Elven Voor Twaalven episode 9: Kruipers & Knoeiers

0

Haal de chips en de dobbelstenen maar boven, Elven Voor Twaalven is terug met een nieuwe aflevering. Voor wie ons nog niet kent, wij zijn de nieuwste toevoeging aan de Geekster-familie. Elven Voor Twaalven is een Dungeons & Dragons-podcast waarvan we tweewekelijks een aflevering releasen. Onder begeleiding van onze Dungeon Master Nick Anne reizen we doorheen een wereld die hij geschapen heeft, met een avontuur dat we zelf gaandeweg opbouwen. Elven Voor Twaalven is dus een mix van storytelling en improvisatie. We trachten onze podcast toegankelijk te maken voor zowel de leek die nog nooit een twintigzijdige dobbelsteen van dichtbij gezien heeft, als de doorgewinterde gamers die al menig avonturen onder hun riem hebben.

Onze guest deze week is nog steeds Yorick Dupon.

Wat voorafging:

Wie nog nooit geluisterd heeft naar ons, raden we sowieso aan om te beginnen met onze allereerste aflevering. We reizen doorheen een verhaal dat nu eenmaal minder logisch zal lijken voor degene die de afleveringen los van elkaar beluistert. Alle episodes zijn in volgorde te vinden in dit artikel, alsook op alle podcastplatforms voor iOS- en Android-telefonen.

In de voorgaande aflevering was het gezelschap net bekomen van een gevecht met enkele rovers, waarna hun begeleidende Bard plots beschoten werd. Krak, een Gnome die mee op avontuur was, is in de richting van de pijl gelopen en werd niet meer terug gezien. Terwijl Aileen, Tonk en de Bard samen op zoektocht gingen doorheen een donker bos bleven Dietmar en Huo achter bij de wagon. Huo vond daar een dame die hij zocht en heeft een innig gesprek gevoerd met haar.

De groep die op zoek ging naar Krak vond enkel onheilspellende tekens en is uit angst teruggekeerd naar de rest van de groep om daar te wachten op daglicht. Eens de zon opkwam, bleek de kar met proviand verdwenen te zijn, en was er nog steeds geen teken van Krak. Ook Jill was plots vermist. In de aflevering van deze week gaat de zoektocht verder en blijkt dit land gevaarlijker te zijn dan verwacht.

Share.

About Author

Jens Osaer

Liefhebber van alles Westeros en Hyrule. In sommige kringen bekend als Dungeon Master. Ik zal nooit geloven dat Cola Light en Cola Zero hetzelfde zijn.

Reacties