Person of Interest

0

Davy: Oké, ik beken, ik was fanatiek bezig met Lost. Eén van de genialere acteurs in die reeks was ongetwijfeld Michael Emerson. Hij was dan ook mijn motivatie om Person of Interest een kans te geven. Dolenthousiast keek ik naar de pilootaflevering samen met Davine. Daarom besloten we om deze post samen te schrijven. Waarin we terugblikken op het vorige seizoen en de nieuwste aflevering bekijken.

Davine: Hoewel Davy dolenthousiast begon te kijken naar de eerste aflevering en ik met meer gemengde gevoelens keek, was het uiteindelijk ik die de reeks loyaal volgde, terwijl Davy al na de pilootaflevering er de brui aan gaf. Toegegeven dat ik ( niet zo stiekem ) de reeks bleef volgen voor de hunky Jim Caviezel.

Davy: Ik denk dat ik gewoon nog te veel met Lost in mijn gedachten zat. Michael Emerson speelde daarin het dubieuze personage Benjamin Linus en ik kon het personage nog niet direct van de acteur scheiden. Ik zat nog half in rehab van mijn Lost-verslaving of ik was er gewoon mentaal nog niet klaar voor? Uiteindelijk ben jij het dan blijven volgen en na maanden de oren, poten en andere ledematen van mij af te zagen, ben ik terug beginnen kijken. Met een frisse blik en open mind.

Davine: Geef toe dat het concept van de reeks misschien niet het meest originele ooit is, maar de uitwerking ervan is toch van een extreem hoog niveau! Harold Finch (Michael Emerson) die een machine voor de overheid bouwt om terroristische aanvallen te spotten. Uiteindelijk bouwt hij er voor zichzelf een achterpoortje in om ‘gewone’ misdaden te verijdelen onder de radar van de Law inforcements. Dit alles doet voor mij nogal denken aan Minority Report.

Davy: True story! Het is niet bijster origineel maar we mogen niet vergeten dat Minority Report zich in de toekomst afspeelt. Person of Interest brengt die futuristische visie in een hedendaagse setting. En wat belangrijker is: je gelòòft het en dat zoek ik echt wel in een reeks. Het geeft de 2 hoofdpersonages iets weg van een geloofwaardige Batman & Robin. Dit is geen average policrimi, dit is in wezen een superheldenreeks.

Davine: Bwa, ja zo ver zou ik de vergelijking nu ook niet trekken. Ze moeten het wel opnemen tegen enkele supervillains zoals de mobster Elias en de hacker Root, maar daar stopt het ook. Ook al heeft John Reese (Jim Caviezel) het charisma van een Bruce Wayne, is het in je vergelijking Finch die de Batmanrol vervult, waar John eerder Robin is.

Davy: En om die vergelijking verder te trekken, op het einde van het 1e seizoen vinden we onze Robin in een situatie waarin hij genoodzaakt is om Batman te spelen.

Met die cliffhanger, gaan we ons in de zetel ploffen en het begin van het 2e seizoen bekijken! [Hier een kleine commerciële onderbreking ter ontspanning]

Davy: Ok! Wat vond je ervan?

Davine: Hmmm, ik weet niet goed wat ik er van moet denken. Heb er toch serieuze ‘mixed feelings’ rond. Misschien had ik mijn verwachtingen te hoog gelegd na een schitterend einde van het eerste seizoen.

Davy: Het was zeker een magere start voor het 2e seizoen, gewoon een inleiding. Verdere uitleg van wat we mogen verwachten. Mij stoorde vooral dat het grote verhaal amper vooruit ging. Er gebeurde veel, maar weinig relevants.

Davine: Inderdaad. Ik had steeds het gevoel van ‘het komt wel op gang, het is gewoon het begin’. Maar ik vond toch dat ze er meer mee hadden kunnen doen en er meer mee moesten gedaan hebben.

Davy: Sowieso een premiére waar we beide op onze honger bleven zitten. Hopelijk gaat het tempo van de opbouw versnellen, deze reeks vraagt wel om een iets sneller tempo.

Over het algemeen dus een teleurstelling. We zullen de volgende afleveringen blijven volgen en zien hoe alles verder ontwikkelt. Verwacht sowieso een post over het 2e seizoen later dit jaar!

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties