Game Of Thrones: Aflevering 3.3

0

Game Of Thrones is inmiddels drie afleveringen ver en ook ik zwoeg al drie weken aan de besprekingen. Met de hand op het hart presenteer ik jullie mijn review. Spoiler alert!

A Walk Of Punishment wordt met een tragikomische toon ingezet. De traditie om de boot in brand de schieten met een pijl loopt grondig mis aangezien Edmure, Catelyn’s broer, drie maal naast de boot mikt. Het personage van Edmure wordt zo geportretteerd als een loser, en net erna krijgt hij nog goed op zijn dak door zijn neef, Robb, om zijn vergissingen.

Ook daarna wordt de humoristische toon verdergezet in de stoelendans scène, waarin dit kinderspelletje wordt gecombineerd met de machtigste mannen in King’s Landing en Cersei. Enkele steken onder de gordel zorgen hier voor een amusante noot. Jaime Lannister, die rake opmerkingen geven blijkbaar van zijn vader geleerd heeft, zet Brienne met de voeten op de grond. Hun gebikkel lijkt nooit te stoppen.

De hele aflevering speelt zich af in een weemoedige sfeer waar de personages met tragische gebeurtenissen omgaan, maar het wordt steeds geschetst op een luchtige toon. Arya en Gendry nemen na zoveel dingen samen doorgebracht te hebben afscheid van Hot Pie, en ook dit afscheid was er één met een lach en een traan.

Hierna gaat het echter bergop en bergaf. De watch komt aan bij Craster’s Keep, waar een jongetje geboren wordt. Theon wordt gered door de mysterieuze jongen. Pod krijgt een stapel hoeren cadeau omdat hij Tyrions leven gered heeft. Theon wordt gevat, maar alweer komt de jongen ter hulp. Ook Jaime besluit Brienne te helpen. Hij wou de situatie naar zijn hand zetten, maar dit liep als snel uit de hand en dan plots zat hij zonder hand.

Het was een aandoenlijke aflevering, die door de humor toch draaglijker werd. Na de eerste twee afleveringen, die eigenlijk puur inleidend waren, is het verhaal nu echt gestart. De feeling van de scènes, de muziek, en hoe de gebeurtenissen in beeld gebracht zijn, worden op een prachtige manier gecombineerd. Alweer zorgen de seriemakers voor een mooie overgang tussen de verschillende personages. Robb verwijst naar Tywin Lannister, en plots bevinden we ons in King’s Landing op de Small Council. De overgangen waren in deze aflevering ook minder chaotisch dan in de vorige. Het wordt afwachten naar hoe het Jaime zal vergaan, net nu hij een altruïstische daad verrichtte.

Share.

About Author

Avatar

Vegetarische letterkundige, geobsedeerd door fantasy, post-apocalyptische fictie, girly series, alles ivm WOII en sommige films. Een fan van foute woordgrapjes. En eten. Mmmm, worteltaart. My kryptonite.

Reacties