De beste scènes uit Stranger Things 2 (spoilers)

0

Je kon er niet omheen de voorbije dagen: Stranger Things is terug. Het tweede seizoen van de Netflix-serie van de Duffer Brothers is gemakkelijk een succes te noemen. Werkelijk iedereen praat erover en spoilers zijn moeilijk te vermijden. (Ook in dit artikel staan spoilers, je bent gewaarschuwd.) Iedereen heeft zo zijn favoriete momenten en daarom heb ik ook even mijn persoonlijke hoogtepunten verzameld.

Episode 1 – MADMAX

“Who would you rather be friends with, Bowie or Kenny Rogers?”

Je kan niet geloven hoe blij ik was om eindelijk terug in Hawkins te zijn. Na de cliffhanger van het eerste seizoen (Will die een soort slak ophoest en daardoor even terug in de Upside Down zit) moest ik weten hoe het ondertussen met de party was. Is Eleven echt ontsnapt aan de Demogorgon? Is Will verlost van de Upside Down? En de belangrijkste vraag van allemaal: hoe zit het met Steve zijn haar?!

Nadat ik antwoord had gekregen op die vragen (Ja, ze is ontsnapt. Nee, Will zit nog steeds in de shit en Steves haar ziet er nog altijd fabulous uit) kreeg ik ook eindelijk een blik op de Upside Down. Begrijp me niet verkeerd, die plek is slecht, maar hoe fantastisch zijn die beelden niet?

Will heeft regelmatige terugvallen en dat gebeurt ook wanneer hij in de arcade zit. Hij gaat naar buiten en ziet daar een rode, stormachtige lucht. Wanneer hij even later – tijdens een tweede ‘episode’ – zijn huis uitgaat, ziet hij een gigantisch monster in diezelfde lucht. Verschrikt van angst blijft hij staren tot hij uit de Upside Down ‘springt’.

Episode 2 – Trick or Treat, Freak

“If we’re both going crazy, we’ll go crazy together, right?”

De Halloween-aflevering is waarschijnlijk een van mijn favoriete. De dad jokes, de kostuums, de party die de enige verklede leerlingen zijn… Maar mijn favoriet moment van deze aflevering was toch de trick or treats. De vrouw die heel vrolijk “oh, it’s those little exterminators” zegt en een kom snoep bovenhaalt. De gezichten van de little exterminators (die eigenlijk Ghostbusters zijn) spreken boekdelen en vooral Will twijfelt of hij wel snoep wil nemen.

Wanneer even later het avondje vroegtijdig eindigt (door nog een terugval van Will en de onverwachte toevoeging van Max aan het groepje) hebben Mike en Will een gesprek waarin ze elkaar beloven altijd samen crazy te zijn.

Episode 3 – The Pollywog

“I need my paddles!”

Ten eerste: Dustin. Heeft. Een. Schildpad. Een schildpad! Oké, ik zal hier waarschijnlijk enthousiaster over zijn dan de gemiddelde kijker (ik heb zelf schildpadden) maar toch, belangrijk feitje en zo.

Dustin heeft sinds kort ook een soort alienslak, meer bepaald de alienslak die Will aan het einde van seizoen één opgehoest heeft. Hij heeft die slak gevonden in de vuilnisbak aan zijn huis en heeft het beestje in de bak van zijn schildpad gezet. Wanneer de slak kermend onder een steen kruipt, beseft Dustin dat het niet tegen zonlicht kan. De slak komt, wanneer het licht uit is, bijna smekend naar Dustin gekropen. Die laatste geeft een stukje 3 Musketeers (pure nougat) aan het beestje en geeft het dan de naam D’artagnan, of korter, D’art.

Episode 4 – Will the Wise

“Let’s burn that lab to the ground.”

Will heeft een soort virus in hem waardoor hij alles ziet wat The Mind Flayer ziet, al is dat niet veel. Hij probeert uit te leggen wat hij ziet, een soort donkere ruimtes waar snel doorgelopen wordt, maar niemand begrijpt hem. Dan komt Joyce met het idee om Wills grootste talent te gebruiken: tekenen. In een razendsnel tempo krabbelt hij honderden papieren vol, waarvan Joyce en Hopper eerst niet weten wat ze voorstellen. Tot ze ontdekken dat de tekeningen op elkaar passen en het dus één grote tekening is.

Wanneer Will klaar is, hangt het hele huis vol met de tekeningen, zelfs tot in de slaapkamers. Maar nog steeds kunnen ze niet opmaken wat het juist betekent, tot Hopper “Vines!” zegt en hij zonder uitleg vertrekt (om daarna mysterieus te verdwijnen).

Episode 5 – Dig Dug

“Our children don’t live here anymore. Didn’t you know that?”

Hopper is al een hele tijd weg en Joyce en Will weten nog steeds niet wat de tekening nu echt voorstelt.
Bob Newby, de nieuwe vriend van Joyce, komt de zieke Will bezoeken en heeft brain teasers mee als cadeautje (want hij deed dat altijd wanneer hij ziek was). Joyce wil hem eerst niet in huis hebben, maar besluit dan toch om hem om hulp te vragen. Wat uiteindelijk een goed idee blijkt te zijn, want Bob kraakt de puzzel en ontdekt dat de tekening een soort kaart is van Hawkins. Wanneer Will Hopper ergens in die tunnels ziet liggen, werken ze allemaal samen om te ontdekken waar Hopper precies zit.

Episode 6 – The Spy

“Bunch o’ nerds.”

Deze aflevering had, net als in het vorige seizoen, een verwijzing naar Stand By Me. Dustin en Steve die samen de Demogorgon-puppy meelokken naar het autokerkhof en ondertussen praten. Dustin heeft het moeilijk met zijn crush op Max en vraagt zich af hoe hij zo smooth als Lucas kan worden. Steve vertelt hem dat hij moet doen alsof wat Max doet of zegt, hem niets kan schelen.

Wanneer Dustin dan naar het geheim van Steves haar vraagt, vertelt die laatste eerst dat het gewoon shampoo en conditioner is. Na een beetje aandringen verklapt hij dat hij Farrah Fawcett Spray gebruikt.

Episode 7 – The Lost Sister

“Bitchin’.”

Hoe awesome is die groep van Kali! De verschillende subculturen kwamen aan bod, allemaal met een goeie punky touch. Kali zelf vind ik qua persoonlijkheid niet fantastisch, ze probeert Eleven toch te veel te manipuleren. Al heeft El er wel een wijze les geleerd: kies zelf wat je wilt doen en ook dat ze af en toe eens van look mag veranderen. Want hoe bitchin’ zag ze er niet uit met haar nieuwe look?

Dat de alternatieve mensen criminelen zijn, vind ik dan wel weer heel stereotiep, maar dat is misschien persoonlijk.

Episode 8 – The Mind Flayer

“Bob Newby, superhero.”

Deze aflevering was waarschijnlijk de meest emotionele. Eerst Bob die Demodog-voer wordt en dan de ondervraging van Will. Joyce vertelt over die keer dat ze een doos van 120 wasco’s gekocht had voor Will. Hij maakte dan meteen een tekening waarin hij de 120 kleuren allemaal gebruikte. Joyce hing die omhoog in huis en vertelde heel trots dat haar zoon die tekening heeft gemaakt.

Mike deelt zijn eerste ontmoeting met Will. Het was de eerste schooldag en Mike stond helemaal alleen, tot hij Will alleen op de schommels zag zitten. Hij stapte erop af en vroeg of Will vrienden wou worden. Dat was de start van een lange vriendschap.

Episode 9 – The Gate

“You did good, kid.”

Geef Steve Harrington meer kinderen alsjeblieft en laat de kinderen meer regenboogplakkertjes op Steves wonden plakken. Deze aflevering was gewoon zo mooi. Het middle school-bal was volledig in awkward 80s stijl, compleet met overdreven kapsels en ongemakkelijke kleren. Wanneer Lucas en Max samen dansen en iemand zombie boy Will meevraagt op de dansvloer, blijven Mike en Dustin achter. Dustin gaat al snel zelf op een groepje meisjes af, die vol afschuw weggaan. Anderen lopen lachend weg. Wanneer hij huilend op de tribunes zit, komt Nancy op hem af en vraagt hem om met haar te dansen. Ze vertelt hem dat meisjes op zijn leeftijd nog dom zijn en dat ze later, wanneer ze ouder zijn, allemaal achter hem aan zullen lopen.

Mike staat ondertussen een beetje verloren te kijken, tot Eleven door de deur gewandeld komt. Ze dansen samen en nadat Mike Eleven beautiful heeft genoemd, kussen ze (als je goed oplet, zie je trouwens dat acteur Finn Wolfhard “I’m coming in” lipt, net voor de kus!).

Share.

About Author

Avatar

Een nerd van het jaar 2000. Heeft nooit genoeg dice of campaigns om ze in te gebruiken. Er is een speciale plaats in mijn hart voor wezens met puntige hoektanden.

Reacties