Fall TV 2016: de nieuwe lading series beoordeeld (deel 1)

1

Ah, september. Voor de studenten het begin van een nieuw schooljaar, voor al de rest is het aftellen naar het eindejaar. De herfst kruipt langzaamaan het land in en brengt barre temperaturen en een grauw België met zich mee. Depressief genoeg? Denk dan aan de positieve kanten: de herfst is de ideale tijd om ’s avonds lekker onderuit te zakken voor de tv met een dekentje en een zak chips. De grote Amerikaanse tv-zenders helpen ons graag een handje en brengen ons een lading nieuwe series. Geekster helpt jullie graag nóg wat meer en daarom hebben we de trailers al even bekeken en beoordeeld.

Sommige series gaan pas in première in januari en februari (midseason), maar als de trailer gereleased is, bespreken we hem toch voor jullie. Bij de cast en crew staat vermeld waarvan jullie hen misschien nog kennen, en ook de uitzenddatum in de VS zochten we op voor onze kijklustige lezers. Haal er alvast jullie agenda bij!

NBC

The Good Place

Wat? Wanneer Eleanor Shellstrop sterft, komt ze in het hiernamaals terecht. In ‘the good place‘ nog wel, waar alleen de crème de la crème van de mensheid naartoe mag. Zij verdiende haar plekje omdat ze als advocate onschuldige mensen uit death row haalde. Er is maar één probleem: ze hebben de verkeerde Eleanor Shellstrop binnengehaald. Samen met haar soulmate en haar nieuwe mentor wil ze nu proberen om alsnog de hemel waardig te zijn.
Wie? Kristen Bell (Veronica Mars, Frozen), Ted Danson (Cheers, CSI) / executive producer en scenarist Michael Schur (Parks and Recreation, Brooklyn Nine-Nine) en executive producer David Milner (30 Rock, Master of None)
Wanneer? Maandag 19 september

Geekster-score*: 🚀🚀🚀🚀
(* aantal ja-stemmen)

Elien zegt: JA!! Ik ben een grote fan van Kristen Bell, en Ted Danson lijkt ook leuk nu hij iets anders mag doen. Voeg daaraan het team achter mijn favoriete comedies Parks en B99 toe en je hebt alvast een kijker.
Matti zegt: Ja! Waar anderen dwepen met acteurs en regisseurs, heb ik nogal een boontje voor scenaristen en dan vooral voor persoonlijke held Michael Schur met The Office en bovengenoemde series op zijn cv. En je kan nooit teveel Bell in je leven hebben!
An-Sofie zegt: JA!! Kristen Bell die overloopt van het sarcasme? Sign me up. Het uitgangspunt is interessant, de acteurs zien er briljant uit, en ik heb al moeten schaterlachen bij de trailer. Woorden kunnen amper uitdrukken hoe enthousiast ik hierover ben!
Davy zegt: Ja! Dit lijkt me wel een heel origineel verhaal! Michael Schur als scenarist is enkel maar het kersje op de taart.

This Is Us

Wat? De makers van Crazy, Stupid, Love brengen ons een dramedy over gewone mensen en de ups en downs in hun leven. Waarom juist deze gewone mensen? Ze delen allemaal een verjaardag, en uiteindelijk nog meer dan we aanvankelijk denken.
Wie? Mandy Moore (Tangled, A Walk to Remember), Milo Ventimiglia (Heroes), Sterling K. Brown (The People vs. O.J. Simpson, Army Wives), Justin Hartley (Smallville, Mistresses), Ron Cephas Jones (Mr. Robot) / executive producer Dan Fogelman (Tangled, Crazy, Stupid, Love, Galavant)
Wanneer? Dinsdag 20 september

Geekster-score: 🚀🚀

Elien zegt: YAAAAASSSS. De trailer alleen al doet me heel hard uitkijken naar de pilot. NBC probeert het gat op te vullen dat Parenthood achterliet, en met deze cast lukt dat misschien zelfs.
Matti zegt: Nope, ik lig totaal niet in het juiste doelpubliek.
An-Sofie zegt: Jup, Ik ga het op zijn minst proberen, want de trailer is veelbelovend. Al begint het me op te vallen dat ik best al veel ja gezegd heb, dus na de pilots zal er een tweede selectie moeten volgen. Ik hoop gewoon dat ze het niet te hard moeten forceren om de samenhang er in te krijgen.
Davy zegt: Nope, de stroperige meligheid is niets voor de cynicus in me. Er zal duidelijk een publiek voor zijn, maar net zoals Matti, hoor ik daar niet bij.

Timeless

Wat? Een crimineel wil de Verenigde Staten om zeep helpen en steelt daarvoor een hoogtechnologische tijdmachine. Zo kan hij teruggaan naar belangrijke gebeurtenissen en de tijdlijn voorgoed veranderen. Er wordt een team samengesteld om de crimineel achterna te gaan met het prototype van de tijdmachine en hem te stoppen. Kunnen een wetenschapper, een soldaat en een professor geschiedenis slagen in hun opzet?
Wie? Abigail Spencer (Suits), Matt Lanter (90210, Stars Wars: The Clone Wars), Goran Visnjic (ER, Extant), Sakina Jaffrey (House of Cards) / executive producer en scenarist: Eric Kripke (Supernatural)
Wanneer? Maandag 3 oktober

Geekster-score: 🚀

Elien zegt: Nee. Ik was al niet zo’n fan van Abigail Spencers acteerwerk in Suits, en het lijkt me in de trailer ook al te irriteren. Er staat in deze lijst nog tijdreisdrama’s en die spreken me meer aan.
Matti zegt: Misschien, want productioneel ziet Timeless er dik in orde uit en ook de rassenkwestie spreekt mij aan. Daarnaast lijkt de serie niks nieuws te gaan doen met het genre, dat nogal overaanwezig is op het kleine scherm dit jaar.
An-Sofie zegt: Ja. Alleen al voor de witty oneliners in de trailer. De historica in mij wordt hier erg blij van, en de productie zit er heel goed uit.
Davy zegt: Een voorzichtige ja. Iets wat waarschijnlijk een paar keer zal terugkeren hier. Ik ben echt fan van sci-fireeksen maar naar mijn gevoel hebben die meestal te weinig succes waardoor ze nooit afgerond worden. I want to believe. 

FOX

24: Legacy (midseason)

Wat? Na de 24-serie, komt 24: Legacy. In deze volgen we een race tegen de tijd om een terroristische aanslag/wraakactie tegen de VS te voorkomen.
Wie? Corey Hawkins (Straight Outta Compton, Non-Stop), Miranda Otto (Homeland, War of the Worlds), Jimmy Smits (NYPD Blue, Sons of Anarchy), Dan Bucatinsky (Scandal, Web Therapy) / executive producers Keifer Sutherland (24) en Howard Gordon (24, Homeland, The X-Files)
Wanneer? Zondag 5 februari 2017 (na de Super Bowl)

Geekster-score: 🚀

Elien zegt: Ja. Ik heb slechts een handvol afleveringen gezien van de originele 24, maar dat lijkt me niet nodig als ik de trailer zie. Alleen al voor aanstormend talent Corey Hawkins is het de moeite om te kijken.
Matti zegt: Nee. De oorspronkelijke reeks heb ik nooit gevolgd dus deze laat ik braafjes aan mij voorbijgaan.
An-Sofie zegt: Nee. Het origineel zei me al helemaal niets, al verdient het zeker zijn plek in de tv-geschiedenis, en ik ben alle reboots beu. Kunnen we weer wat originele dingen doen?
Davy zegt: Nee. Ik heb de eerste seizoenen van 24 verslonden! Maar dit zegt me niets. Een 24 zonder Kiefer Sutherland is als een café zonder bier.

A.P.B. (midseason)

Wat? Een technologiegigant koopt, na de moord op een geliefde, een politiebureau dat in de problemen zit. Met zijn snufjes probeert hij de efficiëntie van het team agenten op te krikken, maar zal dat ook lukken?
Wie? Justin Kirk (Weeds), Natalie Martinez (End of Watch), Caitlin Stasey (Reign), Eric Winter (Days of Our Lives), Ernie Hudson (Ghostbusters, Oz), Kevin Chapman (Person of Interest) / executive producer Matt Nix (Burn Notice)
Wanneer? Maandag 5 oktober

Geekster-score: *krekels*

Elien zegt: Nee. Leuk voor mensen die heel erg geïnteresseerd zijn in tech, maar ik weet helemaal niet waar het verhaal naartoe wil. En een serie over de Chicago PD die niet op NBC loopt? Er bestaan nog andere steden!
Matti zegt: Nee. Klinkt als je doordeweekse procedural met wat bijeengeraapte technologische snufjes.
An-Sofie zegt: Misschien. Het ziet er goed uit in de trailer, maar ik voel nu al een geforceerde love affair aankomen. Als uit de reviews blijkt dat er aandacht is voor de kansen en gevaren van private investeringen in veiligheid en justitie, waardoor het meer wordt dat een doordeweekse procedural, wil ik het een kans geven.
Davy zegt: Nee. Spreekt me helemaal niet aan.

The Exorcist

Wat? Na de film The Exorcist, volgt nu de gelijknamige serie. Twee erg verschillende mannen proberen een familie te helpen met hun bezeten dochter.
Wie? Geena Davis (Thelma & Louise, The Fly), Brianne Howey (Scream Queens), Alfonso Herrera (Sense8), Ben Daniels (House of Cards), Alan Ruck (Ferris Bueller’s Day Off, Spin City) / executive producer Jeremy Slater (The Lazarus Effect)
Wanneer? Vrijdag 23 september

Geekster-score: 🚀

Elien zegt: Misschien. De serie ziet er alvast enger uit dan de gelijknamige film, die ik eerder komisch vond.
Matti zegt: Ja. Als kind hield ik van bovennatuurlijke horror, tot ik irrationele angsten ontdekte. Series in de aard van Outcast, en nu The Exorcist, helpen mij om terug te genieten van het genre.
An-Sofie zegt: Misschien. Horror kan mij enkel in kleine dosissen bekoren, dus een serie ligt me beter dan een film. En voor Geena Davis wil ik wel eens een extra inspanning doen.
Davy zegt: Nee. Outcast doet het héél goed, maar ik weet niet of deze reeks het lang kan uithouden. Reeksen gebaseerd op films zijn meestal ook twijfelachtig qua kwaliteit.

Lethal Weapon

Wat? Na de film volgt nu de serie. Wanneer een politieagent en voormalig Navy SEAL Martin Riggs zijn vrouw en kind verliest, verhuist hij naar L.A. om met een schone lei te beginnen. Bij de LAPD krijgt hij Roger Murtaugh als partner, die na een hartaanval zo veel mogelijk stressvrij door het leven moet gaan.
Wie? Clayne Crawford (24, Rectify, A Walk to Remember), Damon Wayans Sr. (My Wife and Kids), Keesha Sharp (The People vs. O.J. Simpson), Jordana Brewster (The Fast and the Furious, The People vs. O.J. Simpson), Kevin Rahm (Nightcrawler, Mad Men)
Wanneer? Woensdag 21 september

Geekster-score: 🚀

Elien zegt: Misschien. Ziet er op het eerste zicht niet slecht uit, maar of het op zich iets anders (en vooral beters) kan brengen dan de film, is nog maar de vraag.
Matti zegt: Ja. Lethal Weapon ziet er beter uit dan verwacht en Damon Wayans Sr. heeft mijn interesse wegens nostalgische redenen genaamd My Wife and Kids.
An-Sofie zegt: Neen. Remakes, reboots, ik heb er mijn buik van vol. Ik was ook geen fan van het origineel, dus ik laat dit graag aan mij voorbij gaan.
Davy zegt: Nee. Zie mijn vorige opmerking. Reeksen gebaseerd op films? Nope.

Making History (midseason)

Wat? Drie vrienden hebben een teletijdmachine waarmee ze vooral willen ontsnappen aan de sleur van hun leven. Als ze al doende een paar dingen naar de vaantjes helpen, zetten ze dat wel recht.
Wie? Adam Pally (Happy Endings, The Mindy Project), Leighton Meester (Gossip Girl), Yassir Lester (Girls) / executive producers Julius Sharpe (The Late Late Show with Craig Ferguson), Phil Lord, Chris Miller (The Lego Movie, 21 Jump Street)
Wanneer? Zondag, nog onbekend

Geekster-score: 🚀🚀🚀🚀

Elien zegt: Ja!!! Leukste tijdreisopzet tot nu toe, grappige trailer, goede cast. En laten we eerlijk zijn, een trailer waarin My Heart Will Go On gebruikt wordt voor een komisch moment? Count me in.
Matti zegt: Ja! Een sportzak moet het beste tijdreismiddel zijn sinds de blauwe politiedoos van Doctor Who. Ik hoop enkel dat de hoofdrolspeler wat minder eentonig overkomt dan in de trailer, maar zo’n acteerstijl heeft natuurlijk ook zijn komische inslag.
An-Sofie zegt: Ja! Because the trailer totally made me giggle. En wat de collega’s allemaal gezegd hebben.
Davy zegt: Ja! Ja! Ja! Dit wordt hét, mensen. Mijn soort humor. Tijdreizen. Yessss.

The Mick (midseason)

Wat? Een nogal vrijzinnige vrouw zonder veel verantwoordelijkheidszin moet noodgedwongen verhuizen naar de chique buurt van haar zus wanneer die laatste het land ontvlucht om aan een veroordeling te ontsnappen. Ze komt er snel achter wat verantwoordelijkheden zijn en ook wat iedereen al weet: andermans kinderen zijn the worst.
Wie? Kaitlin Olson (It’s Always Sunny In Philadelphia), Sofia Black D’Elia (Skins), Thomas Barbusca (Wet Hot American Summer: First Day at Camp) / executive producers John Chernin en Dave Chernin (It’s Always Sunny In Philadelphia)
Wanneer? Woensdag 1 februari 2017

Geekster-score: *krekels*

Elien zegt: Nee. Waarschijnlijk entertainend als mindless fun, maar de trailer zegt me persoonlijk niet veel, voornamelijk omdat de partygirl-turns-guardian al ettelijke keren gebruikt is in films en series allerhande.
Matti zegt: Nee. Alhoewel Kaitlin Olson zeker het komisch talent heeft om een eigen serie te dragen, lukt het zelfs de trailer niet om mijn aandacht vast te houden.
An-Sofie zegt: Nee. De “onbetrouwbare zus zorgt voor de kinderen” is echt overdone, en de trailer is inderdaad al te lang.
Davy zegt: Nee.

Pitch

Wat? Pitch vertelt het verhaal van een jonge sportster die geschiedenis schrijft door als eerste vrouw in de Major Leagues van het honkbal mee te spelen. Niet iedereen is daar blij mee, en niet alles zal meteen van een leien dak gaan.
Wie? Kylie Bunbury (Under the Dome), Mark-Paul Gosselaar (Saved by the Bell, Franklin & Bash), Ali Larter (Heroes, Final Destination), Mo McRae (Wild, Sons of Anarchy) / executive producers Dan Fogelman (Tangled, Crazy, Stupid, Love, Galavant) en Rick Singer (Younger)
Wanneer? Donderdag 22 september

Geekster-score: 🚀🚀

Elien zegt: Ja!!! Een vader-dochterrelatie, een serie over een succesvolle woman of colour in een mannenwereld, en een van mijn favoriete sporten? Ik kijk er nu al naar uit.
Matti zegt: Nee. Tenzij het met Kenny Powers is, zeggen sportreeksen mij niks. Cinematografisch ziet Pitch er wel heel strak uit!
An-Sofie zegt: Jup. Op basis van de tekst zegt het me niets, maar die trailer greep me gewoon bij de keel. Als de makers even goed afleveringen kunnen maken als trailers, zit dit wel snor.
Davy zegt: Nee. Ik sport niet graag en kijk er nog minder graag naar.

Prison Break (midseason)

Wat? Na de serie komt het vervolg. Nadat Lincoln Burrows te horen krijgt dat zijn broer Michael Scofield misschien nog leeft, trekt hij erop uit om hem te vinden. Dat doet hij… in een gevangenis. Tijd voor Lincoln om hetzelfde te doen als zijn broer voor hem deed.
Wie? De hele bende is terug! Wentworth Miller (The Flash, Legends of Tomorrow), Dominic Purcell (The Flash, Legends of Tomorrow), Sarah Wayne Callies (The Walking Dead), Robert Knepper (Heroes, The Hunger Games: Mockingjay), Rockmond Dunbar (The Path), Amaury Nolasco (Telenovela) / executive producers Paul T. Scheuring, Neal Moritz, Marty Adelstein en Dawn Olmstead (Prison Break)
Wanneer? Nog onbekend

Geekster-score: 🚀🚀

Elien zegt: Ja!!! Ik was zo’n fan van de originele serie, dus ik zal sowieso kijken naar het vervolg. Ik hoop vanuit mijn ziel dat de kwaliteit niet de dieperik in gaat.
Matti zegt: Nee. Net als Elien hield ik van de eerste seizoenen, tot ik er halverwege het laatste mee stopte. De interesse blijft weg, dus ik pas.
An-Sofie zegt: Misschien. Ik heb zelfs het laatste seizoen niet gehaald: de conspiracy theories werden me wat te veel. Ik ben wel benieuwd wat ze gaan doen met de locatie, dus als de reviews goed zijn, pik ik misschien toch een paar afleveringen mee.
Davy zegt: Ja! Prison Break heeft een speciale plaats in m’n tv-minnend hart dankzij z’n kleurrijke personages. Benieuwd of ze de magie gaan terug krijgen.

Shots Fired (midseason)

Wat? In deze actuele serie wordt een schietpartij onderzocht waarbij een Afro-Amerikaanse agent een blanke tiener doodde. Ook de naschok van deze gebeurtenissen wordt belicht.
Wie? Sanaa Lathan (Now You See Me 2, Alien vs. Predator), Stephan James (Selma), Helen Hunt (Cast Away), Richard Dreyfuss (Jaws, Close Encounters of the Third Kind), Stephen Moyer (True Blood)
Wanneer? Nog onbekend

Geekster-score: 🚀🚀

Elien zegt: Ja! Een aanklacht tegen het racisme en zinloze wapengeweld in Amerika. Ik ben benieuwd hoe ze dat aanpakken.
Matti zegt: Misschien. Shots Fired ziet er alleszins uit als een serie die Amerika nodig heeft, als de reeks tenminste gegrond blijft in de realiteit en ver weg blijft van overkoepelende complottheorieën waarnaar gehint wordt in de trailer.
An-Sofie zegt: Ja! De trailer ziet er goed uit, Helen Hunt eindelijk weer in actie, meer moet het niet zijn om op zijn minst de eerste twee afleveringen mee te pikken.
Davy zegt: Misschien. Ik wacht op wat de reviews zeggen, maar hier schuilt wel wat potentieel in.

Son of Zorn

Wat? Zorn is een getekende held die na jaren afwezigheid beslist om wat meer tijd door te brengen op Aarde, bij zijn driedimensionale zoon en diens moeder. Hij heeft het soms echter moeilijk om zich aan te passen aan de aardse gewoontes…
Wie? Jason Sudeikis (Saturday Night Live, We’re The Millers), Cheryl Hines (Curb Your Enthusiasm) en Johnny Pemberton (21 Jump Street) / executive producers Phil Lord, Chris Miller (The Lego Movie, 21 Jump Street)
Wanneer? Zondag 25 september

Geekster-score: 🚀🚀

Elien zegt: Nee. Sorry, Jason Sudeikes. Sorry, Lord en Miller. Maar nee. Het vermengen van animatie en live action op deze manier (vergeleken met Lizzie McGuire van vroeger vond ik dat een leukere opzet, #90sgirl) spreekt me niet echt aan. Misschien als ik eens te veel gedronken heb.
Matti zegt: Ja! In tegenstelling tot Elien heb ik geen drank nodig om mij te amuseren (nee, dat is gelogen). Son of Zorn ziet eruit als het absurdste kindje van Lord en Miller, maar daarom zeker niet het minste.
An-Sofie zegt: NeeHet zegt me echt niets, voorlopig. Misschien als ik me echt verveel als ik eens te veel gedronken heb. Maar in alle ernst: het ziet er goed uitgewerkt uit, dus voor liefhebbers van absurde humor lijkt dit me wel heel geschikt.
Davy zegt: Mijn god ja! Ik ben hier volledig voor te vinden. Absurde humor? Yes please.

Star (midseason)

Wat? Drie jonge meisjes willen het maken in de muziekwereld en besluiten hun krachten te bundelen. We volgen hun weg naar het succes.
Wie? Jude Demorest, Ryan Destiny, Brittany O’Grady, Queen Latifah (Chicago, Hairspray), Benjamin Bratt (Law & Order, Despicable Me 2) / executive producer Lee Daniels (Precious, Empire)
Wanneer? Nog onbekend

Geekster-score: *krekels*

Elien zegt: Waarschijnlijk niet. Een creatie van Lee Daniels, en op het eerste zicht lijkt het Empire maar met een vrouwengroep. De casting van Queen Latifah, Lenny Kravitz en Benjamin Bratt is veelbelovend, maar het zal afwachten worden waar deze serie naartoe wil.
Matti zegt: Ja!!! Haha, nee. Toch niet.
An-Sofie zegt: Neen. De casting ziet er wel goed uit, maar verder voelt dit toch een beetje aan als Dreamgirls vandenAldi.
Davy zegt: Neen. Ik vrees dat ik te weinig tienermeisje ben om dit te appreciëren.

The CW

Frequency

Wat? Een politie-inspecteur ontdekt dat ze via een oude radio kan praten met haar vader, ook een inspecteur, met wie ze een verzuurde relatie had. Had, ja, want hij overleed in 1996. Ze werken samen aan een opgeloste moordzaak, maar daardoor slaat het vlindereffect toe…
Wie? Peyton List (The Flash, The Tomorrow People), Mekhi Phifer (ER, Torchwood), Riley Smith (24, Nashville) / executive producers Jeremy Carver (Supernatural) en Toby Emmerich (Elf, The Hobbit)
Wanneer? Woensdag 5 oktober

Geekster-score: *krekels*

Elien zegt: Misschien. Boeiende, spannende trailer. Ik hou wel van die Lake House-vibe, en dit ziet er beter uit dan Timeless, maar er zijn er al behoorlijk wat kanshebbers voor de herfst.
Matti zegt: Nee. Het concept kan gewoonweg niet veel kanten op en een politiereeks moet unieker uit de hoek komen om mij te boeien.
An-Sofie zegt: Misschien. De andere timetravel series vind ik er een stuk beter uitzien, en we moeten harde keuzes maken: veel series en weinig tijd. Het wordt dus reviews afwachten.
Davy zegt: Nee. Het concept doet met te veel denken aan die ene film met Dennis Quaid. Frequency? Dat was leuk voor een film, maar niet voor een reeks.

No Tomorrow

Wat? Een risicoschuwe manager bij een Amazon-achtig bedrijf wordt halsoverkop verliefd op een levensgenieter die ervan overtuigd is dat het einde van de wereld nabij is en daarom alle remmen los gooit. Samen willen ze hun respectievelijke bucket lists afwerken.
Wie? Tori Anderson (Open Heart), Josh Sasse (Galavant) / executive producer Corinne Brinkerhoff (The Good Wife, Jane The Virgin)
Wanneer? Dinsdag 4 oktober

Geekster-score: 🚀

Elien zegt: Ja. De vrouwelijke lead is erg likeable, en Josh Sasse was dat al in Galavant. Ziet eruit als ongecompliceerde fun.
Matti zegt: Nee, niks voor mij.
An-Sofie zegt: Misschien. Het ziet er niet slecht uit, maar ook niet schitterend. Ik wacht vol spanning het oordeel van Elien af!
Davy zegt: Nee. Nope.

Oh, grote Amerikaanse zenders, jullie lokken ons elk jaar weer… Welke series zullen jullie een kans geven?

Share.

About Author

Elien Valcke

Gepassioneerd door taal (Nederlands-Engels-Spaans) en heeft er dan maar haar studies en carrière aan gewijd. Helft van een tweeling. Kijkt veel te veel films en tv-series. Oh, well.

Reacties