Amerikaanse zender Fox komt naar Telenet op 1 oktober

0

Na HBO komt nu ook één van de andere grote Amerikaanse zenders, Fox naar Telenet. Ze trekken daar in Mechelen dus duidelijk de kaart van grote Amerikaanse series, maar komt dat de consument ook echt ten goede?

the-walking-dead-fox-vlaanderen

Met een volledig nieuwe zender op het nummer 13 bij Telenet zal Fox Vlaanderen zich focussen op nieuwe Amerikaanse hitseries zoals The Walking Dead, Da Vinci’s Demons en The Flash. Nieuwe afleveringen zouden 24 uur na release te zien zijn op Fox, zoals we dat gezien hebben bij de HBO samenwerking met Telenet. Daarnaast zal het mogelijk zijn om vorige seizoenen on demand op te vragen als je voor het Play More-pakket betaalt.

USA-Belgium

Grote evenementen zoals het WK Voetbal trekken het meeste volk. Vorig jaar bestond de volledige top 5 uit zo’n matchen.

Op het eerste zicht ziet dit er uit als een winst voor de Vlaamsche consument. Snel nieuwe afleveringen van uitstekende series, rechtstreeks in het standaard zenderpakket. Zolang je bij Telenet voor je televisie betaalt. Zij kunnen dan naar hartenlust volgen met populaire series zonder naar minder legale methodes te hoeven stappen, wat weer een voordeel is voor bedrijven zoals Fox. Anderzijds is er ook een groot aandeel van de Vlaamse markt die in handen is van Proximus, waardoor die klanten niet kunnen genieten van de komst van het Amerikaanse bedrijf. De vraag is of deze fragmentatie van de markt goed is op de lange termijn. Afgelopen jaren waren de 100 meest bekeken programma’s allemaal te zien op VIER of zenders van de VRT en Medialaan. Dit kan te maken hebben met de populariteit over gans Vlaanderen of simpelweg het vasthouden aan gekende zenders. Fox Vlaanderen zal het in ieder geval niet gemakkelijk hebben om tegen die mastodonten op te boksen. Bij Geekster zijn we in ieder geval benieuwd naar wat Fox ons de komende maanden zal bieden.

Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties