ICYMI: film- en serienieuws van de week van 26 augustus

0

Elke week houdt Geekster je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke film- en serienieuws. In case you missed it

Medialaan (her)lanceert Stievie Premium

Medialaan, het mediabedrijf achter de commerciële zender VTM, heeft deze week Stievie opnieuw gelanceerd. Stievie Premium, de betalende versie van de dienst, wordt in de markt gezet als de manier voor de nieuwe generatie kijkers die online wil kijken. Voor zo’n tien euro per maand kijk je alle Vlaamse zenders live en je opgenomen tv-programma’s op al je schermen. Ook uitgezonden programma’s kan je tot een week later opnieuw opvragen.

De eerste reacties op de nieuwe dienst zijn echter niet zo goed. Onder andere onze Tandem Tech heeft er een mening over. De (gepersonaliseerde) reclame daar gelaten is het eigenlijk niet meer van deze tijd om diensten aan te bieden die zelfs nog geen 720p streamen. Ook het feit dat het merendeel van onze Vlaamse zenders tegenwoordig ook hun eigen online (gratis) terugkijkdienst aanbieden werkt niet in het voordeel van Stievie.

Wie verdient hoeveel in Hollywood?

Het Amerikaanse tijdschrift Forbes heeft hun jaarlijkse lijst van bestbetaalde acteurs en actrices vrijgegeven. Mark Wahlberg verdiende het afgelopen jaar 68 miljoen dollar, het meeste bij de mannen. Emma Stone werd met 26 miljoen de best betaalde vrouw. Het verschil tussen de twee bedragen is wel om te huilen. Er is nog veel werk aan de winkel, Hollywood.
Het gaat er gelukkig wat beter aan toe in de televisiewereld. Deze week is onder andere naar buitengekomen dat HBO de hoofdrolspelers (man of vrouw) van Game of Thrones om en bij een half miljoen dollar betaalt per aflevering. Bij Modern Family ligt het uitbetaalde bedrag van de acteurs op diezelfde hoogte. De vier mannen en hun overbuur Penny van The Big Bang Theory verdienen elk evenveel loon met hun acteerprestaties. Zij stellen zich tevreden met zo’n 900.000 dollar per aflevering. De andere actrices die er pas later zijn bijgekomen klokken momenteel af rond het half miljoen. Helemaal anders gaat het er dan weer aan toe tussen de talkshowhosts. Daar spant Ellen de kroon met een loon van zo’n 50 miljoen dollar per jaar. Fallon en Kimmel, de twee Jimmy’s, halen opvallend minder binnen. Zij krijgen respectievelijk 16 en 15 miljoen uitbetaald op jaarbasis. Ook Stephen Colbert haalt maar 15 miljoen op met zijn The Late Show.

Han Solo-film verliest Michael K. Williams

De film over de smokkelaar is een castlid verloren. Michael K. Williams (12 Years a Slave) had naar verluidt een grote rol in Han Solo, maar door zijn drukke agenda kan de acteur zich niet vrijmaken voor reshoots. Daarom heeft nieuwe regisseur Ron Howard besloten om zijn personage dan maar helemaal in de vuilbak te gooien. Welke impact dat zal hebben op de continuïteit en het verhaal, is nog maar de vraag. We weten ondertussen wel al iets meer over het personage van Emilia Clarke. Zij zal Kira heten, wat oorspronkelijk de naam ging zijn voor Rey in The Force Awakens. Is zij dan de moeder, hoor ik je denken? Laten we die discussie nog even achterwege laten.

WB kondigt meer DC-films aan (maar niet allemaal in hun gedeeld universum)

Warner Brothers heeft deze week (misschien als voorbereiding op nog groter nieuws?) een aantal nieuwtjes naar buiten gebracht over de toekomst van hun DC-films en cinematisch universum. Suicide Squad 2 zou er sneller aankomen dan eerst gepland. Zo zou er plaats gemaakt worden voor Harley Quinns en The Jokers liefdesverhaal voordat de contracten van Jared Leto en Margot Robbie aflopen. Het team achter Crazy Stupid Love en This Is Us zou op de regisseursstoel plaatsnemen.
Verder zou er ook een Joker-origineverhaal worden uitgebracht dat los zou staan van het gedeelde universum waar onder andere ook Batman en Wonder Woman deel van uitmaken. Hiervoor zou de studio op zoek zijn naar een nieuwe jonge acteur om een gezicht te geven aan de jonge jaren van Batmans aartsvijand in een eighties setting. Martin Scorcese treedt op als producer. Over losstaande verhalen gesproken, er zit ook een Batman-film in de steigers. Matt Reeves, de regisseur, heeft echter al laten weten dat de film enkel over Batman zou gaan zonder gratuite cameo’s van andere DC-helden of slechteriken. De fans van Ben Affleck hoeven dus nog niet te rouwen dat hij zou stoppen als Batman.

Ook dat nog

  • Onze eigenste Matthias Schoenaerts gaat samenwerken met Robert de Niro! Waarschijnlijk zou het om een acteerrol gaan in de nieuwe serie van David O. Russell voor Amazon.
  • Supergirl (Melissa Benoist) werd in volledig kostuum gespot op de set van Riverdale. Zou er een cross-over kunnen aankomen? Of liggen de sets gewoon naast elkaar daar in het Canadese Vancouver en ging ze tijdens een pauze eens hallo zeggen?
  • Amazon’s Transparent heeft een maand voor het vierde seizoen start al een order gekregen voor een vijfde reeks afleveringen.
  • De eerste teaser voor Netflix/Marvelserie The Punisher is er. Jon Bernthal (The Walking Dead, Baby Driver) zal de antiheld vertolken. Wanneer de serie precies op Netflix komt, weten we niet, maar je kan Frank Castle nog dit jaar op je scherm verwachten.
  • Ook Black Mirror heeft een nieuwe teaser gelost. Er worden binnenkort zes nieuwe afleveringen toegevoegd aan de reeks op Netflix.
  • Topacteur Morgan Freeman krijgt op 21 januari de Life Achievement Award van de Screen Actors Guild. De acteur is ondertussen 80, maar wil van geen stoppen weten. Gelukkig maar, want deze God uit Hollywood maakt ons altijd enthousiast, al is het maar met zijn iconische stem.
Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties