SOA Seizoen 5

0

Dinsdag was het eindelijk zover, de seizoensfinale van Sons Of Anarchy! Iets waar elke die hard fan met veel ongeduld op zat te wachten, na een zeer tumultueus en full force on it – seizoen! Vele onthullingen en gebeurtenissen zorgden voor een rollercoaster aan emoties, waar de kijker ( en dus ook mezelf) niet van gespaard bleef!
Voor mij is dit één van de meest geniale series die de afgelopen jaren op tv is uitgezonden en dit seizoen heeft nog maar eens bewezen hoe briljant Kurt Sutter ( de creator / producer ) is!

De gewelddadigheid en brutaliteit waarmee de Sons te werk gaan, is in dit seizoen niet anders. Ik zou zelfs durven zeggen dat ze het nog een stapje hoger hebben getild mits het aantal lijken dat uit hun activiteiten voortvloeit bijna niet meer te tellen is. Ze vormen nieuwe allianties maar met deze nieuwe ‘vrienden’ komen een hoop nieuwe vijanden. Buskruit en bloed wordt afgewisseld met de nodige drama en een hoop psychologische spelletjes en oorlogsvoering. Hoe meer Jax probeert om de Sons op het goede pad te brengen, hoe meer hij zichzelf verliest aan ‘the gavel’. Door het Presidentschap en de bijbehorende ‘macht’ ( zoveel macht heeft hij echter niets mits zowat alle beslissingen door een stemming van de leden gebeurd ) lijkt hij met momenten het noorden kwijt te zijn, met als gevolg dat hij zijn ware zelf bijna verliest. Trust no one! is zijn leuze en daar houdt hij zich sterk aan!

De familieband van weleer ( zowel deze van de club als deze van de Tellers ) die eens zo belangrijk was en de lijm was die alles samenhield, lijkt plots in het niets te verdwijnen. Verraad en complotten zijn de norm geworden en op een gegeven moment heb je geen idee meer wie zijn bedoelingen echt nog oprecht zijn. De seizoensfinale is het summum van verraad en schending van vertrouwen op elke mogelijke manier!

Ron Perlman / Clay Morrow

In een interview met EW geeft Ron Perlman ( Clay Morrow ) duidelijk aan dat de seizoensfinale de zwaar geladen sfeer van weleer verder zet: ” Where it ends up at the end of the season is very dark and very sad, and I won’t go into it, but it was profoundly painful.

Hij zegt ook nog over de cast en creator: ” I don’t think Kurt gets enough credit for the fact that he assembled this particular band of ne’r-do-wells who people the world of Sons of Anarchy. They’re never going to lose the fact they’re working class guys. I really love working with them because there is no pretense, no bullsh–, no ego.They are just a bunch of guys coming from a kind of working-class point of view, who are as much in awe of the success the show has engendered as anybody. We’re all kind of knock-around guys that mostly have failed, so to be involved in something successful is a little bit jarring and a little bit surprising.”

En net het feit dat dit geen high profile cast is maar wel een toegewijde cast zorgt ervoor dat ik nog meer liefde heb voor deze al brilliante serie. Ik vraag me enkel af wat ze nog uit hun mouw kunnen schudden voor seizoen 6, nadat ze na dit seizoen de lat op een buitenaards niveau hebben gelegd! Ik zit alvast klaar op het puntje van m’n stoel in afwachting naar het volgende seizoen, jullie toch ook?

Share.

About Author

Avatar

Little geeky girlygirl met een grote mond. Voorliefde voor series en alles dat blinkt!

Reacties