Ondertussen in Agent Carter: recap seizoen 1

0

Vanavond wordt in de Verenigde Staten de aftrap gegeven van het tweede seizoen van Marvel’s Agent Carter. Omdat het toch alweer bijna een jaar geleden is dat we de avonturen van Peggy voor het laatst op televisie zagen, schiet Geekster te hulp met een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen.

We schrijven 1946, enkele maanden na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Peggy Carter (Hayley Atwell) werkt bij de Strategic Scientific Reserve (SSR), maar wordt door haar mannelijke collega’s behandeld als een veredelde koffiedame. Ze heeft het nog altijd moeilijk met het verlies van Captain America, voor iedereen een oorlogsheld, maar voor Peggy toch vooral haar grote liefde.

Wanneer Howard Stark (Dominic Cooper) verdacht wordt van landverraad en het verkopen van dodelijke wapens aan de vijand, duikt hij onder. De uitvinder contacteert Peggy en vraagt haar om hem te helpen bij het aantonen van zijn onschuld. Zo begint Agent Carter haar eigen onderzoek, achter de rug van de SSR. Ze krijgt de hulp van Starks butler Edwin Jarvis (James D’Arcy) in deze riskante missie.

Peggy Carter en Jarvis

Britser dan Jarvis kan haast niet.

Samen komt het duo steeds dichter bij de waarheid en bij het mysterieuze Leviathan, een geheime en vooral evil Sovjet-organisatie. Tijdens een missie in de Sovjet-Unie vindt de SSR een psychiater, dokter Ivchenko (Ralph Brown), die waardevolle informatie over Leviathan heeft en wordt meegenomen naar de VS.

Jammer genoeg voor de SSR blijkt Ivchenko niet helemaal te zijn wie hij zegt. Zijn echte naam is Johann Fennhoff en zijn specialiteit, zo ontdekken we, is hypnose. Zo overtuigt hij Howard Stark om in een vliegtuig te kruipen en met een lading van het dodelijke gas Midnight Oil richting Times Square te vliegen. Gelukkig is Peggy Carter bij de pinken en in een spannende scène, die bij haar én bij de kijkers herinneringen oproept aan haar laatste gesprek met Captain America, overtuigt ze Stark om rechtsomkeer te maken.

Zola en Fennhoff

In de cel ontmoet Fennhoff (links) Hydra-genie Zola (rechts).

Peggy saves the day, maar er blijven wel enkele losse eindjes. Zo slaagt Fennhoffs bondgenote, de Russische spionne die zich Dottie Underwood laat noemen (gespeeld door Bridget Regan), erin te ontsnappen. En Fennhoff zelf mag in de toekomst een cel delen met die andere evil doctor, Hydra-genie Arnim Zola (uit de eerste Captain America-film, een rol van Toby Jones). Ja hoor, SSR, twee van de gevaarlijkste vijanden van de VS in dezelfde cel steken, dat is echt een feilloos plan!

Of het kwaadaardige duo in seizoen twee on-screen de krachten zal bundelen, is nog maar de vraag. Wat we voorlopig wel al zeker weten, is dat Agent Carter naar Hollywood trekt om ook aan de westkust de misdaad te bestrijden. Daar zal ze alvast geconfronteerd worden met Whitney Frost, in het Marvel-universum beter bekend als Madame Masque. Dat belooft!

Share.

About Author

An Dierickx

A girl, on the internet! Houdt van fantasy en koekjes. Houdt niet van korte tekstjes over zichzelf schrijven.

Reacties