Fall TV 2016: de nieuwe lading series beoordeeld (deel 2)

0

Ah, september. Voor de studenten het begin van een nieuw schooljaar, voor al de rest is het aftellen naar het eindejaar. De herfst kruipt langzaamaan het land in en brengt barre temperaturen en een grauw België met zich mee. Depressief genoeg? Denk dan aan de positieve kanten: de herfst is de ideale tijd om ’s avonds lekker onderuit te zakken voor tv met een dekentje en een zak chips. De grote Amerikaanse tv-zenders helpen ons daarbij graag een handje en brengen ons een lading nieuwe series. Geekster helpt jullie graag nog wat meer en daarom hebben we de trailers al even bekeken en beoordeeld. Welkom bij deel 2!

Sommige series gaan pas in première in januari en februari (midseason), maar als de trailer gereleased is, bespreken we hem toch voor jullie. Bij de cast en crew staat vermeld waarvan jullie hen misschien nog kennen, en ook de uitzenddatum in de VS zochten we op voor onze kijklustige lezers. Haal er alvast jullie agenda bij!

ABC

Designated Survivor

Wat? In deze ‘samenzweringsthriller’ wordt een nobele onbekende stafmedewerker van het Witte Huis plots president na een aanslag in Washington, waarbij ook de vicepresident en de belangrijkste politici om het leven komen. Hij is geen politiek meesterbrein, maar staat plots aan het hoofd van een van de machtigste landen ter wereld. En zijn gezin wordt ineens ook First Family. Als dat maar goed komt…
Wie? Keifer Sutherland (24), Natascha McElhone (The Truman Show), Maggie Q (Nikita, Divergent), Kal Penn (House M.D., Harold & Kumar Go to White Castle), Adan Canto (X-Men: Days of Future Past), Italia Ricci (Supergirl), LaMonica Garrett (Sons of Anarchy), Tanner Buchanan (The Fosters) / executive producers Keifer Sutherland (24), Simon Kinberg (X-Men: Days of Future Past, The Martian), Mark Gordon (Grey’s Anatomy, Criminal Minds)
Wanneer? Woensdag 21 september

Geekster-score*: 🚀🚀**
(* aantal ja-stemmen)
(** geen enkele trailer kon redacteur Matti bekoren, dus onthoudt hij zich van commentaar.)

Elien zegt: Ja. Keifer Sutherland wordt president. Dit wordt waarschijnlijk deels een soort portret van de POTUS, en als liefhebber van de Amerikaanse politiek ben ik er wel benieuwd naar.
An-Sofie zegt: Nope. Ik hou niet van Keifer Sutherland (doe mij maar Donald), en series waarbij de lead ook executive producer is, wekken bij mij wat wantrouwen op.
Davy zegt: Ja, ik ben helemaal te vinden voor een nieuwe reeks met Keifer Sutherland. Ik verwacht intense taferelen en ik ben er absoluut van overtuigd dat hij die scènes zal kunnen dragen.

American Housewife

Wat? Een zelfzekere, no-nonsense huisvrouw probeert voor haar haar gezin te zorgen in de ‘chique buurt’ van Westport, Connecticut, waar het wemelt van de perfecte yogamoeders en hun geniale nakomelingen.
Wie? Katy Mixon (Mike & Molly), Diedrich Bader (Veep) / executive producers Sarah Dunn (Spin City), Aaron Kaplan (The Mysteries of Laura), Rick Weiner en Kenny Schwartz (American Dad!, Two Guys, a Girl and a Pizza Place)
Wanneer? Dinsdag 11 oktober

Geekster-score: *krekels*

Elien zegt: Nee. Ziet er niet slecht uit, maar springt er ook totaal niet uit.
An-Sofie zegt: Nope. Een trailer vol met oppervlakkige vooroordelen en clichés, voor mij hoeft de volledige aflevering niet meer.
Davy zegt: Nope. Deze reeks brengt niets nieuws op tafel. Er zijn al tientallen soortgelijke reeksen en ze zijn allemaal vroegtijdig stopgezet. Waarom zouden we dit nog bekijken?

Conviction

Wat? Een advocate – ook de levensgenietende dochter van een voormalig Amerikaans president – komt in aanraking met de arm der wet en komt voor een keuze te staan: de gevangenis in en een nieuw schandaal voor haar moeder, die in de Senaat terecht wil komen, of werken voor haar aartsvijand, de District Attorney van New York. Zo gaat ze aan de slag bij de Conviction Integrity Unit, die zaken onderzoeken waarbij er aanwijzingen zijn dat de veroordeelde onterecht opgesloten zit.
Wie? Hayley Atwell (Agent Carter, Captain America: The First Avenger), Eddie Cahill (CSI: NY, Under the Dome), Shawn Ashmore (X-Men, The Following), Merrin Dungey (Once Upon a Time, Alias), Emily Kinney (The Walking Dead) / executive producers Liz Friedman (Jessica Jones, Xena: Warrior Princess), Mark Gordon (Grey’s Anatomy, Criminal Minds)
Wanneer? Maandag 3 oktober

Geekster-score: 🚀🚀

Elien zegt: Ja. Hayley Atwell, Tag van Friends, Iceman van X-Men en Beth uit TWD: ik kijk sowieso. Of het een goede serie wordt, daar ben ik nog niet uit. Onterechte veroordelingen rechtzetten is alleszins eens iets anders dan bij de meeste legal dramas.
An-Sofie zegt: Zeker weten! You had me at Hayley Atwell and Eddie Cahill. Daarnaast vind ik dit best wel een boeiend onderwerp, dus hopelijk besteedt de serie ook wat aandacht aan de ethische kant van de zaak.
Davy zegt: Nee. Ook al bestaat de cast uit kleppers, de trailer heeft me helemaal niet overtuigd. Alles voelt heel generisch aan. Ik mis een zekere je-ne-sais-quoi om deze een kans te geven.

Downward Dog (midseason)

Wat? Downward Dog is gebaseerd op een webserie waarbij het woelige leven van een millennial bekeken en becommentarieerd wordt door haar eenzame en nogal filosofische hond.
Wie? Allison Tolman (Fargo, The Gift), Samm Hodges (Bad Teacher), Lucas Neff (Raising Hope) / executive producers Samm Hodges (Bad Teacher), Michael Killen, Jimmy Miller
Wanneer? Nog onbekend

Geekster-score: *krekels*

Elien zegt: Nee. Als webserie snap ik dit, maar als serie die je echt moet volgen? Nope.
An-Sofie zegt: Nope. Dit klinkt nogal gimmicky, en niemand van de acteurs en/of producers spreekt me bijzonder aan.
Davy zegt: God, nee. Bij de term millennial waren ze me al kwijt.

Imaginary Mary (midseason)

Wat? Een gedreven carrièrevrouw wordt halsoverkop verliefd op een gescheiden man met drie kinderen. Tot overmaat van ramp roept haar onderbewustzijn een nogal opdringerige imaginary friend op uit het verleden om haar te helpen om te gaan met haar veranderende leven.
Wie? Jenna Elfman (Dharma & Greg), Rachel Dratch (Saturday Night Live), Stephen Schneider (Broad City) / executive producers Adam F. Goldberg (The Goldbergs), David Guarascio (The Goldbergs, Community), Shawn Levy (Stranger Things, The Spectacular Now)
Wanneer? Nog onbekend

Geekster-score: *krekels*

Elien zegt: Nee. Zonder dat ingebeeld vriendinnetje zou de serie mij meer aanspreken. Het leven van een plusmama belichten kan ook zonder het raar te maken.
An-Sofie zegt: Nee. Ik ben geen fan van Jenna Elfman, en niets aan deze serie vind ik origineel.
Davy zegt: Nee. Dit is het soort humor waar ik liever mijlenver van blijf. De ‘macarena’-scène voelt wanhopig/gemakkelijk aan. Komedie hoort slim en creatief te zijn. Dit, nee, dit is het niet.

Notorious

Wat? Deze serie is gebaseerd op het leven en de verhalen van een strafpleiter en een nieuwsproducente en belicht de relatie tussen de media en het rechtssysteem, en vooral over hoe de media de publieke opinie manipuleert en stuurt.
Wie? Piper Perabo (Coyote Ugly, Covert Affairs), Aimee Teegarden (Friday Night Lights), Daniel Sunjata (Graceland, The Dark Knight Rises), Ryan Guzman (Step Up 4, Everybody Wants Some!!), Kevin Zegers (Gossip Girl, Gracepoint), J. August Richards (Angel, Agents of S.H.I.E.L.D.) / executive producers Josh Berman (The Firm), Allie Hagan (The Firm), Josh Barry (The Firm)
Wanneer? Donderdag 22 september

Geekster-score: 🚀🚀

Elien zegt: Ja! Interessante premisse, en misschien leren we nog iets bij. Zal ik zeker een kans geven.
An-Sofie zegt: Jup! Zoals Elien zegt is de opzet boeiend, en de cast is veelbelovend.
Davy zegt: Nee, ik betwijfel of deze serie een sterk genuanceerd beeld zal brengen over de media en de publieke opinie.

Speechless

Wat? Minnie Driver speelt een moeder met een missie om het haar gezin zo aangenaam mogelijk te maken in hun nieuwe woonplaats en huis. Haar oudste zoon JJ heeft speciale zorg nodig, en ze moet naast een goede behandeling op school ook op zoek naar iemand die haar zoon wil bijstaan. Dat doet ze op haar eigen manier.
Wie? Minnie Driver (Good Will Hunting), John Ross Bowie (The Big Bang Theory), Kyla Kenedy (The Walking Dead), Micah Fowler, Mason Cook, Cedric Yarbrough (The Goldbergs) / executive producers Scott Silveri (Friends, Go On), Jake Kasdan (New Girl, Fresh Off the Boat) en Melvin Mar (Fresh Off the Boat)
Wanneer? Woensdag 21 september

Geekster-score: 🚀

Elien zegt: Ja! De enige comedy van ABC die me aanspreekt. Deed me als enige ook lachen, en ze proberen om te gaan met een moeilijk onderwerp. Nu hopen dat ze het goed doen.
An-Sofie zegt: Nope. Ik ben niet wild van comedy in het algemeen, en voor het nieuwe seizoen zoek ik vooral een stevig drama.
Davy zegt: Nope. Ben ik dood vanbinnen? Want alle comedy’s tot nu toe voelen behoorlijk ongrappig aan.

Still Star-Crossed (midseason)

Wat? Na Romeo and Juliet bleven de families Montague en Capulet achter, en het plannen smeden en de intrige van weleer is nog niet van de baan. Verona is onrustig, en een huwelijk tussen de twee families moet de gemoederen bedaren, vete of geen vete. Gebaseerd op het boek van Melissa Taub.
Wie? Lashana Lynch, Wade Briggs, Anthony Head (Buffy the Vampire Slayer, Merlin), Zuleikha Robinson (The Following, Homeland), Sterling Sulieman (The Vampire Diaries, Pretty Little Liars), Grant Bowler (Ugly Betty, True Blood), Susan Wooldridge, Torrance Coombs (Reign) / executive producers Heather Mitchell (Scandal, Grey’s Anatomy), Shonda Rhimes (Scandal, Grey’s Anatomy), Betsy Beers (Scandal, Grey’s Anatomy)
Wanneer? Nog onbekend

Geekster-score: 🚀🚀

Elien zegt: Ja. Een nieuwe van Shondaland, dus reken maar op diversiteit en romantische intrige. Plus, de pilot is gedeeltelijk gefilmd in mijn Erasmus-stad Salamanca, dus alleen al daarvoor zal ik kijken. En Shonda Rhimes heeft nu al genoeg dingen gemaakt die ik goed vind, dus ik teken present.
An-Sofie zegt: Ja. Zoals Elien zegt: Shondaland. Nu alleen hopen dat er gekozen wordt voor een korte, maar krachtige run, en dat we niet eindigen met 12 seizoenen “Thuis in Shakespeares Verona”.
Davy zegt: Een kostuumdrama? Romantische intriges? Ik ben hier niet de doelgroep voor. Nope.

Time After Time (midseason)

Wat? Na het boek en de film komt de serie. Time After Time is een kat- en muisspel doorheen de tijd tussen scifi-auteur H.G. Wells en Jack the Ripper, die naar het Manhattan van 2016 is ontsnapt en Wells daarna probeert af te schudden.
Wie? Freddie Stroma (UnReal, Harry Potter and the Half-Blood Prince), Josh Bowman (Revenge), Genesis Rodriguez (Man on a Ledge, Identity Thief), Regina Taylor / executive producers Kevin Williamson (The Vampire Diaries, Scream, Dawson’s Creek) en Marcos Siega (The Vampire Diaries, Blindspot, The Following)
Wanneer? Nog onbekend

Geekster-score: 🚀

Elien zegt: Ja. In tegenstelling tot Timeless is dit een tijdreisserie die me wel aanspreekt. Kevin Williamson maakte mijn eens favoriete serie The Vampire Diaries, dus hij heeft nog iets te goed van mij. Twee aantrekkelijke leads en een spannende trailer, meer moet dat niet zijn.
An-Sofie zegt: Misschien. Als ik tijd heb, zal ik de pilot zeker meepikken. De trailer is net niet genoeg om me te overtuigen.
Davy zegt: Nee. Ook ik trek grenzen in mijn liefde voor tijdreizen.

CBS

Bull

Wat? Een drama gebaseerd op de carrière van een jonge Dr. Phil McGraw, die een consultancybedrijf oprichtte om cliënten bij te staan tijdens rechtzaken. Daarbij maakt hij gebruik van psychologie, intuïtie en data-analyse, en zo komt hij te weten hoe rechters, juryleden en beklaagden denken.
Wie? Michael Weatherly (NCIS), Freddy Rodriguez (The Night Shift, Six Feet Under), Jaime Lee Kirchner (Mercy) / executive producers Paul Attanasio (House M.D.), Dr. Phillip C. McGraw (Dr. Phil), Steven Spielberg, Justin Falvey (Las Vegas, The Americans), Darryl Frank (Las Vegas, The Americans), Jay McGraw
Wanneer? Dinsdag 20 september

Geekster-score: een halve 🚀

Elien zegt: Nee. Op zich niet slecht, maar springt er niet bovenuit, ondanks de aanwezigheid van Spielberg en Dr. Phil.
An-Sofie zegt: Misschien. De samenstelling van jury’s is een nieuw aspect van het rechtbankdrama, dus ik wil het wel een of twee afleveringen lang de kans geven. Hopelijk heeft Michael Weatherly geen fout gemaakt om hiervoor NCIS te verlaten.
Davy zegt: Nee. Procedural reeksen zijn helemaal niet voor mij.

Pure Genius

Wat? Een jonge Silican Valley-grootverdiener wil de geneeskunde veranderen door gebruik te maken van nieuwe toptechnologie, en om hem te helpen met het medische aspect biedt hij een doorwinterde chirurg met een controversieel verleden een job aan in zijn splinternieuwe ziekenhuis.
Wie? Augustus Prew (Kick-Ass 2, High-Rise), Dermot Mulroney (My Best Friend’s Wedding, The Grey), Brenda Song (The Social Network, The Suite Life of Zack and Cody), Reshma Shetty (Royal Pains), Ward Horton (Annabelle), Odette Annable (Cloverfield, House M.D.) / executive producers Jason Katims (Parenthood) en Michelle Lee (The Path)
Wanneer? Donderdag 27 oktober

Geekster-score: *krekels*

Elien zegt: Misschien. Jason Katims van Parenthood, Dermot Mulroney, Odette Annable en een technisch toekomstaspect, klinkt niet slecht. Ik zou wel willen weten of de technologie volledig verzonnen is, of er iets van waarheid achter schuilt.
An-Sofie zegt: Nope. Ik heb het gehad met medische drama’s, vooral omdat de focus al te vaak op de relationele drama’s komt te liggen. (Davy knikt instemmend)

MacGyver

Wat? Na de serie volgt de serie. In deze remake van de gelijknamige serie uit de jaren tachtig en negentig richt een jonge MacGyver een clandestiene organisatie op waarbij hij van zijn speciale set of skills gebruik kan maken om problemen op te lossen en mensen te redden.
Wie? Lucas Till (X-Men: First Class), George Eads (CSI), Sandrine Holt (24, House of Cards) / executive producers Peter Lenkov (Hawaii Five-0, CSI: NY), Henry Winkler (Happy Days), Lee Zlotoff (MacGyver), James Wan (Saw, The Conjuring)
Wanneer? Vrijdag 23 september

Geekster-score: 🚀🚀

Elien zegt: Nee. Ik heb de originele serie nooit gezien, en de trailer van deze reboot zegt me niet veel.
An-Sofie zegt: Nope. Ik heb het evenzeer gehad met reboots, en zelfs de aanwezigheid van George Eads kan me niet overtuigen.
A wild Peter appears en zegt: YES! YES! YES! De serie waarvan de tv-studio plaats moest maken voor een jonge Indiana Jones, krijgt nu zelf een verjongingskuur! En mensen van mijn leeftijd die meekijken wellicht ook.
Davy zegt: Yep! Nieuwsgierigheid wint bij het zien van de trailer. Laten we het een kans geven!

Man With a Plan

Wat? De vrouw van een aannemer gaat terug aan het werk en dus komen de huishoudelijke taken terecht op zijn schouders. Hij brengt meer tijd door met zijn kinderen en beseft dat het niet alleen rozengeur en manenschijn is.
Wie? Matt LeBlanc (Friends, Top Gear), Jenna Fischer (The Office) Liza Snyder (Yes, Dear), Jessica Chaffin (Spy, The Heat) / executive producers Jeff & Jackie Filgo (That ’70s Show), Matt LeBlanc (Friends, Top Gear), Michael Rotenberg (It’s Always Sunny in Philadelphia) en James Burrows (Cheers, Will & Grace)
Wanneer? Maandag 23 oktober

Geekster-score: 🚀

Elien zegt: Misschien Nee. The One Where Joey Has a Wife and Kids! And a Pam Beesly! Na het vertrek van Jenna Fischer vind ik dit plots heel wat minder aantrekkelijk. En die lachband, cringe.
An-Sofie zegt: Nope. Het zoveelste starring vehicle voor Matt LeBlanc (hij is ook producer): enough said.
Davy zegt: Yep. Ik geef deze een kans. Al is het maar om Matt LeBlanc nog eens aan het werk te zien na Episodes.

The Great Indoors

Wat? Een journalist die jarenlang vooral tijd doorbracht in de wildernis moet plots zijn expertise delen met het een team van millennials die verantwoordelijk zijn voor het digitale luik van zijn tijdschrift. Er is sprake van een klein cultuur- en mentaliteitsverschil…
Wie? Joel McHale (Community), Stephen Fry (QI, V for Vendetta), Chris Williams, Shaun Brown, Christopher Mintz-Plasse (Superbad, How to Train Your Dragon), Christine Ko, Susannah Fielding / executive producers Mike Gibbons (The Late Late Show with James Corden) en Chris Harris (How I Met Your Mother)
Wanneer? Donderdag 27 oktober

Geekster-score: *krekels*

Elien zegt: Nee. A wild Stephen Fry appears! Ik was fan van Joel McHale in Community, maar bij een tweede viewing van de trailer vond ik het allemaal heel wat minder. En ik vrees dat ik geen tijd over zal hebben.
An-Sofie zegt: Nope. Stephen Fry is awesome, maar dit zegt me echt zeer zeer weinig: de generatiekloof met millenials vind ik ongelofelijk overdreven.
Davy zegt: Nee. Een reeks dat zich naar voren brengt door met stereotypes te smijten, dit is op het randje van beledigend.

Kevin Can Wait

Wat? Een politie-inspecteur gaat op pensioen en denkt te kunnen beginnen aan een rustige periode, maar dat is buiten zijn gezin gerekend.
Wie? Kevin James (The King of Queens, Paul Blart: Mall Cop), Erinn Hayes (Childrens Hospital, Parenthood), Taylor Spreitler (Melissa & Joey, Days of Our Lives), Ryan Cartwright (Bones), Gary Valentine (The King of Queens) / executive producers Kevin James (The King of Queens, Paul Blart: Mall Cop), Rock Reuben (The King of Queens, Paul Blart: Mall Cop), Jeff Sussman (The King of Queens, Paul Blart: Mall Cop) en Andy Fickman (The King of Queens, Paul Blart: Mall Cop)
Wanneer? Maandag 23 oktober

Geekster-score: *krekels*

Elien zegt: Nee. Ik had zelfs al moeite om de trailer volledig te bekijken. Niets vind ik origineel of interessant.
An-Sofie zegt: Nee. Werkelijk niets hieraan spreekt me aan, en zoals reeds eerder gezegd heb ik geen vertrouwen in series die dienen als starring vehicles.
(Davy schudt zuchtend met het hoofd)

Training Day (midseason)

Wat? Na de film komt het vervolg. Vijftien jaar later wordt een idealistische jonge agent bij een elite-eenheid van de LAPD samengezet met een doorwinterde inspecteur die nogal een moreel vraagteken is.
Wie? Justin Cornwell, Bill Paxton (Titanic, Apollo 13, Aliens), Drew Van Acker (Pretty Little Liars), Katrina Law (Arrow, Spartacus: Blood and Sand), Lex Scott Davis, Julie Benz (Dexter) / executive producers Jerry Bruckheimer (Top Gun, Bad Boys, CSI), Antoine Fuqua (Training Day, Olympus Has Fallen), Jonathan Littman (CSI, Without a Trace), Will Beall (Castle, Aquaman)
Wanneer? Nog onbekend

Geekster-score: 🚀

Elien zegt: Ja. Ik ben fan van Bill Paxton, en Justin Cornwell biedt een mooi tegengewicht, dus ik zal alleszins de pilot bekijken.
An-Sofie zegt: Nee. Nog maar eens een reboot, het begint een beetje droevig te worden. Een klein sprankeltje hoop komt voort uit de executive producers.
Davy zegt: Nee. De film kon me matig boeien, dus deze reeks laat ik ook aan me voorbij gaan.

Star Trek (midseason)

Wat? Nieuwe personages, nieuwe reizen, nieuwe avonturen in een nieuwe Star Trek-serie.
Wie? executive producer Bryan Fuller (Pushing Daisies, Hannibal)
Wanneer? Nog onbekend – verschoven naar mei 2017

Geekster-score: afwachtend enthousiasme

Elien zegt: ? (Maar waarschijnlijk wel.) CBS heeft geen tekort aan reboots, maar over deze is nog niks bekend.
An-Sofie zegt: Niets. Want er is nog niets om te beoordelen. Maar het is Bryan Fuller, dus misschien geef ik het wel nog een kans.
Davy zegt: Ja. Mijn vader is een Trekkie en een reeks samen met de vader bekijken is altijd fijn.

Oh, grote Amerikaanse zenders, jullie lokken ons elk jaar weer… Welke series zullen jullie een kans geven of zijn jullie reeds begonnen in september? Kijk ook uit naar deel 3 met onder andere Netflix, USA, ScyFy en meer!

Share.

About Author

Elien Valcke

Gepassioneerd door taal (Nederlands-Engels-Spaans) en heeft er dan maar haar studies en carrière aan gewijd. Helft van een tweeling. Kijkt veel te veel films en tv-series. Oh, well.

Reacties