6 recente reeksen die je moet volgen

0

Zoek je een nieuwe tv-serie in afwachting van Game of Thrones? Met onze aanraders ben je even zoet!

Om onze avonden te vullen, grijpen we maar al te vaak terug naar Netflix, waarvan we het beste natuurlijk al lang hebben uitgekeken. Je zou haast vergeten dat reguliere televisiezenders ook kunnen verrassen. De volgende zes relatief recente series bieden voor elk wat wils: of je nu een sciencefictionfan bent, fantasyliefhebber, geschiedenisnerd of connaisseur van het betere dystopische werk.

legion

Legion, één seizoen (FX, FOX in België)

We hoeven je niet nog een keer te vertellen wat voor een fans we zijn van Legion. De serie van Fargo-bedenker Noah Hawley steekt zowel de Marvel-reeksen van Netflix als de X-Men-films voorbij. Want Legion is in principe een afgeleide van de X-Men-wereld: het verhaal focust op de getormenteerde David Haller, waarvan zijn waanbeelden de gevolgen zijn van mutantenkrachten. De breinbrekende reeks is een mengelmoes van verschillende genres, waardoor de toon steeds wisselt, gedrenkt in een retrofuturisme.

The Expanse, twee seizoenen (Syfy, Netflix buiten Amerika)

Terwijl AMC en HBO uitpakten met ambitieuze projecten zoals The Walking Dead en Game of Thrones, bleef Syfy ter plaatse trappelen met genreseries die moeilijk verder geraakten dan pulp. Met The Expanse, gebaseerd op een boekenreeks, is daar verandering in gekomen, en hoe. De ruimtereeks plaatst goed uitgewerkte personages in een adembenemend heelal waarin ze niet alleen mysteries moeten oplossen, maar zich ook een weg banen door een spannend politiek web.

Dankzij The Expanse, en The Magicians zoals we straks zien, is de algemene perceptie op zender Syfy aan het veranderen. Syfy heeft dan ook ijverige toekomstplannen, waaronder een spin-off van horrorfilm The Purge en adaptaties van Brave New World en Hyperion.

Taboo, één seizoen (BBC One, FX)

De Britse openbare omroep blijft na Sherlock verrassen met kwaliteitsfictie. Voor Taboo gaf de BBC populair acteur Tom Hardy vrij spel. Hardy riep voor zijn idee de hulp in van Peaky Blinders-scenarist Steven Knight en het resultaat is wraakdrama waarin een in Afrika verloren gewaande man (Hardy) zijn ouders wil wreken. Het vroegnegentiende-eeuwse Engeland is groezeliger dan je zou verwachten van een kostuumdrama, maar daar heeft de oorlog met Amerika op de achtergrond ook iets mee te maken. De sfeer en het talent dat zowel voor als achter de camera staat sleuren je volledig mee.

The Magicians, twee seizoenen (Syfy)

The Magicians is de fantasyvariant op The Expanse van zender Syfy. De mosterd werd gehaald bij de bejubelde boekentrilogie van Lev Grossman. Je zou The Magicians kunnen bestempelen als Harry Potter voor volwassenen, maar het is ook zoveel meer dan dat: niet alleen meer sexy, maar bij momenten ook fantasievoller en gedurfder. De indrukwekkende visuele effecten en creativiteit zullen elke fantasyfan bekoren.

Humans, twee seizoenen (Channel 4 en AMC)

Deze Brits-Amerikaanse coproductie is gebaseerd op het Zweedse Real Humans, dat zeker ook je aandacht verdient, al is het maar voor zijn originaliteit. Humans verkent de sociale, culturele en psychologische impact van artificiële intelligentie. Dat klinkt als een hele boterham en voor sommigen te zwaarwichtig, maar die thematiek levert wel een ontzettend intense emotionele thriller op. Humans is minder patserig dan Westworld en leunt eerder aan bij Black Mirror. Ideaal voor fans van Ex Machina!

The Handmaid’s Tale (Hulu)

Het nieuwste stukje televisiefictie in ons lijstje vind je niet op de gewone televisie, maar wel in het aanbod van Netflix-concurrent Hulu. The Handmaid’s Tale is wederom gebaseerd op een boek: de gelijknamige roman van Margaret Atwood uit 1985. Je zou kunnen denken dat een 30-jarig verhaal niet meer relevant is, maar niks is minder waar. De dystopische toekomst geschetst in The Handmaid’s Tale wordt bestuurd door religieus fundamentalistische leiders die vrouwen brutaal onderwerpen. Mad Men-actrice Elisabeth Moss schittert in de belangrijkste serie van deze lente.

Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties