The Blacklist

0

Politiereeksen schieten overal als paddenstoelen uit de grond, helaas is het grootste deel hiervan niet veel waard. Acteerwerk niveau ‘de dinges des levens’, scripts die een case zo lang uitrekken dat je zou beginnen twijfelen of een dag wel effectief 24 uur bevat, actiescenes waarin de agenten even elegant lopen als de redders in Baywatch. Wanneer men dan nogmaals een poging doet om een politiereeks de wijde wereld in te sturen, zou ik een van de meest sceptische personen moeten zijn. Helaas neemt mijn fangirlmode het over wanneer er ook maar enige hint wordt gegeven dat iemand van de Stargatecrew (acteurs, directors,…) aan een nieuw project meewerkt.

James Spader (Stargate, Boston Legal) is, ongeacht mijn extreme voorliefde voor Stargate, de grote ster in dit verhaal. Spader speelt een voormalig overheidsagent Raymond ‘Red’ Reddington die om onbekende reden plots het slechte pad op gaat en uitgroeit tot de nummer 1 op de most wanted-lijst. Hij beslist na enkele decennia om zichzelf aan te geven bij de FBI en hen te helpen één van de grootste terroristen te vatten, op voorwaarde dat hij enkel en alleen met agent Elizabeth ‘liz’ Keene (Megan Boone, Law & Order: LA) spreekt. Red heeft echter een eigen blacklist met ’s werelds grootste criminelen, sommigen zelf totaal ongekend bij elke veiligheidsinstantie. Hoe verder de serie verloopt hoe meer je ziet dat Red een verborgen agenda heeft en hoewel hij laat uitschijnen aan de FBI dat zij de touwtjes in handen hebben, is hij hen altijd enkele stappen voor.

Hoewel ik al gemengde reviews heb gelezen, kan ik niets anders dan enthousiast zijn over The Blacklist. Sommigen vinden dat er te weinig dialogen inzitten, dat de geschiedkundige en geografische elementen er volledig naast zaten, dat men te veel rekent op de uitmuntendheid van het hoofdpersonage,..
Maar ik kan niet anders dan het hier volledig mee oneens zijn. Reeksen zijn voor mij nog altijd dé ultieme ontspanningsmogelijkheid, een moment voor jezelf (of met anderen) waarin je even volledig kan ontsnappen, hoe ongeloofwaardig een reeks ook kan overkomen.
James Spader draagt deze reeks inderdaad wel, hoe hij zijn personage neer zet is echt fenomenaal. Je ziet dat er een goede dynamiek en energie tussen de volledige cast is, waardoor de emotie van het scherm af spat. Het heeft actie waar nodig en juist genoeg sentimentaliteit om niet te week over te komen. Er zijn intriges en plottwists die je verbouwereerd en met nog meer vragen laat hopen dat de volgende aflevering er snel terug mag zijn.

Deze reeks is een absolute topper die voor mij bestempeld kan worden als dé reeks van het afgelopen tv-seizoen!
The Blacklist is vanaf 23 maart terug te bekijken op VIER.

Share.

About Author

Avatar

Little geeky girlygirl met een grote mond. Voorliefde voor series en alles dat blinkt!

Reacties