Syfy’s Grote Plannen

0

De Amerikaanse kabelzender SyFy, onder meer gekend van reeksen zoals Battlestar Galactica, Stargate SG1 en Doctor Who, heeft grote plannen om binnenkort een of meerdere nieuwe series op te pikken. Binnenkort is de kick off van hun nieuwe, veelbelovende reeks Defiance (zie ook de gelijknamige game), maar daar stoppen de plannen van Syfy zeker en vast niet!
Er zijn nog geen concrete plannen over welke series men juist zal oppikken, maar er zijn wel zes mogelijke kandidaten in de running. Ook zijn ze al een tijdje enkele andere reeksen aan het ontwikkelen, maar of deze daadwerkelijk het kleine scherm zullen halen blijft nog de vraag.

Het is wel al zeker dat de pilootaflevering van de reeks High Moon, gecreëerd door Bryan Fuller (Pushing Daisies, Dead Like Me), door de zender werd opgepikt. De reeks speelt zich af in de toekomst en op de maan, waar men probeert om grondstoffen te ontginnen. Hierbij wordt er een nieuwe levensvorm ontdekt, wat natuurlijk allerlei problemen met zich mee brengt.
Daarnaast is er een soort spin off van de film Legion, maar dan in serievorm. Voor meer info over deze reeks / film verwijs ik jullie graag door naar de review van Legion.

Aan de hand van volgende negen kandidaat-reeksen kan je zien dat Syfy zijn naam eer aan wil doen en de wereld wil overvloeden met Science Fiction:

*Orion gaat over een vrouwelijke relikwieën-jager die jaagt op zowel buitenaardse artefacten als deze uit haar verleden, terwijl de mensheid verwikkeld raakt in een oorlog met een buitenaards ras. Ze staat voor een dilemma: egoïstisch zijn en zichzelf redden, of haar leven wagen om voor de mensheid te vechten.
Feeling: Mass effect meets Tombraider

*Sojourn is een space detective show, waarin onderzoek gedaan wordt naar een moord. Deze werd gepleegd op een ruimteschip dat 50 jaar voor datum van aarde was vertrokken. De detective vermoedt dat deze recente misdaad werd gepleegd om sporen van een duister geheim rond de lancering van het ruimteschip te wissen.
Feeling: Twin Peaks in de ruimte

*Clandestine heeft als hoofdrolspelers een groep bandieten die bijna werd vernietigd door een buitenaards consortium genaamd ‘The Coalition’. De bandieten verschuilen zich in een achtergelaten coalitie schip en zetten hun criminele activiteiten verder onder het mom van coalitie-agenten.
Feeling: heeft sterke gelijkenissen met Firefly!

*Infinity gaat over de overheid die een jonge biljoenair inhuren om een buitenaards armada tegen te houden die zich vertoeven aan de rand van ons zonnestelsel. Hij is namelijk de enige persoon op aarde met een ruimteschip die in staat is om tussen zonnestelsels te reizen. De onderhandelingen verlopen niet zoals gepland en het ruimteschip wordt in een wormgat gezogen naar de uiteinden van de ruimte. Ze moeten langs diverse werelden en volkeren hun weg proberen terug te vinden naar Aarde.
Feeling: Sirens of Titans meets Red Dwarf

*Silver Shields situeert zich voor het eerst niet in de ruimte (zoals alle voorgaande reeksen) maar wel degelijk op een planeet, hoewel deze niet de onze is. Het gaat over een boerenzoon wiens vader vermoord werd, wat de jongen inspireert om voor het eerst naar de grote stad Pont Royal af te reizen en zich in te schrijven voor het politiekorps. Het is zijn missie om uit te vissen waarom zijn vader werd vermoord. Het plattelandsleven had hem echter niet voorbereid op de omstandigheden in de grote stad.
Feeling: Due south meets space (hoewel ik voordien nog nooit van deze reeks had gehoord, zijn de gelijkenissen toch sterk)

*Shelter speelt zich voornamelijk af in een ondergrondse overheidsbunker waar 30000 mensen schuilen om het mensenras levende te houden omdat een grote meteoriet zich een weg naar aarde baant. Het zogezegde Utopia begint al snel barsten te vertonen wanneer men de geheimen van de ramp begint te ontdekken.
Feeling: Deep Impact-achtig

Naar mijn mening heeft Orion en Clandestine de meeste kans om het scherm te halen, aangezien deze de reeksen zijn waar ik naar zou kijken. Orion interesseert mij voornamelijk door het verhaal en de vrouwelijke heldin (Hooray for that) en Clandestine door het grote succes van Firefly en het aanhoudende smeken/verzoeken/vragen (hoe je het ook wil noemen) van de fans om een sequel of vervolg op deze reeks te maken.
Het zal afwachten zijn op het besluit van SyFy, in tussentijd zullen we hopelijk kunnen genieten van hun nieuwe aanwinst Defiance!

Share.

About Author

Avatar

Little geeky girlygirl met een grote mond. Voorliefde voor series en alles dat blinkt!

Reacties