Under the dome

0

Maandag, 24 Juni 2013, ging de gloednieuwe serie ‘Under The Dome’, in première op de Amerikaanse televisiezender CBS. Deze serie, die gebaseerd is op de gelijknamige roman van Stephen King, wordt geproduceerd door Steven Spielberg en Neal Baer  ( ER ). Er werden een aantal grote namen gecast zoals Dean Norris ( Breaking Bad ), Mike Vogel ( Poseidon, Cloverfield )  en Rachelle Lefevre ( The Twilight Saga ). Daarnaast werd de hulp ingeroepen van de succesvolle Brian Vaughan ( Lost ) om de roman te vertalen naar het kleine scherm. In de VS is de serie een voltreffer en verscheidene recensenten noemen ‘Under The Dome’ reeds voorzichtig ‘het kassucces van deze zomer’. 

In de pilot aflevering zien we hoe het dorp Chester’s Mill in Main plots van de buitenwereld wordt afgesloten door een onzichtbare en ondoordringbare koepel. Terwijl sommigen het ontstaan van de barrière proberen uit te zoeken, raken de meeste inwoners in paniek ondanks de pogingen die men doet om de rust en de orde te handhaven.

Under-the-dome

Onze nieuwsgierigheid wordt direct gepikkeld door een aantal mysteries:  Hoe zit het met de grote voorraad propaan die werd ingevoerd door Big Jim, kamerlid van het gemeentebestuur? Waarom krijgen sommige van de jongere bewoners epileptische aanvallen en zien een lijn van vallende sterren? En welke geheimen over Chester’s Mill worden angstvallig geheimgehouden door de sheriff?

Als je nog niet spontaan achter je pc bent gekropen om deze serie te bekijken, kan deze quote, die prijkt op de cover van de roman, je misschien nog overtuigen: De ergste monsters, dat zijn je medemensen!

Share.

About Author

Gwen

Liefhebber van het geschreven woord, b-films en cijfers. Aanbidder van Stephen King en Tim Burton. Beginnende muzikant maar een eeuwige student met een zwak voor bebaarde mannenlichamen.

Reacties