Make it or Break it: Hunted

0

Om de reeks Make it or Break it verder te zetten, heb ik mijn kritisch oog laten vallen op de  BBC reeks ‘Hunted’. Dit is een gloednieuwe Britse reeks ( Ja hoor, niet alle te reviewen reeksen hoeven Amerikaans te zijn! ) die mij aan de hand van de omschrijving wel de moeite leek. Ik ben persoonlijk wel ‘A sucker’ voor alles wat met spionnen en intriges te maken heeft en deze reeks speelt daar perfect op in.

De serie gaat over de spionne Sam Hunter ( Melissa George, The Amityville Horror ) die een rendez-vous regelt na ‘een klus’ met haar geliefde Aidan ( Adam Rayner, Dragon Age: Redemption ) in een afgelegen caféetje. Ze heeft hem namelijk iets dringends te vertellen. In plaats van haar loverboy komen er enkele mannen om haar af te maken. Het lukt hen echter alleen om Sam te verwonden maar niet om ‘de klus af te maken’. Na een jaar te zijn ondergedoken keert onze op wraak zinnende, afgetrainde spionne terug naar haar oude job mits ze er steevast van overtuigd is dat de hit op haar leven an inside job was.

Melissa George & Adam Rayner

Spionnenreeksen/films zijn, zoals ik al had vermeld, wel mijn ding. Ik heb er dan ook een hele reeks gezien. Denk maar aan Burn Notice, The Bourne-films, Mission Impossible,Nikita… Dit zijn slechts enkele van de vele streepjes op mijn muur! Je zou dus denken dat ik niet objectief naar een dergelijke reeks kan kijken, maar net omdat ik er al een hele resem heb gezien (en er enkele verdomd goeie bijzitten) is mijn objectiviteit des te groter. Daarom kan ik zeggen dat als je op zoek bent naar een origineel concept dat je het bij deze serie niet zult vinden.

Op zich is de serie qua niveau van een goed kaliber, daarom dat IMDB het ook een 7,1/10 geeft. Het zal echter niet aan het concept liggen want it has been done a million times. Wel de uitwerking ervan en de cast zorgen voor een hoger niveau want deze laatste is zeker niet van de minste! Melissa George, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Morven Christie, Dhaffer L’Abidine,… stuk voor stuk topacteurs/actrices, die al een goed gevuld en indrukwekkend palmares hebben. De uitwerking van de reeks vind ik persoonlijk één van de betere die ik al gezien heb. Ik bedoel hiermee de manier waarop men alles in beeld brengt, geen al te vluchtige shots van actiescenes maar een duidelijk beeld van wat er aan de hand is. Daarnaast vind ik dat ze vanaf de eerste seconde een sfeer neerzetten die past in het genre maar ook typisch is voor Britse series. Ietwat grimmig en donker, wat niet anders kan met zo’n kutweer, maar toch op gepaste momenten een juiste belichting die de sfeer minder zwaar maakt.

Adewale Akinnuoye-Agbaje & Stephen Dillane

 

Wat ook vaak typisch is in spionnenfilms, is dat het realisme ver te zoeken is. Scenes zijn over de top, accenten zijn verkeerd, enorme taalfouten of volledig de verkeerde taal spreken, geografische correctheid neemt men ook al vaak niet erg nauw. Wel HALLELUJAH!, want deze keer hebben de makers het allemaal stuk voor stuk correct gedaan! Geen foutje, niets, nada,..

Ik zou de serie aanraden en besluit dan ook dat deze serie een goede kans maakt. Voor mij is het zeker en vast een MAKE-IT!

 

Share.

About Author

Avatar

Little geeky girlygirl met een grote mond. Voorliefde voor series en alles dat blinkt!

Reacties