Almost Human

0
De kalender telt 2048, misdaad zwiert de hoogte in door alsmaar sneller evoluerende technologie. Politie-agenten worden gekoppeld met een robot-partner in de hoop de criminelen sneller aan de haak te slaan. Robot-partners die volledig objectief en volgens statistieken handelen, ookal betekent dit soms om een gewonde achter te laten. Detective Kennex keert na lange tijd terug en wordt gekoppeld met Dorian, een verouderd model. Dorian’s model werd inactief gezet omdat ze eigenlijk té gevoelig waren. Het doel was zo dicht mogelijk bij een artificieel ziel terecht te komen maar dat bracht met zich mee dat deze robots een breaking point hadden. Een punt waarop ze mentaal alles niet meer aankunnen en dichtklappen. In Almost Human volgen we deze twee  terwijl ze alledaagse criminelen opsporen. Op een pad dat ons brengt bij sexbots, klonen en druglaboratoria.

Almost Human is van de makelij van Bad Robot, hetzelfde productiehuis als Fringe, Lost, Cloverfield en de nieuwste Star Trek-films met als producer niemand anders dan J.J. Abrams, Hollywoods favoriete sci-fi regisseur. JJ heeft ondertussen al bewezen dat hij weet hoe een beklijvend sci-fi universum op te bouwen, dus ik keek al een tijdje uit naar deze reeks. En met namen als Karl Urban ( binnenkort te zien in de Hollywood-versie van Loft ) en J.H. Wyman ( schrijver van Fringe ) kon in mijn ogen niets meer verkeerd gaan.

Ik wil dieper gaan, I wanna see how deep the rabbit hole really goes.

Almost Human voelt naar mijn gevoel fris aan. Er is ruimte voor de nodige actie, humor is overduidelijk aanwezig en de personages hebben allemaal potentieel. Akkoord, het is het zoveelste cop-buddies-verhaal maar de hele wereld die er rond wordt opgetrokken is uitermate boeiend! Dat brengt me naadloos aan m’n eerste kritiekpunt: we krijgen momenteel maar flarden te zien van de wereld. De nadruk per aflevering ligt iedere keer bij de losstaande politiezaken en minder naar de problematiek in de wereld van 2048.

Ik wil dieper gaan, I wanna see how deep the rabbit hole really goes. Almost Human moet dat in mijn ogen nog volbrengen, er is nood aan een groot overkoepelend verhaal. Misschien beetje voorbarig om daar nu al kritiek over te geven, maar als ze willen hun kijkers vasthouden, vrees ik dat ze hier toch wat nood aan hebben.

Please, don’t fox this up.

Hopelijk krijgt dit de kans om zich voldoende te ontplooien. Almost Human ziet er behoorlijk duur uit om te maken en de zender waarop dit wordt uitgezonden ( FOX ) staat gekend om vroegtijdig reeksen te annuleren wanneer deze onvoldoende scoren bij de ratings. Deze reeks scoort momenteel gemiddeld door een slecht programmaslot ( staat tegenover football ) en het feit dat FOX besloten heeft de afleveringen in andere volgorde uit te zenden dan origineel gepland. Dit zorgt ervoor dat de relatie tussen Kennex en Dorian de ene aflevering close is, de andere dan weer niet. Dus een kleine smeekbede naar de bazen daar in Amerika: Please, don’t fox this up.

 

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties