Op 2 augustus van dit jaar zond USA Network de eerste aflevering van The Sinner uit. De serie staat daar en in het Verenigd Koninkrijk ondertussen al op Netflix, maar hier in Vlaanderen verschijnt ze voor het eerst op Telenet Play More op 26 november. The Sinner, gebaseerd op de gelijknamige roman van de Duitse schrijfster Petra Hammsfahr, werd goed ontvangen en ook op IMDB prijkt een mooie 8,0: genoeg redenen voor deze reviewer om eens naar de eerste aflevering te kijken.

In de eerste aflevering van The Sinner maken we kennis met Cora Tannetti (Jessica Biel), haar man Mason (Christopher Abott) en hun jonge zoontje. We zien dat Cora zich niet lekker voelt door de aanwezigheid van de ouders van Mason. Ze wonen namelijk naast de (schoon)ouders en werken beiden in het familiebedrijf, terwijl Masons moeder op hun zoon past. Wanneer het gezin eindelijk eens zonder schoonouders een uitstapje maakt naar het strand, stapt Cora plots recht op een ander groepje strandgangers af en steekt ze zonder waarschuwing een man neer met haar fruitmesje. Politie-inspecteur Ambrose (Bill Pullman) wordt op de zaak gezet en ondervraagt haar met zijn partner Dan Leroy (Dohn Norwoord). Conclusie van het verhoor: ze bekent, beweert de man niet te kennen en heeft geen idee waarom ze hem neerstak.

De insteek van The Sinner is dus origineel: je hebt duidelijk gezien wie wat gedaan heeft en er waren voldoende getuigen aanwezig. Gevolg is dus ook dat de reeks geen traditionele whodunit of detectivereeks is. Verwacht ook geen sensationele courtcase-reeks met flitsende betogen van de advocaten. Neen, de reeks is eerder een ontdekkingsreis van de gepassioneerde politie-inspecteur Ambrose naar een motief. Voor zijn partner lijkt het een simpele zaak, maar Ambrose bijt zich vast: er moet toch iets meer aan de hand zijn. Zelfs een vrouw op de rand van een depressie vertoont toch zulk gedrag niet?

Acteerwerk

Het is alweer even, en van The Illusionist en 7th Heaven, geleden dat we Jessica Biel nog eens gezien hebben in een grote rol en het moet gezegd: ze zet een knaller van een acteerprestatie neer. Nog voor er iets gebeurt of ze een woord heeft gezegd, voel je gewoon dat er iets scheelt met Cora, maar kan je niet de vinger leggen op wat er aan de hand is. Ook Christopher Abott (gekend van Girls, waar hij Charlie speelt) laat zien dat hij ook het serieuzere werk onder de knie heeft en zet een geloofwaardige Mason neer. Voor mij persoonlijk was Bill Pullman de ontdekking van deze serie. Hij maakt zijn reputatie als veelzijdig acteur waar door zijn vertolking van de mysterieuze, maar enorm aimabele Ambrose.

The Sinner

KNT

Zoals hierboven gezegd zit er een redelijk heftige, gewelddadige scene in de eerste aflevering van The Sinner, die wordt ook heel expliciet en ruw in beeld gebracht. Voor tere kijkers zal dit misschien niet echt hun ding zijn, maar het is niet zo dat de eerste aflevering vol gore zit of enger is dan een normale detectivereeks, zoals sommige andere recensies laten uitschijnen.

The Sinner

JA Awesome

Na het bekijken van de eerste aflevering van The Sinner wil ik onmiddellijk de volgende zien. Dankzij het knappe acteren en de ongewone premisse wil ik nu zo snel mogelijk te weten komen wat iemand tot zo'n daad kan drijven. Bingen die handel!

Share.

About Author

Avatar

Reacties