TV-herfst seizoen 2013 (deel 2)

0

September is ingezet, wat betekent dat de reeksen gauw van start zullen gaan. Het weer in België leent zich er perfect toe om gezellig voor de buis te kruipen onder een dekentje met een grote kop chocomelk. Ik heb voor jullie (zoals vermeld in deel 1 van deze post) de beste reeksen geplukt uit de ellenlange lijst van nieuwe reeksen. Jullie kregen van mij al twee namen om op jullie watch-list te plaatsen voor deze gezellige avonden. Zoals beloofd geef ik jullie er vandaag nog twee toppers bij!


3. The hundred

79 jaar geleden werd de aarde door een nucleaire armageddon volledig vernield, elke vorm van beschaving werd volledig van de kaart geveegd. De enige overlevenden van deze ramp zijn 400 bewoners van twaalf internationale ruimte stations. Drie generaties werden in de ruimte geboren, waardoor het overleversaantal al is opgelopen tot 4000. De twaalf stations werden in der loop der tijd aan elkaar vastgemaakt om zo een soort ‘ark’ te bouwen die iedereen in leven moet houden. De leiders van de ‘ark’ zijn echter tot alles in staat om hun eigen overleven te garanderen, dit leidt tot draconische maatregelen zoals geboortebeperking en zelfs tot de doodstraf. Hun zelfzuchtigheid en meedogeloosheid neemt nieuwe vormen aan wanneer ze beslissen om honderd jeugddelinquenten naar aarde te verbanden. Het uiteindelijke doel van deze verbanning is om te kijken of aarde na al deze tijd terug bewoonbaar is. Zal na een eeuw, de aarde nog steeds zijn zoals voordien of zullen ‘the hundred’ voor uitdagingen komen te staan?

 

Er werden al veel apocalyptische films en reeksen gemaakt, denk maar aan ‘The walking dead’, ‘Falling skies’, ‘The day after tomorow’, ‘Armageddon’ … maar ik kan er persoonlijk niet genoeg van krijgen. Het wordt echter moeilijker voor screenwriters om nog een verhaal te verzinnen die kijkers zal aanspreken, mits zowat alles al verfilmd is geweest. Dit verhaal heeft echter voor mij een zekere originaliteit. Het verhaal heeft veel invloeden van andere films en reeksen, denk maar aan ‘Star Trek’, ‘2012’, ‘Terra Nova’, ‘Resident Evil’ … Het is voor mij echter het algehele gevoel van de reeks dat mij aanspreekt en mij wel de moeite waard lijkt! De cast is ook al ééntje om in je handen te wrijven: Henry Cusick (‘Lost’), Kelly Hu (‘X-men’, ‘Arrow’, ‘Warehouse 13’), Paige Turco (‘Person of Interest’, ‘NYPD Blue’) met daarnaast nog een hele reeks nieuwkomers.

Het spijtige aan deze reeks is dat CW deze initieel had gepland om bij het begin van het herfstseizoen te airen. Echter hebben ze ergens along the way hun programma in de mix gedraaid waardoor deze reeks nu geprogrammeerd staat om Mid season te gaan airen. Jammer maar helaas zal het op deze dus nog eventjes wachten worden.

 4. Agents of S.H.I.E.L.D.

Agent Colson moet voor S.H.I.E.L.D. (Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division) een klein, efficient team samenstellen om de onafgehandelde zaken aan te pakken. Deze zaken zijn nieuw, merkwaardig en voornamelijk een sprong in het duister.
Het team bestaat uit :

– Agent Grant Ward (Brett Dalton, ‘Army Wives’), expert in combat en spionnage
– Agent Melinda May (Ming-na Wen, ‘Stargate Universe’), piloot en gevechtsporten-experte
– Agent Leo Fitz (Iain de caestecker), brilliante wetenschapper maar sociaal onadequaat
– Agent Jemma Simmons (Elizabeth Henstridge)

Ze zullen worden bijgestaan door de nieuw gerecruteerde hacker Skye (Chloe Bennet, ‘Nashville’)

Op hun weg samen, komen ze in aanraking met allerlei menselijke en bovenmenselijke wezens. Zullen ze in staat zijn om efficiënt en bekwaam met elkaar samen te werken?

Toen ik voor het eerst de naam van deze reeks hoorde vallen, was mijn eerste gedachte ‘Uitmelkerij van The Avengers franchise’. Hoewel ik nog steeds van mening ben dat Marvel vaak een stap te ver gaat en te veel het onderste uit de kan wil halen, kan ik niet anders dan toch enthousiast zijn. Hoe kan je nu niet siked zijn als Joss Whedon zijn naam aan een project gelinkt wordt? Ik was in mijn tienerjaren een behoorlijke Buffy en Angel-fan (nog steeds eigenlijk) maar ook zijn andere projecten zoals het geniale ‘Firefly’ en ‘Dollhouse’ konden mij zeker bekoren! Daarnaast is Marvel met dit project een weg ingeslaan die afdwaalt van het superhelden gedoe. Het zullen gewone agenten zijn met uitzonderlijke kwaliteiten (denk maar aan een Steve Jobs met kung fu skills) die in buitenaardse situaties terecht zullen komen. Hoewel het veelbelovend lijkt en het op Comic-Con – het Walhalla der alles wat gky is – alvast met goede reviews werd onthaald, blijft de grote vraag of het effectief het oordeel van de grote massa (en deze van mij) zal doorstaan!

Ik hoop dat jullie wat klaarheid gekregen hebben in de massa tv-series die dit seizoen op het kleine scherm getoond zullen worden. Hoewel enkelen onder jullie het waarschijnlijk oneens zullen zijn met mijn keuze, of vinden dat ik enkele goede reeksen niet in mijn toppers heb opgenomen. Deze picks waren dan ook volledig persoonlijke keuzes. Ik (alsook het volledige gky-team) staan altijd open voor suggesties dus houdt jullie dus zeker niet in, de commentbox is ervoor gemaakt!

 

Share.

About Author

Avatar

Little geeky girlygirl met een grote mond. Voorliefde voor series en alles dat blinkt!

Reacties