Utopia: Over een konijn, een lepel en Jessica Hyde

0

Whese Jessica Haaid?

Good news everyone! Eindelijk komt Utopia op een volstrekt legitieme wijze naar ons TV-scherm. Huzzah! Ons Geekster opperhoofd Davy zei het al eerder, Utopia is er ééntje om in de gaten te houden. En gosh darnit, nu ben ik ook verknocht aan de reeks!

Als een volstrekte plebejer keek yours truly naar Utopia, unspoilt door de vele meningen die over de serie bestaan. U weze gewaarschuwd, deze serie is niet voor de zwakke magen der aarde. Het grijpt je, houdt je aandacht vast en levert de nodige visuele uppercuts waar nodig. Niet over the top, geen glamour, wel echtheid. Bij R’hllor, sommige scenes zijn zo in beeld gebracht dat ik het gevoel had dat het evengoed in MIJN kelder aan het plaatsvinden was.

De beginscenes, waar gesproken wordt over een duivel in een konijnenvorm om dan meesterlijk te shiften naar een dansende persoon in konijnenpak zet ook meteen de toon van de reeks, mijns inziens. Jep, dit wordt duistere shizzle.

Utopia

Zonder al te veel te willen spoilen, even een overview van de eerste aflevering. In Utopia draait alles rond de graphic novel “The Utopia Experiments” en het online fanclubje dat het onuitgegeven tweede volume van de novel vergaard heeft. Dit groepje mensen beseffen heel snel dat ze op de radar van een nogal dubieuze organisatie – the Network – staan, wanneer hun leven in kleine stukjes uit elkaar lijkt te vallen. We zien ook hoe twee huurmoordenaars uiterst efficiënt te werk gaan in het vermoorden en folteren van mensen (Shhhhh, it’s only gas; I’ve got the spoon now). Nooit gedacht dat je met chili, zand en bleekmiddel zoveel kon verwezenlijken. Daarnaast zien we hoe een andere persoon gechanteerd wordt voor diens verleden met de Russische onderbuik van de samenleving. En doorheen de aflevering de vraag van 1 miljoen: “WHERE IS JESSICA HYDE?”. Who indeed? Oh my.

Ik wil meer.

Vanaf donderdag 18 december om 21u. te zien op Sundance Channel!

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties