Netflix kondigt release originele anime Perfect Bones aan

0

Dat Netflix op een queeste is om de entertainmentwereld over te nemen, weten we al langer, maar als het dat goed wil doen, kan het bepaalde genres zoals anime natuurlijk niet negeren. Woensdag kondigde het Amerikaanse bedrijf de wereldwijde (190 landen) release aan van Perfect Bones. Deze nieuwe animeserie van Production I.G (Ghost in the shell, Psycho-Pass, Attack on Titan) en regisseur Kazuto Nakazawa (Death Parade, Blood+, Ergo Proxy) zal binnenkort te streamen zijn.

Perfect Bones is een 12-delige serie die zich afspeelt in de toekomst. Wetenschappers hebben geprobeerd de perfecte mens te creëren, in de hoop dat het de vrede in het universum kan bewaren. Natuurlijk loopt dit niet van een leien dakje. Wanneer ze hun doel bijna bereikt hebben met het ontwikkelen van kinderen, zenden de wetenschappers hun zogezegd nieuwe mensen weg voor verdere training. Die worden echter onderweg ontvoerd door een organisatie die haar eigen agenda heeft om een nieuwe wereldorde op poten te zetten.

Het is niet de eerste keer dat Netflix een anime-release streamt, maar het is wel de eerste keer dat het een originele serie wereldwijd uitrolt in het all-at-once-model.  “In een wereld waar het internet geen grenzen kent, zijn wij trots om anime in hoge kwaliteit te kunnen afleveren voor de fans, overal ter wereld op exact hetzelfde moment”, aldus Erick Barmack, vice-president van Netflix. Ook bij Production I.G is het enthousiasme voor de release hoog. CEO Mitsuhisa Ishikawa: “Van alle series en films op Netflix, vind ik hun eigen original series persoonlijk de beste. Production I.G is dan ook heel gretig om via deze samenwerking een impactvolle productie af te leveren door de passie en verbeelding van onze makers. We zijn heel enthousiast over Perfect Bones.”

Voor onze lezers die niet zo bekend zijn met anime, maar wel een Netflix-abonnement hebben, kunnen we alleen maar aanraden deze release in je agenda te noteren. Nog niet overtuigd? Regisseur Nakazawa is naast een prominente naam in de animewereld, ook bekend voor de animesequentie in Tarantino’s Kill Bill Volume 1. Ga dus niet met de ogen rollen bij het horen van het woord anime, waarbij je meteen denkt aan een quirky serie met vechten, borsten, veel te grote ogen en bloedneuzen!

De datum van release zal later bekend gemaakt worden.

Share.

About Author

Nick

Houdt van muziek luisteren maar vooral zelf maken. Het spenderen van een ongoddelijk aantal uren anime en films kijken & games spelen is daarnaast het tijdverdrijf bij uitstek.

Reacties