuze voor 70ies Ghetto funk trekt zich bij andere nummers door. Goh, de soundtrack speelt een secundaire rol, waar ze enkel sfeer en emotie belichten, of een aflevering afsluiten.

Bewonder ook onze vorige afleveringen.

X-Men: Dark Phoenix Trilogy G.I.Joe: Love Is A Battlefield

 

Share.

About Author

Axel

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd. Het verheerlijken van alle glorie van mijn jaren 80 zie ik als een plicht naar de huidige generatie. Doorspekt met invloeden van de subtiele humor van Jeroom, George Carlin en Mad Magazine presenteer ik verder nonsens en nostalgie.

Reacties