Netflix en chill nu ook offline: je vragen beantwoord

0

Netflix heeft deze week een update doorgevoerd waarmee je nu je favoriete series en films offline kunt kijken. Maar hoe werkt die nieuwe functie nu? Wat betekent dit voor mijn toestelgeheugen? Kan ik ook op mijn laptop offline kijken? Wij zochten en vonden de antwoorden op die Frequently Asked Questions!

Wat heb je nodig om je favoriete series en films offline te downloaden?

Om te beginnen natuurlijk de laatste versie van de Netflix-app die draait op minstens iOS 8.0 of Android 4.4.2. Om je favoriete series te downloaden, heb je wel nog een internetconnectie nodig.

Mijn app is up-to-date, hoe download ik nu die aflevering om te kijken op de trein?

Om offline naar bijvoorbeeld Narcos te kijken, moet je voor vertrek enkele stappen ondernemen.

 1. Zoek naar de serie of film in je Netflix-app.
  • Bij films staat nu bij de beschrijving het gekende download icoontje.
  • Bij series staat er een download knopje per episode.
 2. Klik op die knop en laat de Netflix-app zijn werk doen!
 3. Eens de download gereed is, kan je meteen beginnen kijken. Je vindt je offline shows ook terug onder My Downloads in het Netflix-menu.
 4. Klaar met de aflevering of film? Nu kan je die verwijderen van je toestel door op het potloodje te klikken en op de rode x te drukken. Netflix verwijdert de aflevering ook zelf van je toestel na een bepaalde tijd. Deze tijd hangt wel af van show tot show. Je krijgt het sowieso te zien naast de download moest die tijd minder dan zeven dagen bedragen.

Worden de ondertitels mee gedownload?

De ondertitels zijn onderdeel van het pakketje data dat je op je toestel opslaat. Je hebt zelfs nog de optie om die al dan niet aan te leggen tijdens het kijken op verplaatsing.

Die shows nemen waarschijnlijk een hoop plaats in op mijn smartphone of tablet?

Dat klopt. De grootte van de bestanden geeft Netflix helaas niet mee bij het downloaden, maar die zou niet meer mogen zijn dan wat je nu verdoet aan data bij het streamen van bijvoorbeeld een aflevering van Luke Cage. Gelukkig kan je wel de kwaliteit en zo de grootte van je downloads aanpassen.

 1. Open het Netflix-menu.
 2. Ga naar de app settings.
  • Hier kan je kiezen of je enkel wil downloaden op wifi, of ook met een mobiele verbinding.
  • Op vlak van kwaliteit heb je twee opties: standaard en hoger. Wat je kiest, zal voornamelijk afhangen van het vrije geheugen van je toestel.
  • In dit menuutje vind je trouwens ook een knop om in één keer al je offline content te verwijderen.

Netflix Offline On the go

Je spreekt hierboven van smartphones en tablets, maar werkt dit ook op mijn laptop? 

 • Indien je een Chromebook gebruikt met daarop de Netflix-app kan je de beschikbare series en films downloaden en daarna offline bekijken.
 • De Windows 10-app biedt de offline functie helaas (nog) niet aan. Moest dit in de toekomst wel het geval zijn, kom je dat zeker via je moederschip te weten!
 • In je browser ga je de download-functie eveneens niet terugvinden.

Beschikbare series en films? Zijn er dan shows niet offline te bekijken?

 • Helaas zijn niet alle series en films te downloaden. Je kan wel makkelijk zien of jouw favoriet offline te kijken is of niet door te zoeken naar het download-icoontje. In het Netflix-menu is er nu trouwens ook een sectie available for download waarin je alle beschikbare titels kunt vinden.
 • Als je een Netflix Original zoals bijvoorbeeld Marco Polo wil kijken, mag je er prat op gaan dat die offline te downloaden is. Voor de geïmporteerde shows hangt het ervan af in welke mate Netflix al dan niet de rechten heeft. Eén blik op je bibliotheek zal je waarschijnlijk wel gerust stellen dat er zeer veel offline te kijken valt.

Werkt dat trouwens ook in het buitenland en op het vliegtuig?

Helaas zijn hier een aantal beperkingen aan verbonden. Stel, je bent in Frankrijk en wil een specifieke Franse show downloaden. Dat gaat daar zonder problemen lukken. Je kan die dan op Frans grondgebied bekijken en offline ook meenemen naar België. Echter, eens je in België bent en Netflix op één of andere manier (gps, internetverbinding, …) merkt dat je niet meer op Frans grondgebied bent, zal je offline content wegens bepaalde licenties en rechten (geoblocking) niet meer te bekijken zijn. In principe zou het dus wel moeten lukken om in het vliegtuig naar je vooraf gedownloade series te kijken, zolang je ervoor zorgt dat Netflix je locatie niet te weten kan komen.

Share.

About Author

Louis Van de Putte

A bit Hipster, A bit Geeky, A bit Shy, A bit Ambitious, A big Optimist, A Creative, A Designer, and A lot more!

Reacties