…it’s Davy’s Arrested Development…

1

Na 6 jaar lobbyen is het eindelijk zo ver: het nieuwe seizoen van Arrested Development is er! Als fan van het eerste uur was ik in de wolken, maar kan het nieuwe seizoen tippen aan de originele format of did they blue themselves?

Voor de mensen die volledig uit de lucht vallen bij het horen van Arrested Development, hier een kleine samenvatting, professioneel gestolen vanuit Wikipedia:

The show follows the fictitious Bluth family, a formerly wealthy and habitually dysfunctional family, and is presented in a continuous format, incorporating handheld camera work, narration, archival photos, and historical footage. Ron Howard serves as an executive producer and the series’ uncredited narrator

De schrijvers kozen voor een unieke benadering qua opbouw: ieder aflevering draait rond een persoon vanuit de familie Bluth. We zien wat ieder van hen zoal uitgespookt heeft de voorbije 6 jaar. Uniek, maar het zorgt ervoor dat voor het eerst de zwakheden zichtbaar worden. Niet ieder personage is boeiend genoeg om het publiek geboeid te houden en daardoor is de genialiteit niet even verdeeld per aflevering.

De kleine dingen: bij het tonen van scénes uit de originele 3 seizoenen is er een subtiele ‘Showstealer pro trial version’ watermark te zien!

Tijdens de eerste 5 afleveringen van het 4e seizoen voelde het dan ook een beetje vermoeiend aan. Uiteraard moet het verhaal zorgvuldig verteld worden en er zijn allerhande verhalen die MOETEN verteld worden om het groter geheel goed te krijgen. Dus fans van welleer, hou vol, want vanaf de 6e aflevering krijg je terug de juiste portie grappen en knipogen en homages zoals we die gewend zijn!

KoGdAwN

Verschillende personages kruisen mekaar en het is leuk om de verschillende tijdslijnen te zien samenkomen. Maar het zijn altijd de kleine dingen die me altijd aan het lachen brengen. Zoals de Showstealer pro-watermark bij iedere scéne uit de vorige 3 seizoen en de verwijzingen naar oudere running gags, (her?) of Bob Loblaw’s Law Bomb.

Wanneer je de laatste scéne bekijkt van het seizoen en er een zwart gat voor je uitdijnt, bekijk het 4e seizoen dan nog eens, de eerste 5 afleveringen zitten bomvol knipogen naar de komende afleveringen die je eerst niet snapte. Ook dat is Arrested Development. En nu wachten op de film natuurlijk.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties