Online-exclusive series: de toekomst?

0

We hebben de eer in de generatie te zitten waar we het internet hebben zien groeien. Waarin we merkten hoe het wereldwijde web langzaam maar zeker dieper in ons leven verweven werd en dàt brengt natuurlijk heel wat nieuwe mogelijkheden met zich mee. Maar welke evolutie brengt dit allemaal op televisionair vlak? Wat is the next big thing to happen op de buis? Àls het zich al op de buis afspeelt! Volgens mij zal de TV later nog meer de concurrentie voelen met het internet, and here’s why….

Wie van jullie kent Netflix? Netflix is een online platform waar je, voor een maandelijkse prijs, je favoriete reeksen en films kan bekijken. Denk: Spotify maar dan met beelden. Een legale manier om online de nieuwste aflevering van Game of Thrones te bekijken dus.

logo

Deze service is in de loop der jaren enorm gegroeid in de Verenigde Staten, zodanig zelfs dat Netflix al geïntegreerd wordt in Smart-TV’s en bijna iedereen al vanuit z’n luie zetel on-demand een aflevering kan oproepen. Zo is er een verschuiving begonnen waar mensen meer naar Netflix kijken dan de traditionele tv-kanalen en dat maakt het ook interessanter voor productiehuizen. Dat brengt me naadloos tot mijn onderwerp van vandaag: online exclusieve tv-reeksen.

ad

Het begon allemaal met een kleine komediereeks die een cultstatus kreeg: Arrested Development. Het verhaal van de amper functionerende Bluth-familie kreeg een behoorlijk kleine, hechte fanbase. Maar een kleine fanbase is niet interessant voor de grote TV-kanalen dus werd de reeks na 3 seizoenen uit de ether gehaald. Tot grote spijt van velen.

Maar dankzij Netflix kon een grotere groep de reeks ontdekken en het aantal fans steeg tot op een punt dat de Netflix-mensen achterover leunend in hun bureaustoel, langzaam hun baard strelend, het lumineus idee kregen om een 4e seizoen waar te maken. De schrijvers van AD hadden nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze nog veel meer materiaal hadden dus ze zochten enkel de financiële steun en een mooi platform.

poster

Het resultaat is een 4e seizoen die simultaan beschikbaar zal zijn voor de landen waar Netflix te zien is. Niet meer wachten tot de lokale tv-zenders het nieuwe seizoen oppikken, maar regelrecht vanop het internet streamen. Deze keer legaal dan.

Ik hoor jullie al pruillippend zeuren hoe Netflix hier niet beschikbaar is. Welaan dan, luister naar dit heugelijke nieuws, vriendjes! Netflix lonkt naar de Benelux en zou volgend jaar in onze regionen arriveren. Hoe geniaal is dit nieuws? Behoorlijk geniaal!

But wait! There’s more!

wachowskis

Het 4e seizoen van AD wordt geen alleenstaande gebeurtenis, zoveel is duidelijk, want Netflix heeft niemand minder dan de Wachowski’s ( The Matrix, V for Vendetta ) binnengehaald om in 2014 een sci-fi reeks genaamd sense8 uit te brengen. Weinig is geweten over deze reeks, enkel dat het ‘a gripping global tale of minds linked and souls hunted’ zal zijn en 10 afleveringen zal bevatten. Meer nieuws daarover zeker later!

Maar wat denken jullie van deze evolutie? Krijgen we een online alternatief op de televisie waar écht geluisterd wordt naar de fans, waar we meer inspraak krijgen? Of geloof je er helemaal niet in? Laat van je horen!

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties