Avontuurlijkste Adventure Time-tijden

0

Cartoon Network vervolgt het zesde seizoen van de animatiereeks die op zijn eentje een geheel nieuwe trend in het genre inspireerde. Tijd dus om onze favoriete Adventure Time-afleveringen op te lijsten!

Met bijna 200 afleveringen sinds 2010 is het erg moeilijk om de ultieme toppers te selecteren. Bij het kiezen van onze lievelingsafleveringen merkten we al vlug dat we vooral fan zijn van de verhalen die de gehele mythe van het land van Ooo gestalte geven. Ook de afleveringen die zich focussen op het episch grote verhaal van Finn kunnen ons steeds bekoren. Natuurlijk zijn er ook op zichzelf staande uitschieters.

Titlecard_S1E5_theenchiridion

The Enchiridion! (seizoen 1, aflevering 5)

Dé aflevering die ons verkocht toont hoe divers Adventure Time kan zijn. Finn en Jake moeten zich bewijzen als helden en trachten daarom het Enchiridion (niet zomaar een boek) te bemachtigen. Daarvoor moeten ze eerst heel wat obstakels overwinnen, de ene gekker na de andere.

5580869212_5d6fcbb396_b

Belly of the Beast (seizoen 2, aflevering 21)

Een bende beren heeft van de maag van een monster een feestgrot van gemaakt. Opperbeer Party Pat wordt ingesproken door niemand minder dan Andy Samberg!

 

memoryMemory of a Memory (seizoen 3, aflevering 3)

“I’m a buff baby that can dance like a man.”
De volgende video spreekt boekdelen:

 

Titlecard_S3E9_fionnaandcake

Fionna and Cake (seizoen 3, aflevering 9)

Een genderbend aflevering, oftewel: het geslacht van alle personages is veranderd. Na een plotwending wordt duidelijk dat Fionna en Cake fanfictie zijn van de Ice King. Ook in latere afleveringen blijft deze alternatieve wereld een leuke afwisseling.

Titlecard_S3E17_thankyouThank You (seizoen 3, aflevering 17)

Nog zo’n vreemde eend in de bijt. Een sneeuwgolem stoot op een verloren gelopen vuurwolfje en probeert voor hem te zorgen. Een erg schattig verhaal met een liefdevolle conclusie (en Finn, Jake en de Ice King slechts op de achtergrond).

Sons_of_Mars_title_cardSons of Mars (seizoen 4, aflevering 15)

Een aflevering die aantoont hoe episch de reeks kan zijn. Een godheid uit Mars komt Magic Man halen om hem voor de rechtbank te dagen voor zijn misdaden. Door een list neemt hij echter Jake mee. Oh, en de koning van Mars is Abraham Lincoln.

thelich

The Lich (seizoen 4, aflevering 26)

Deze aflevering zet heel wat op gang wanneer Finn en Jake de wereld moeten redden van de Lich, een ondood en oppermachtig wezen. Het einde is zo bevreemdend als Adventure Time maar kan zijn: Finn leeft bij zijn moeder en heeft een doodgewone hond genaamd Jake.

simonmarcySimon & Marcy (seizoen 5, aflevering 14)

Marceline vertelt het achtergrondverhaal van zichzelf en de Ice King. We reizen 996 jaar terug in de tijd, net na de Great Mushroom War, en… Waar zijn die zakdoekjes?

 

Screen-Shot-2015-06-21-at-1.27.14-PMJake the Brick (seizoen 6, aflevering 20)

Opnieuw zo’n aflevering waarbij je je toch afvraagt aan wat die schrijvers zitten. Jake vervult eindelijk zijn jongensdroom en neemt de gedaante aan van een baksteen in een hutje, terwijl Finn de commentaar van Jake uitzendt via de radio. Erg vreemd, maar ook ongelooflijk mooi.

Screen-Shot-2015-06-20-at-11.24.31-PMEvergreen (seizoen 6, aflevering 24)

Opnieuw reizen we terug in de tijd. In het Krijt maken we kennis met Evergreen en zijn assistent Gunther, die een allesverwoestende catastrofe proberen te voorkomen.

 

Screen-Shot-2015-06-05-at-7.32.26-PMThe Comet (seizoen 6, aflevering 43)

Heel wat komt samen in deze seizoensfinale. Een komeet die al een tijdje aan de hemel staat en een eeuwenoude slechterik zorgen ervoor dat Finn en Jake in de ruimte gekatapulteerd worden om opnieuw het land van Ooo te redden.

Het nieuwste seizoen van Adventure Time is vanaf nu elke dag om 18u te bekijken op Cartoon Network, zowel in het Nederlands als in de originele Engelstalige versie. 

Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties