Anime om naar uit te kijken in 2016

0

Er staat ons in 2016 weer een hele resem anime te wachten, klaar om ons elke week popelend aan het scherm te kluisteren. Hoewel ik zelf moeite zal hebben om ze allemaal te volgen (moest u ergens nog extra uren op een dag hebben liggen die u niet nodig heeft, ik neem ze graag), lijst ik hier op wat volgens ons de moeite zal zijn in het komende animejaar.

 

Winter 2016

Durarara!! x2 ketsu

durararara

In dit 3e luik van het 2e seizoen, naderen we het einde van dit verhaal. De stad Ikebukuro is in wantoestand. Verschillende individuen met elk hun eigen zwaar verleden, ontmoeten elkaar in Shinra’s appartement. Terwijl in de stad de Dollars,Yellow Scarves en Saika concurreren voor de macht op straat. Alles krijgt een plotse draai wanneer het hoofd van Celty (de rijder zonder hoofd) wordt onthuld aan het publiek. Durarara!! heeft in de laatste vijf jaar een verdiende plaats bovenaan de ranglijsten der anime weten te veroveren, x2 Ketsu is ongetwijfeld een vervolg waar vele kijkers hongerig op zitten te wachten.

Pilot 9 januari 2016

 

Ansatsu Kyoushitsu (Assassination Classroom) seizoen 2

asssassination-classroom

De winter van 2015 kreeg een paar anime met nogal vreemde verhalen, zelfs voor anime. Assassination Classroom was daar één van. Een geel wezen met tentakels dreigt de wereld te vernietigen als de leerlingen van een klas vol delinquenten er niet in slagen hem te vermoorden op 1 jaar tijd. Het is een andere take op het Battle Royale-concept, waar de leerlingen niet elkaar, maar hun leraar trachten te vermoorden. Het eerste seizoen kende een degelijk succes met interessante personages, goede humor, stevige actie en een stilistische manier van vertellen en de fans hebben niet lang moeten wachten op het vervolg van de jacht op dit vreemde meloententakelmonster.

Pilot 8 januari 2016

 

GATE (Gate: Jieitai Kanochi nite Kaku Tatakaer) seizoen 2

GATE season 2

Met een eerste seizoen dat nog maar in september is geëindigd, keert Gate (volledige naam: Gate: Jieitai Kanochi nite Kaku Tatakaeri) begin januari alweer terug met een tweede seizoen. Fans van het fantasy-/sci-fi-genre zullen zich weer tegoed kunnen doen aan deze sequel. Het tweede seizoen betreft de ‘Flame Dragon Arc’ van de manga geschreven door Takumi Yanai. Hier volgen we de verdere avonturen van het JSDF Task Force, onder leiding van Junji Itami, in de fantasywereld die we na het eerste seizoen achterlieten.  

Pilot 9 januari 2016

 

Ajin

Ajin

Van de manga uit 2012, geschreven door Sakurai Gamon, komt in januari de animeserie van Ajin, gebracht door Polygon Studios. Eerder in november 2015 kregen we ook al de eerste film uit een trilogie die al was aangekondigd, datzelfde team zit ook achter de anime. Ajin zijn mensen die onsterfelijk zijn. Ze doken voor het eerste op in Afrika tijdens een veldslag. Sindsdien werden er meer en meer ontdekt binnen de maatschappij. Student Kei Nagai is één van die Ajin, wat hij ontdekt na aangereden te worden door een vrachtwagen. Al snel wordt hij opgejaagd door de overheid, zij beschouwen Ajin als gevaarlijk en willen hem gebruiken voor experimenten. Met Ajin verwachten we ons aan een seinen-anime met mystery-/horror-/supernatural-elementen, iets waar ik persoonlijk erg naar uitkijk.

Pilot 16 januari 2016

 

Dimension W

Dimension W

Dimension W is een sci-fi-/seinen-anime door Studio 3hz. De manga dateert ondertussen al van 2011 en is tot nu toe redelijk onder de rader gebleven. Anno 2072 bevinden we ons in een wereld waar de mensheid zijn energie via ‘coils’ haalt uit een onuitputbare bron. Deze bron bevindt zich in dimensie W, een 4e dimensie die bestaat naast de vlakken X, Y en Z. Naast de officiële coils zijn er natuurlijk ook illegale coils, waar de politie machteloos tegenover staat. Enter Kyoma, het hoofdpersonage en incasso-man van dienst. Hij ontmoet de coil android Mira, met een onwillig partnerschap ter gevolg. Een veelbelovende pitch waar fans van het sci-fi-genre niet naast kunnen kijken in 2016.

Pilot 10 januari 2016

 

Divine Gate 

Divine Gate

Nog maar eens een anime waar één of andere portal zich opent. Dit keer zorgt deze portal voor het verbinden van hel, aarde en hemel. Dit leidt natuurlijk tot een era vol chaos, waar verlangen en conflict elkaar kruisen. Om orde op zaken te stellen, wordt de World Council opgesteld en naarmate de vrede terugkeert, verdwijnt de portal in legende. In deze wereld worden jongens en meisjes uitgekozen door de World Council om de Gate proberen te bereiken en de wereld te hervormen. Wat ligt er achter de poort? Zal het de toekomst of het verleden veranderen? Het antwoord krijgen we in 2016, beginnend deze januari.

Pilot 8 januari 2016

 

Phantasy Star Online 2 The Animation

Phantasy Star Online 2 the animation

Van het bekende online RPG-spel, krijgen we dit jaar een anime-adaptatie voorgeschoteld, naar aanleiding van de 15e verjaardag van het originele Phantasy Star Online. SEGA had dit al in 2012 aangekondigd en het is nu eindelijk zover. De anime krijgt een volledig origineel verhaal, gesitueerd op de aarde in de toekomst. We volgen Itsuke Tachibana, een speler van PSO 2, in zowel zijn uitdagingen binnen als buiten het spel. Op de regiestoel zit Keiichiro Kawaguchi (Yu☆Gi☆Oh! Duel Monsters, Transformers Superlink, SKET Dance), de animaties worden verzorgd door TELECOM ANNIMATIONS FILM.

Pilot 8 januari 2016

 

Boku dake ga Inai Machi (ERASED)

Boku dake ga inai machi

A-1 Pictures komt deze winter op de proppen met een adaptatie van de manga Boku dake ga Inai Machi. Manga-auteur Satoru Fujinuma worstelt met de angst om zichzelf uit te drukken. Echter heeft hij het bovennatuurlijke vermogen om teruggezonden te worden in de tijd om sterftes en catastrofes te voorkomen net voor het incident gebeurt, en dat kan hij zelfs meerdere keren doen tot het incident voorkomen is. Op een dag geraakt hij betrokken in een moord, waar hij wordt geframed als de dader. Wanhopig om het slachtoffer te redden, stuurt hij zichzelf terug in de tijd alleen om zich terug te vinden in zijn lagere schooljaren, een maand voor het verdwijnen van zijn klasgenoot Kayo Hinazuki. Dit stuurt Satoru op een missie om Kayo te redden en het mysterie rond haar verdwijning op te lossen. Liefhebbers van tijdreizen en series als Stein’s Gate (zoals mezelf) zullen zich ongetwijfeld kunnen vinden in dit mysterie.

Pilot 8 januari 2016

 

Hai to Gensou no Grimgar 

hai to Gensou no Grimgar

Voordat Haruhiro goed en wel doorhad wat er aan de hand was, werd hij omsingeld door duisternis. Waarom was hij hier? Waar is hier? Zelfs nu weet hij het nog niet. De anderen rondom hem zaten in dezelfde situatie, niemand herinnerde zich iets behalve hun eigen naam. Wanneer ze bijkwamen van de duisternis, kwamen ze terecht in een wereld die veel weg heeft van een videospel. Om te overleven vormt Haruhiro een groep met de anderen, leert vechten en als een soldaat in de reserve, zet hij zijn eerste stappen in de wereld van Grimgar. Wat hem daar opwacht, is een mysterie…. A-1 Pictures en anime met een videogame-pitch of gewoon een adaptatie van een game gaan vaker hand in hand. Bekend van Sword Art: Online, Persona 3 & 4 en Final Fantasy-adaptaties, komen ze ook dit jaar met een anime die veel weg heeft van het ondertussen klassieke ‘ik zit vast in een game’-verhaal. Veel wil ik er niet op zeggen (ik ben nog niet 100% over SAO, sorry A-1), maar het mysterie in de pitch spreekt me enigszins wel aan, don’t fuck it up.

Pilot 11 januari 2016

 

Lente 2016

Ushio to Tora 2e seizoen 

ushio to tora season 2

Veel mensen waren wat blij toen werd aangekondigd dat de anime Ushio to Tora, origineel uit 1992, een remake kreeg. Het vertelt het verhaal van de jonge knaap Ushio, die woont bij zijn vader in een tempel. Niet gelovend in het verhaal van zijn vader over een voorvader die een demon met een heilige speer doorspiesde in hun kelder, moet hij op een dag toch zijn familiegeschiedenis herbekijken wanneer hij per toeval op deze demon, genaamd Tora, stoot. Hoewel het eerste seizoen maar lauwtjes onthaald werd door het onoriginele verhaal (wat had je verwacht van een shounen-anime uit 1992…), wordt er toch uitgekeken naar het tweede deel. Ikzelf kon mij goed vinden in het eerste seizoen, je voelde goed de oldschool-vibe met stevige hedendaagse animatie. Toegegeven, in het tweede deel van het eerste seizoen zakte de serie wat weg, maar ik was genoeg geëntertaind om uit te kijken naar seizoen 2.

Pilot april 2016

 

Magi : Sinbad no Bouken

Sinbad no bouken

In 2016 zal onze held van de Zeven Zeeën te zien zijn in een volwaardige serie. Eerder in 2015 was zijn verhaal, een prequel op de Magi-series, gebundeld in 5, zeer beknopte, OVA-episodes. Het vertelt over zijn vroege leven waarin hij naam maakte met het veroveren van 2 dungeons. Deze dungeons zijn mysterieuze structuren die uit het niets verschenen en het is algemeen geweten dat als je ze kan overwinnen, je beladen wordt met rijkdom en macht. Ze worden ook geheerst door Djinn, krachtige geesten die Aladdingewijs beheerst worden door de overwinnaar van de dungeon. Omdat ik zelf een grote fan ben van de Magi-series, ben ik, samen met vele anderen, zeer blij dat Sinbad zijn eigen uitgebreide verhaal krijgt.

Pilot april 2016

 

Sword Gai

Sword Gai

In wat een nieuwe vorm van comic noir moet worden in anime, krijgen we dit jaar Sword Gai voorgeschoteld, een dark-fantasy-adaptatie van de manga uit 2012 door Toshiki Inoue. Gai wordt als pasgeboren baby gevonden, naast zijn dode moeder in een bos, door de zwaardsmid Amon. Amon ontfermt zich over Gai en maakt hem tot zijn leerling. 10 jaar later verliest Gai zijn arm bij het smeden van een zwaard. Het is dan dat Amon beslist om het zwaard Shiryuu, dat demonische krachten bevat, om te smeden in een arm voor Gai (sowieso een strak plan). Dit gooit hem in een wreed lot van ontelbare gevechten, in wat kan gezien worden als een verhaal over ‘een prachtig zwaard en een lelijk persoon’ of ‘de wreedheid van wapens en de schoonheid van de mens’.

Pilot april 2016

 

Attack on Titan, seizoen 2 

attack on titan seizoen 2

Ik moet je niet meer doen geloven dat dit dé anime om naar uit te kijken is van 2016. De overweldigende hype van het eerste seizoen uit 2013 zal ongetwijfeld opnieuw opsteken in seizoen 2 van deze brutale fantasy-/drama-/action-serie. Hoewel er nog geen exacte releasedatum is, kunnen we ervan uitgaan dat het zal plaatsvinden tussen februari – april. Het tweede seizoen gaat gewoon verder waar het eerste seizoen eindigde en, naast het gevecht tussen de kadetten van groep 104 en de titans die net door de muur zijn geraakt, komen nu ook de strubbelingen binnen de eigen rangen naar voor. De corruptie en uiteindelijke val van de koning en de Reissfamilie zullen centraal staan naast de strijd voor overleving. Kortom, alles is aanwezig om de horrors of war en politiek drama op een alweer weergaloze manier op ons scherm te schilderen.

Pilot ongekend, verwacht tussen februari en april 2016

 

Berserk

Berserk 2016

Na de originele serie uit 1997 en een resem steengoede films, wordt ons in 2016 een nieuwe adaptatie voorgeschoteld van Guts als de Black Swordsman. Berserk staat in animegeschiedenis gebeiteld als de bloederige gem van klassieke, tijdloze anime. Het is nog niet duidelijk welk format de nieuwe adaptatie zal hanteren, maar na de trailer en de animaties gezien te hebben, zet ik mijn geld in op een film. Hoewel we allemaal liever een volwaardige serie zien, kunnen we toch niet anders dan hyped zijn want Guts als de Black Swordsman krijgen we maar heel kort te zien in zowel het begin als het einde van de animeserie. Het verhaal zal zich nu dus focussen op deze periode waarin hij moet vluchten van een leger demonen dat hem en zijn vrouw achtervolgt, terwijl hij uit is op wraak op de man die hem brandmerkte als een onheilig offer. Met alleen de hulp van zijn titanische kracht en zwaard, moet Guts knokken tegen zijn bleek lot en een woede die hem wel eens van zijn menselijkheid zou kunnen beroven. Verwacht u aan een donker verhaal in het thema van Shakespear’s MacBeth.

Releasedatum niet gespecificeerd , ergens 2016

 

Heel wat lekkers om naar uit te kijken als U het mij vraagt !

Share.

About Author

Nick

Houdt van muziek luisteren maar vooral zelf maken. Het spenderen van een ongoddelijk aantal uren anime en films kijken & games spelen is daarnaast het tijdverdrijf bij uitstek.

Reacties