WIN! American Horror Story op Blu-ray

2

Het GKY-team werd door 20th Century Fox en Enchanté uitgenodigd om de screening van de serie American Horror Story bij te wonen mits op 24 oktober hier in België het eerste seizoen gereleased wordt op DVD. Het evenement werd ingeleid met een kleine vertoning van de eerste 2 afleveringen en na afloop kregen we nog enkele leuke goodies mee! Vrijgevig zoals het GKY-team is , doen we een give-away van deze leuke items. Blijven lezen zou ik zeggen als je meer meer over de reeks en onze vrijgevigheid te weten wilt komen!

Totaal niet wetend wat te verwachten van een dergelijke screening ben ik met een bang hart richting Gent vertrokken. Hoewel mijn gevoel voor stiptheid meestal te wensen over laat , was ik deze keer toch als eerste aanwezig.  De vriendelijkheid en gastvrijheid van 20th Century Fox – crew deed, na een milliseconde, mijn vreemde eend in de bijt-gevoel verdwijnen. Na even te hebben gekeuveld over koetjes, kalfjes en andere boerderijdieren met medebloggers en gekende recensenten was het tijd om aan ‘de show’ te beginnen.

Om de screening zijn effect niet te laten missen, had ik er bewust voor gekozen om zo weinig mogelijk research naar AHS te doen. Weliswaar, hoe het een echte serieliefhebber betaamt, had ik wel al degelijk van de serie gehoord en wist er ik al behoorlijk wat van. Met enige schaamte moet ik toegeven dat ik de serie nog niet had bekeken, hoewel in de Verenigde Staten het tweede seizoen al bijna van start gaat ( 17 oktober als ik mij niet vergis! ).

Nu komen we toe aan het belangrijkste, de serie. American Horror Story gaat over de familie Harmon die, door het gekonkelfoes van vader Ben (Dylan McDermott, The Practise) met één van zijn studentes, verhuist om een nieuw leven te beginnen. Dochter Violet (Taissa Farmiga) is niettemin niet opgezet met de verhuis en al zeker niet met de vergevingsgezindheid van haar moeder Vivian (Connie Britton, 24), die in haar ogen gewoon zwak is. Omdat vader van beroep psycholoog is en zijn praktijk van thuis uit wil runnen kiest de familie voor een statig gerenoveerd herenhuis als nieuwe thuis. Niets is echter wat het lijkt in dit huis en dat zal de familie na een tijdje dan ook geweten hebben.

Ik ben eigenlijk absoluut geen horrorfan en de reden waarom zal mij waarschijnlijk als a major wussy doen overkomen maar oh what the hell… Ik krijg er meestal redelijk beangstigende nachtmerries van en ga vaak in ninjamodus bij het minst onbekende geluid dat ik hoor.
Dit soort series kan niet rechtstreeks gecatalogeerd worden onder Horror, maar wel onder het subgenre de Psycho-erotische Horror. Het is mindfucken vanaf de eerste minuut maar dan extreem sexueel getint met de nodige dosis moorden en bijbehorend bloed. Het echte ‘kspring ne meter van mijne stoel’-schrikken zit er minder in, dit wordt eerder vervangen door ‘ik zit de helft van de tijd op het puntje van mijn stoel’-momenten. Dit maakt het echter niet minder aangenaam voor de serieuze Horrorfans maar wel draaglijker voor ‘de seuten’ zoals ik.

Je wordt vanaf de eerste minuut meegezogen in het verhaal en raakt door het ganse gebeuren geïntrigeerd. Ik heb tot nog toe maar 2 afleveringen gezien maar vind het een absolute aanrader voor iedereen!

Om eindelijk tot de belangrijkste zaak toe te komen: de Give-away! Zoals ik al had vermeld hebben we enkele goodies gekregen van 20th Century fox, nl. een exclusieve, nog niet verkrijgbare Blu-ray box van het eerste seizoen van American Horror Story én 5 prachtige posters. Mits wij vrijgevig zijn zullen we deze allemaal weggeven aan jullie. Het enige wat je moet doen is onze facebookpagina liken!

Deze wedstrijd loopt af op 21 oktober om middernacht, waarna we 5 winnaars bekend maken. Iedereen krijgt sowieso een poster toegestuurd, maar de hoofdwinnaar krijgt natuurlijk nog de heerlijke blu-ray box erbij!

Share.

About Author

Avatar

Little geeky girlygirl met een grote mond. Voorliefde voor series en alles dat blinkt!

Reacties