Comedy Central vanaf 1 november heel de dag op je tv

0

Nu HBO én Fox in Vlaanderen te bekijken zijn, werd het ook tijd voor Comedy Central om een deftig kanaal te lanceren. Nu TMF opgedoekt is, komt er plaats voor meer humor op je televisietoestel. Wat kan Comedy Central de Vlaming bieden? Lees verder en kom het te weten.

Supersterren van de Amerikaanse comedy

Comedy Central zou in Vlaanderen niet kunnen lanceren zonder hun eigen grote sterren sterk te promoten. Op de persvoorstelling smeten de PR-mensen met grote namen zoals Trevor Noah van The Daily Show, Amy Schumer van Inside Amy Schumer en cartoons zoals Family Guy en South Park. Connaisseurs die al een tijdje de zender volgen, via bijvoorbeeld het YouTube-kanaal, zijn reeds bekend met deze programma’s. Dat je ze in Vlaanderen nu gemakkelijk kan bekijken op je TV (kanaal 18 bij Telenet en kanaal 160 bij Proximus) of via een app die ook hier zal worden gelanceerd, is dus een grote aanwinst voor iedereen die wel eens graag lacht. Zelf kijk ik er vooral naar uit om naar The Daily Show te kunnen kijken zonder door enkele minder legale hoepels te moeten springen. Het dagelijkse nieuws met een lekker vleugje satire, De Ideale Wereld kan maar beter opletten.

Wat met de supersterren van de Vlaamse comedy?

comedy-central-grafiek-chart

Voor Vlaamse comedy zou er nu plaats genoeg moeten zijn.

Allemaal goed en wel, maar de flamingant in me vraagt zich dan af of er ook plaats is voor de talrijke comedians die het Vlaamsche land rijk is. Voor het persevenement hadden ze blijkbaar ook nagedacht over deze “problematiek”, maar gelukkig hadden ze nog Jeroom om op die vraag antwoord te bieden. Zijn cartoons werden onlangs na veel vertraging uitgezonden in het programma Trip Tank op het Amerikaanse Comedy Central. Natuurlijk worden ze vanaf 1 november ook in Vlaanderen uitgezonden.

Klinkt allemaal goed, maar toen Maurice Hols (general manager bij moederbedrijf Viacom International Media Networks) tijdens een technische storing zei dat er plaats is voor lokaal talent en de aanwezigen hem zeker mogen melden moesten ze toevallig zo’n talent kennen, wekte dat mijn interesse. Hebben ze concrete plannen om Vlaamse comedy op de nieuwe zender te tonen? Ik vroeg het hem en Hols kon me vertellen dat Comedy Central als merk een rustige start zal nemen. Ze staan er zeker voor open, zoals ze in Nederland hebben gedaan voor New Kids en POPOZ maar concrete plannen zijn er niet.

Ik vraag me dan af of Comedy Central, zoals FOX, simpelweg Amerikaanse programma’s met ondertitels zal uitzenden. Ze claimen experts te zijn in comedy talent ontdekken en nieuwelingen een kans te geven op hun grote platform, maar geldt dit ook voor komieken in Vlaanderen? Dat zal na verloop van tijd pas duidelijk worden.

Ben je zelf een Vlaamse komiek of heb je er gewoon iets op te zeggen? Laat het me zeker weten op Twitter, je vindt me als @yorickdupon.

Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties