Geekster ontmaskert De Mol afl. 4: ieder diertje zijn pleziertje

0

Een nieuwe aflevering van De Mol, een nieuwe week waarin we proberen een geniepig diertje uit z’n schulp te roken. Mollenjagen verleert men niet en daarom blijven wij waakzaam de gebeurtenissen in Zuid-Afrika opvolgen. Te uwer dienst, om jullie leven net iets makkelijker te maken. Dat doen we zoals gewoonlijk met een kleine samenvatting van de aflevering, persoonlijke verdenkingen en de mathematische mol. Let’s get to it!

Gezellig rond de golfbunker

Openen doen we deze keer met een gezellig groepsgesprek rond een golfbunker, waar iedereen eens mag zeggen of ze de mol zijn of niet. Uiteraard is er niemand de mol. Nadat er eerder deze week artikels in alle kranten verschenen waarin stond dat het toerisme naar Zuid-Afrika toeneemt dankzij De Mol, krijgen we nu nog wat extra promotie voor de prachtige Garden Route. En niets is er typischer Vlaams dan de koers, dus wordt er gefietst inclusief rode lantaarn. Bij de proeven onderweg kunnen ze telkens kiezen: ofwel geld voor de pot ofwel aanvullingen op het very basic kampeermateriaal waarmee ze beginnen.

Onze eeuwige optimist Robin is er nu al van overtuigd dat het “geen geld en op de grond slapen” gaat worden als resultaat van de proef. Annelies, alweer, valt als eerste af:  alweer te moe en te weinig conditie, alweer dure kosten voor de groepspot. Eline houdt het ook niet vol, wat toch enigszins verdacht is voor een politieinspecteur die als hobby’s “sporten” opgegeven heeft. Bij de eerste opdracht moet er wat hout in mootjes gehakt worden. Bij de tweede opdracht luisteren Bertrand en Robin niet naar Davey. Ze besluiten om de snelste fietser achter te laten zonder fiets, wanneer er een extra ketting nodig is om de kist met het geld te openen. Goed bezig, gasten. Sam zoekt wanhopig naar de kettingspanner om nog mee te kunnen doen.

Roeibootjes in onze favoriete programma’s, goed nieuws is het toch nooit.

Ondertussen probeert Hans het wereldrecord traagwandelen te verbreken: per ingehaalde renner verliezen ze 500 euro, maar hij mag niet stilstaan en zijn gemiddelde snelheid aan het einde moet minstens 10 kilometer per uur zijn. De laatste opdracht geven ze op: met een zinkende roeiboot naar het midden van een meer varen, vlak voor de eindstreep en met amper nog tijd, hoopgevend is het niet. Uiteindelijk komen de mannen min Sam met de fiets en met 2500 euro over de streep. Mooi om te zien hoe ze hem over de finish schreeuwen, en hoe ze elkaar op het einde in de armen vallen. Alleen gaat er nog 1500 euro af voor de ingehaalde fietser.

Bij de beesten af

Na een minder dan optimale nachtrust, is het tijd voor wat plezier rond het meer. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd voor meer ouderwetse gezelligheid: Robin en Annelies gaan scrabbelen met de letters die de rest in een doolhof mag gaan zoeken. Met letters bedoelen ze hier struisvogeleieren, die al wel eens durven breken als je ze laat vallen. En als je achtervolgd wordt door struisvogels, kan dat al eens tegenvallen. Annelies gaat door op het elan van vorige week, en breekt het wereldrecord slechtste coördinatie. Voor iemand die zo enthousiast was om te scrabbelen, suckt Annelies voor dood. Zelfs mijn bomma kan strategischer spelen dan dat.

In vergelijking met Annelies en Robin zijn dit gevorderde scrabbelaars.

Iedereen is natuurlijk meer op zoek naar het gouden ei dan naar de juiste letters, en Robin en Annelies laten iedereen maar wat koekeloeren, aan de basis van het scrabbelbord. De struisvogels leveren wel een bijzonder amusante verrassing op. Toch om naar te kijken, want ik kan me voorstellen dat het allesbehalve plezant is om achtervolgd te worden door zo’n kutbeest. Niemand vindt nog letters, en aangezien team Roblies meer aan het lullen is over welke woorden al dan niet bestaan dan naar het plan te kijken, missen ze de tunnel compleet. Nadat ze schaamteloos ten onder gaan tegen Gilles, wordt de volledige groep losgelaten in het doolhof op zoek naar het gouden ei. De frustratie loopt op, zeker als Bertrand aan Robin uitlegt dat ze strategisch slecht gespeeld hebben. Iedereen die al wat gescrabbeld heeft, weet dat je zo ver mogelijk uit de buurt van de “woordwaarde maal 3”-vakjes moet blijven. En dus vooral niet je eerste woord er knal onder leggen.

Halfweg, we zijn halfweg

Qua beue beesten stopt het in Zuid-Afrika niet met leeuwen, arrogante apen en agressieve struisvogels. Hans mag gaan zwemmen met een krokodil. Helemaal gezellig wordt het als blijkt dat Hans voor hetzelfde geld moet spelen als de groep, alleen wordt het naar zijn eigen bankrekening versluisd in plaats van naar de groepspot. De groep moet golfen, en kan zo kluisjes openen met informatie. Hun wederhelften (of moeder, voor Sam) zitten gezellig op café, en kunnen het geld vinden in de spaarkas die achter hen aan de muur hangt. Niemand kent uiteraard het gsm-nummer van zijn of haar partner vanbuiten, maar ze hebben toch hun gsm’s moeten afgeven.
Met de Witte Gids voor alle cafés in Vlaanderen en een hoop raadsels raken ze uiteraard niet veel verder.

De échte sterren van deze aflevering.

Annelies is weer de nagging Nancy van de groep, heeft haar bril niet bij, en kan dus, zoals de laatste anderhalve aflevering, niets bijdragen. Eline en Davey besluiten om de raadsels te laten voor wat ze zijn, en gewoon alle cafés in het tweede raadsel stelselmatig af te bellen. Dat blijkt een succesvolle tactiek, en het geld wordt uit de spaarkas bevrijd. Iedereen kan nog even babbelen met het thuisfront, en Hans zijn vrouw is nét te laat in het café. Onmiddellijk hierna is het tijd voor de nieuwe eliminatie, waarbij Annelies toch hoofdverdachte nummer 1 blijkt te zijn.

Bertrand vertelt dat er 3 klotemomenten zijn om naar huis te gaan: als eerste, in de finale, en vlak voor de geliefden op bezoek komen. Karma is still a bitch, en na zo’n uitspraak zou je moeten weten dat het al eens tegen kan vallen. Vol goede moed steekt hij zijn hand in de lucht om als eerste zijn scherm te zien te krijgen, dat uiteraard knalrood kleurt. Daag, Bertrand, we zullen je sappige Gentse accent missen.

An-Sofie

 

 

 

Robin is de mol

Robin heeft zich weer van zijn beste kant laten zien in deze aflevering: in deze groep is er niemand die een betere belichaming is van “De beste stuurlui staan aan wal”. Hij fietst maar verder, zonder na te denken over hoe het beter kan, en blijft maar beweren dat boten niet kunnen zinken. Nog nooit van de Titanic gehoord, denk ik. Bij de Scrabble-proef krijgt hij alle troeven in handen: met de minst participatieve uit de groep als partner kan het maar zo makkelijk zijn om de letterjagers volledig op de dool te sturen. Hij blijft ook bijzonder kortaangebonden, tot zelfs opvliegend. Normaal filteren ze die persoonlijkheden er zoveel mogelijk uit bij de selectie, tenzij ze dat humeur natuurlijk als het ideale masker voor de mol zien. Nee nee, Robin, je eeuwige negativisme en onvermogen om met commentaar om te gaan maken je geen sikkepit minder verdacht in mijn ogen.

Davy

Sam

Sam is de mol

Vorige week had ik even een moment van zwakte. Een moment waarop ik twijfelde aan mijn vaardigheid als mollenjager. Maar ik ben terug. Met de speurneus van een goed afgetrainde Beagle heb ik me terug vastgepind op het blinde diertje onder de kandidaten. Je liet het uitschijnen dat Davey was gaan lopen met de kettingspanner, maar eigenlijk had je die zelf verstopt. Door jezelf in de slachtofferrol te duwen, hou je jezelf uit de spotlight. Ik zag daarna vooral goed geacteerde verslagenheid. Zoals een psychopaat die ondertussen weet hoe zich te moeten gedragen om ‘normaal’ over te komen. Ik hoop dat je de voorbije week een beetje hebt kunnen ontspannen, want vanaf nu zit ik je terug op de hielen…

Yves

Annelies

Annelies is de mol

Annelies, je bent ofwel de slechtste kandidaat ooit en blijft enkel in het spel omdat je op één of andere bizarre manier te weten bent gekomen wie de mol is of je bent ‘m natuurlijk gewoon zelf. Bij de eerste proef viel je al meteen af en was je opnieuw COMPLEET NUTTELOOS. Bij de Scrabble-opdracht ben je er als de kippen bij om jezelf als vrijwilliger op te geven, maar blijkt even later dat je gewoonweg DE SLECHTSTE SCRABBLE-SPELER OOIT BENT. Opnieuw een proef waar je helemaal geen initiatief neemt en de boel de boel laat. Om dan bij de volgende proef je bril niet bij te hebben en jammer genoeg OPNIEUW NIKS KAN DOEN. Annelies, ik hoop het echt voor jou dat je de mol bent.

Louis

Annelies

Annelies is de mol

Vorige week dacht ik dat Annelies de mol was. Deze week heeft ze weer bewezen dat ze eigenlijk niks aan het spel bijdraagt en alles laat falen. Of het intentioneel is of niet is me misschien niet honderd procent duidelijk. Het blijft natuurlijk een oudere vrouw. Maar dat is misschien net de perfecte dekmantel! Tijdens de eerste opdracht was ze al uitgeput na nog geen 4 km. Tijdens het scrabbelen heeft ze ook niet meteen veel toegevoegd, Robin eigenlijk ook niet. In plaats van de zoekers te coördineren bleven ze maar domme uitbreidbare woorden op het bord leggen. Ook bij de derde opdracht kon ze niks betekenen want ze had haar bril niet mee. Zo is het wel makkelijk. Meedenken op het raadsel zag ik ze ook niet doen. Ik wil ook nog toevoegen dat Robin deze keer mijn tweede meest verdachte persoon is. Naast het slecht scrabbelen horen we hem tijdens het tellen van de knikkers 58 zeggen in plaats van 59. Subtiel verwarring zaaien of vergeetachtig zijn?

Elien

 

 

 

Eline is de mol

Eline toch. Dit begint stilaan belachelijk te worden. Stellen de toelatingsproeven voor inspecteurs dan echt zo weinig voor? Alweer kon je zo wel heel makkelijk de groep saboteren zonder veel moeite te doen. Op Hans had je dan weer niet gerekend, die vleesgeworden snelheidsmeter. Ook bij de tweede proef kende je je al snel een cruciale rol toe die niet veel moeite kost. Dat golfen was ook al je dada niet, maar het werd stilaan duidelijk dat je niets aan het bijdragen was. Een tipje dan maar. Zelfs Hans gun je het geld niet, wat een keiharde Mol ben je, Eline.

De Mathematische Mollenvanger

Ook dit jaar is De Mathematische Mollenvanger opnieuw van de partij. De knapste bollen van Geekster hebben weerom de opdracht gekregen om op geheel wetenschappelijk verantwoorde manier te distilleren wie dit jaar de mol is.

De Mathematische Mol van de week: Davey

Het was een zware bevalling voor onze meting deze week, want voor het eerst in de geschiedenis van onze Mathematisch Mol zaten we met een ex aequo. Onze machine kon enkel maar de rauwe data van de opdrachten verwerken met als resultaat: een gedeelde plaats voor Davey & Annelies. Om uiteindelijk toch tot een conclusie te komen, werden we gedwongen om nuancering te brengen. Het zorgvuldig afstellen van het apparatuur om verfijndheid te brengen was dringend aan de orde. Met extra verfijning komt een scherpere focus. Davey kwam te verdacht over tijdens de fietsopdracht. Het constant pushen om als eerste bij de opdracht te geraken in combinatie met het verdwijnen van de kettingspanner richting de noorderzon maakt van de besnorde man onze Mol.

Grootste misser: beslissingen nemen bij het fietsen zonder overleg, kettingspanner kwijt na zijn vertrek

Wie verdenken jullie?

Jullie hebben nu onze kant gehoord, onze bedenkingen zorgvuldig gelezen, maar wat denken jullie? We zijn zeer benieuwd of jullie onze meningen volgen of misschien zelfs volledig andere personen verdenken. Ik zou zeggen: laat het ons weten! We nemen jullie ideeën sowieso mee voor volgende week!

Wie is De Mol?

  • Davey (27%, 16 Votes)
  • Annelies (25%, 15 Votes)
  • Robin (25%, 15 Votes)
  • Eline (15%, 9 Votes)
  • Hans (7%, 4 Votes)
  • Sam (2%, 1 Votes)

Total Voters: 60

Laden ... Laden ...
Share.

About Author

An-Sofie

Uw bomma, maar dan geekier: houdt van breien, koekjes of taart bakken en thee, keukenprinsesje in de dop. Wordt blij van boardgames, gin, series netflixen en strips. En van Geekster. Vooral van Geekster. Knijpt niet in je wangen.

Reacties