Clarence

0

Vandaag de dag zien we een opkomst van tweensitcoms op de 3 grote kinderkanalen (Cartoon Network, Disney Channel en Nickelodeon). Brainless, humorloze, door lachband ondersteunde trash, die het brein van jongeren verziekt en ze een eng, plastiek wereldbeeld geven. Geef de jeugd cartoons, meer willen ze niet. En wij de oude jeugd, wij willen ook cartoons.

Cartoon Network blijft voor de cartoonliefhebber the place to be. Met shows zoals Regular Show en Adventure Time laten ze zien dat het mogelijk is cartoons te maken die niet enkel voor kinderen interessant zijn maar ook voor oudere generaties. Clarence is het nieuwste kindje op de Cartoon Network speelplaats. Regular Show en Adventure time zijn soms wat edgy voor jongere kijkers, Clarence is dat niet.

Fastfood en een ballenbad, meer had ik als kind niet nodig.

Fastfood en een ballenbad, meer had ik als kind niet nodig.

Clarence voelt aan als een moderne versie van Ed, Edd and Eddy, minus de kaakkrakers en het ontbreken van mensen ouder dan 16 jaar. De serie volgt het hoofdpersonage en zijn twee beste vrienden Sumo en Jeff. Clarence is de goedheid zelve, een lief, dapper dikkertje dat met iedereen vrienden wil zijn, Sumo is de onvoorspelbare wildcard die afgaat op zijn straatkennis en instinct, Jeff daarentegen is zowat het tegenovergestelde van Sumo en Clarence, is zeer berekenend en heeft te kampen met een aantal neurotische trekjes. Samen beleven ze dezelfde avonturen die je als kind ook meemaakte, zorgeloos rondhangen in velden, met modder naar elkaar gooien en in de supermarkt cornflakes gaan halen terwijl de mama vlees besteld bij de beenhouwerijafdeling, the good life.

Spel en plezier met dennenappels en onveilige situaties.

Spel en plezier met dennenappels en onveilige situaties.

Clarence heeft niet de over the top verhaallijnen zoals Regular Show, of out of the box personages zoals Adventure time. Wat het wel heeft is een zekere nostalgie en humor die toegankelijk is voor alle leeftijden. Zodus kan je Clarence zien als het kleine broertje van de 3. Net zoals zijn oudere siblings is Clarence al omsloten in de harten van Tumblr, een bewijs dat niet alleen kinderen en tweens naar cartoons kijken. Ik hoop dus vurig dat Cartoon Network ver weg blijft van live action shitcoms, zodat ze meer kunnen investeren in de geweldige animators die ze hebben.

Ah, de creativiteit des jeugd.

Ah, de creativiteit des jeugd.

Clarence kwam in oktober in opspraak toen bleek dat Cartoon Network een kus tussen 2 mannen gecensureerd had. In plaats van een mondkus, kreeg de kijker 2 kaakkussen te zien. Het internet stond in rep en roer (dit gebeurt dagelijks zo’n 65 keer), veel mensen vonden het flauw dat de zender de scene herschreven had. Doch vergeet niet dat Cartoon Network een Amerikaans bedrijf is en Amerikaanse huismoeders nog niet half zo open-minded zijn als onze teergeliefde moeders. Het toevoegen van deze scene, ongeacht het feit dat de kus gecensureerd is, verdient een applausje.

giphy

Clarence is een frisse, moderne en vrolijke cartoon. Schaterlachen van begin tot einde zal je niet doen, maar er naar kijken zonder een glimlach op je gezicht te hebben is vrij onmogelijk. Cartoon Network doet er goed aan om te blijven doen waar ze goed in zijn, cartoons maken die iedereen leuk kan vinden.

75%
75%
Aanrader

Clarence is duidelijk gericht op een jonger publiek, desalniettemin kan iedereen genieten van deze serie. De tekenstijl kan voor sommige een dealbreker zijn, maar ik raad aan om naar minstens één aflevering te kijken, meer tijd hebben Clarence en zijn vrienden niet nodig om je hart te stelen. Clarence is elke schooldag op Cartoon Network te zien om 16:45.

 • Tekenstijl
  7
 • Verhaallijnen
  8
 • Personages
  8
 • Humor
  7
Share.

About Author

Avatar

Don't Copy That Floppy.

Reacties