Waar we naar uitkijken in 2017 (deel 2)

1

Gisteren vuurden onder andere Davy, Jeroen en Lucas al een bataljon veelbelovend lekkers op je af, maar waarom zouden we er vandaag niet nog een schepje bovenop doen? Ziedaar, het tweede deel van het overzicht waar onze redactie het meest naar uitkijkt in 2017. Geniet ervan!  

Yves

Nintendo Switch

Eind vorig jaar kwamen we eindelijk te weten dat de Nintendo NX een hybride console met docking station en afneembare controllers is die voortaan Switch heet. De meningen op onze redactie waren verdeeld. Ondertussen weten we dat de console meer gaat kosten dan verwacht en dat we zullen moeten betalen om online te spelen. Bovendien valt de hoeveelheid aan software bij de release op 3 maart serieus tegen. Maar er is ook goed nieuws: over enkele weken hebben we de console al in onze handen en spelen we The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Ook komt er dit jaar uit het niets dit jaar een vervolg op de culthit Xenoblade Chronicles. Samen met de nieuwe open world Mario-game, Super Mario Odyssey, alvast meer dan genoeg om naar uit te kijken in 2017.

Sowieso is het erop of eronder voor Nintendo. Het bedrijf uit Kyoto kan zich na de Wii U geen tweede flop op rij veroorloven en moet er eigenlijk alles aan doen om van de Switch een succes te maken. En indien deze de verwachtingen niet kan inlossen? Dan zal dit waarschijnlijk de laatste console zijn die het bedrijf op de markt brengt.

Ghost in the Shell

Ik ben een gigantische fan van Ghost in the Shell. De originele film van Mamoru Oshii uit 1995 was een absolute klassieker en een directe inspiratie voor onder meer The Matrix. Maar eigenlijk was ik pas verkocht na het zien van Stand Alone Complex. Deze anime liet ons twee seizoenen lang genieten van een zeer complex maar uitzonderlijk goed geschreven verhaal dat de film op bijna elk vlak wist te overstijgen. Dat de nieuwe filmadaptatie de setting van de eerste animatiefilm lijkt te combineren met verhaalelementen uit de anime zorgt er dan ook voor dat ik hier reikhalzend naar uitkijk. De productie van deze liveaction film is nochtans niet zonder enige controverse tot stand gekomen.

Sinds Steven Spielberg de rechten van de franchise in 2008 in handen kreeg zijn er meerdere regisseurswissels doorgevoerd en ook over de casting van de hoofdrolspelers was er nogal wat tumult. Zo was er veel kritiek op het feit dat veel van de acteurs in de film blank zijn en vooral het white washing van de hoofdrol vertolkt door Scarlett Johansson kreeg veel tegenwind. Uiteindelijk is het natuurlijk vooral uitkijken hoe deze nieuwe film zal omgaan met het bronmateriaal. Visueel lijkt het in ieder geval al goed te zitten, nu is het gewoon nog afwachten of het verhaal van hetzelfde niveau zal zijn.

Ben

Spiderman homecoming

Spiderman Homecoming

Nadat hij zijn acte de présence gaf in Captain America: Civil War krijgt de vriendelijke muurkruiper van Marvel zijn eigen film in het Marvel Cinematic Universe. Tom Holland kruipt nogmaals in zijn kostuum en neemt het op tegen de superschurk Vulture, ironisch genoeg gespeeld door Birdman acteur Michael Keaton. De eerste trailer zag er al fantastisch uit: we zagen Spidey in zijn originele pak uit Amazing Spiderman schitteren naast Iron Man. Superbenieuwd hoe deze blockbuster zal uitdraaien.

Samurai Jack seizoen 5

Toen eind 2015 de eerste teaser verscheen van het nieuwe seizoen, wist ik met mijn euforie geen blijf! In 2017 is het dan eindelijk zover: Samurai Jack vindt na 12 jaar zijn weg terug naar het scherm. Genndy Tartakovsky belooft fans van Cartoon Network’s held op sandalen tien nieuwe afleveringen vol actie en zwaardengekletter. Benieuwd hoe er in dit laatste seizoen een eind gebreid wordt aan Jacks avontuur naar het verleden. Zal hij Aku’s bewind over de aarde een halt kunnen toeroepen?

Lady Layton: The Millionaire Ariadone’s Conspiracy

Na de geweldige mobile spin-off Mystery Room krijgen we een nieuw hoofdstuk over het nageslacht van Professor Layton. De dochter van de beroemde archeoloog start een detectivebureau in hartje Londen. Zal deze 3DS-game een nieuw licht werpen op de franchise? En nog belangrijker: zullen, nu puzzelontwerper Akira Tago het loodje heeft gelegd, de puzzels anders zijn dan in de oorspronkelijke DS-games? De tijd zal het uitwijzen.

Michiel

Dark Souls: The Board Game

Dark Souls: The Board Game

Dankzij de gelijknamige games, de indrukwekkende miniaturen en de vele beloftes van Steamforged Games is Dark Souls: The Board Game één van de meest succesvolle Kickstarterprojecten van 2016 geworden. Jammer genoeg krijgen we niet al onze content zoals beloofd in april, maar zullen de backers in maart het basisspel kunnen spelen, en worden alle uitbreidingen (met massa’s nieuwe vijanden en bazen, een hoop nieuwe speelbare classes, invaders, summons en items) hopelijk ergens in november geleverd. 2017 lijkt een jaar te worden vol coöperatieve RPG-bordspellen, en wij kunnen alvast niet wachten om het spel gebaseerd op onze favoriete gamereeks uit te testen.

Nioh

Ook de leden van Team Ninja hebben lessen getrokken uit het succes van de Soulborne-games en wagen hun kans om ons een aartsmoeilijke actie-RPG te brengen. Nioh speelt zich af in de jaren 1600 in een ietwat minder historisch Japan en vertelt een fictieve versie van het verhaal van de westerse samoerai William Adams. Aangezien het land geteisterd wordt door een heleboel rare demonen (oftewel yokai), merk je direct dat het spel veel inspiratie uit Japanse folklore haalt. Team Ninja heeft met een paar lichte wijzigingen de Soulborne-formule dus op een interessante setting toegepast, en als het spel even goed is als de demo, wacht ons een fijne ervaring vol stamina management, Fashion Souls, veel loot en moeilijke bazen.

Uncharted: The Lost Legacy

Al wie Uncharted 4 heeft gespeeld, had waarschijnlijk dezelfde vraag: waar is Chloe? Op een heel vluchtige vermelding na kwam ze immers niet in de zwanenzang van de avonturen van Nathan Drake terug. Hoog tijd om dat euvel te verhelpen in de standalone DLC die dit jaar zou moeten uitkomen. Heel veel is er nog niet over geweten, maar om een Indisch artefact te bemachtigen zal Chloe moeten samenwerken met een van de slechteriken uit A Thief’s End, Nadine. Naughty Dog belooft ons met The Lost Legacy een grote, filmische ervaring, en wij kunnen dus enkel hopen dat ze de kwaliteit van het basisspel zullen evenaren.

Louis

Doctor Who 10

Doctor Who Seizoen 10

Eigenlijk kijk ik uit naar een hele hoop nieuwe seizoen van mijn favoriete series. Dit jaar ga ik me echter eens wagen aan Doctor Who. Waarom ik in april bij het tiende seizoen wil inspringen? Deze vakantie werd in de Kinepolis een speciale kerstepisode vertoond getiteld The Return of Doctor Mysterio. Die vond ik wel goed, grappig en mooi vormgegeven en heeft me overtuigd om de show nog eens een kans te geven. Ook het feit dat er een nieuwe sidekick wordt geïntroduceerd is naar horen zeggen het perfecte moment om in te springen. Het merendeel van de plot devices waarvan ik anders zou opkijken worden namelijk nog eens uitgelegd aan de nieuwe assistent en dus ook aan het nieuwe publiek.

Rick Riordans nieuwe boeken

Als er één auteur is die ik altijd ga blijven volgen is het degene die me aan het lezen heeft gebracht. Rick Riordan brengt dit jaar twee nieuwe boeken uit. In zijn Grieks/Romeinse reeks komt begin mei Trials of Apollo: The Dark Prophecy uit. In zijn Noorse reeks komt begin oktober Magnus Chase terug voor zijn derde avontuur getiteld The Ship of the Dead.

Nintendo Switch

De Nintendo Switch komt eraan en Nintendo is erin geslaagd mij aan boord te krijgen van de hypetrein, al moet ik toegeven in het algemeen wel fan te zijn van Ninty. Ik kan al niet meer wachten tot de Switch naast mijn Wii U komt te staan. Games waar ik naar uitkijk? Zowel een nieuwe (of herwerkte) Splatoon als de nieuwe The Legend of Zelda: Breath of The Wild zie ik wel zitten. Ook het gerucht dat een versie van Pokémon Sun/Moon richting Switch zweeft, doet me nog meer uitkijken naar de hybride tussen console en handheld.

Elien

dunkirk

Dunkirk

Wie mij een beetje kent of volgt op Twitter zal dit ongetwijfeld niet verrassend vinden. Sinds Inception in de zalen verscheen in 2010 is regisseur Christopher Nolan mijn favoriete filmmaker. Elke film die hij sindsdien heeft gemaakt heb ik dus vol ongeduld afgewacht. En dit jaar vuurt de Brit weer iets helemaal anders op ons af: een oorlogsdrama. Zonder luguber te willen klinken kan ik wel zeggen dat het een genre is dat ik kan appreciëren, want het toont zowel het slechtste als het beste in de mensheid. In Nolans blockbusters staan emoties altijd centraal, dus ik kan niet wachten om te zien wat hij samen met een topcast (onder andere Tom Hardy, Cillian Murphy, Mark Rylance, Kenneth Branagh en nieuwkomer Harry Styles) in Dunkirk kan neerzetten. Hopelijk zonder nog meer grijnzende extra’s.

Logan

De beste trailer die ik in 2016 zag – naast die van Dunkirk – gaf ons een eerste blik op de derde solo Wolverine-film. Johnny Cash met Hurt, een ruige Wolverine en we zijn vertrokken. Na X-Men: Origins, die ik nog eens graag bekijk om te zien hoe ver ze gekomen zijn, en het veel betere The Wolverine, staat regisseur James Mangold opnieuw aan het roer voor een prent gebaseerd op de Old Man Logan-comics. De vertolking van Hugh Jackman is nog steeds mijn favoriete superhero performance aller tijden (sorry, Sebastian Stan) en ik word al triest als ik er nog maar aan denk dat Logan waarschijnlijk zijn laatste keer met de klauwen zal zijn. Als het dan toch zo is, hoop ik dat deze film een waardig afscheid wordt.

Making History

Ondertussen kijk ik ook wel nog eens naar tv, en mijn favoriete trailer van het nieuwe jaar was die voor Making History. Tussen een waterval aan tijdreisseries had deze comedy de leukste tijdreisopzet, en met acteurs als Adam Pally en Leighton Meester en een absurde humor waar ik van hou zie ik dit niet meteen misgaan. En laten we eerlijk zijn, een trailer waarin My Heart Will Go On gebruikt wordt voor een komisch moment? Count me in.

An-Sofie

Taboo

Zoals jullie al in onze pilot potential kunnen lezen, ben ik helemaal weg van de eerste aflevering van Taboo. Ik kan dus alleen maar aftellen naar de volgende afleveringen. Een kostuumdrama dat de traditionele glitter and glamour laat voor wat het is, en eerder de groezelige, vuile kant opgaat. Het lijkt er ook op dat in Taboo alle personages hun eigen scherpe kanten hebben, en er geen puur goed en puur kwaad is. Nieuwe series zijn altijd goed nieuws, en zeker bij de BBC durven ze tegenwoordig voluit gaan wat dat betreft. Hopelijk kan Taboo de voorhoede vormen voor meer actor driven reeksen, waarbij de grootste talenten van het moment de kans krijgen om de sterren van de hemel te acteren in rollen die hen op het lijf geschreven zijn.

Dunkirk

Net zoals Elien kijk ik ontzettend uit naar Dunkirk. Rogue One in IMAX vond ik niet meteen de max, aangezien de film helemaal niet in dat formaat gefilmd is. De redding kwam in de vorm van de proloog van Dunkirk, die het volledige scherm benutte. Die 5 minuten film hebben de hype bij mij alleen maar groter gemaakt: het ziet er spectaculair goed uit. Christopher Nolan heeft me nog nooit teleurgesteld met zijn films. Voeg daarbij het historische onderwerp, overgoten met een orkestraal sausje van Hans Zimmer, en ik ben al helemaal hyped. Kers op de taart is die absoluut fantastische cast (Tom Hardy (nooit gedacht dat jij die tof vond – ER)! Cillian Murphy! Kenneth Branagh! Mark Rylance! James D’Arcy!). Meer moet ik niet weten om nu al te beslissen welke film ik waarschijnlijk meerdere keren in de cinema zal bekijken. Was het maar al juli…

Winds of Winter

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar ik zet het zesde boek in de Song of Ice and Fire reeks voor het tweede jaar op rij in de zaken waar ik naar uitkijk. Het voorbije seizoen van Game of Thones was beter dan dat ervoor, maar we zitten nog steeds met die twee gescheiden werelden van boek en serie. Veel meer dan naar het zevende (en voorlaatste) seizoen van de reeks, hunker ik dus naar een nieuw boek. De voortekenen zijn goed, onze vriend G.R.R. Martin heeft duidelijk prioriteit gegeven aan het schrijven in 2016. Ik volhard dus in de boosheid (noem het gerust koppigheid), want als er niemand meer staat te springen voor boek 6, komt het er zeker nooit meer van. Zoals ik mijn wensen voor 2016 ook al afsloot: Go George!

Yorick

Google Hardware 2016

De volgende zet van Google

In 2016 werd het duidelijk dat de zoekgigant eindelijk de hardwaremarkt echte aandacht zou schenken. Google introduceerde een WiFi-router, een nieuwe Chromecast die gereed is voor 4K en HDR, een nieuwe VR-headset, een virtuele assistent, en eindelijk een high end smartphone.

We zagen geen van deze gelanceerd worden op de Belgische markt, ondanks de positieve ontvangst door de pers in het buitenland. Er valt ook nog wat bij te schaven aan wat Google Home kan. Ook zou het fijn zijn mocht de Google Pixel (XL) waterdicht zijn. In 2017 kan het bedrijf tonen dat ze luisteren naar de feedback van gebruikers, dat ze hun logistiek op orde kunnen krijgen om toestellen in meer landen te verkopen en zo echt de concurrentie durven aan te gaan met Apple.

Virtuele assistenten, bots en andere artificiële intelligentie

Vorig jaar leek het erop dat de doorbraak van artificiële intelligentie niet veraf meer kon zijn. Intelligente journalisten zoals Casey Newton zagen chat bots als een mogelijke opvolger van de app als belangrijkste interface op je smartphone. Microsoft kondigde op hun Build-conferentie aan Cortana te zullen uitbreiden op alle mogelijke platforms. Google lanceerde de Assistant, een uit de kluiten gewassen Google Now met erg veel potentieel. Zeker als andere bedrijven de mogelijkheid krijgen om hun eigen services aan te bieden. Siri, de virtuele assistent van Apple, werd beschikbaar op MacOS en werd opengesteld voor ontwikkelaars.

De fundering is gelegd, nu moeten de grote jongens uit Silicon Valley bewijzen dat artificiële intelligentie de toekomst is. Van chatbots hoorden we in het najaar van 2016 niet veel meer en voor virtuele assistenten zou wel eens hetzelfde kunnen gebeuren.

Ziezo, het zit erop! Zoals je kan zien wordt het weer een geweldig jaar vol geekiness. Je mag dus ook in 2017 op Geekster rekenen om jullie de weg te wijzen naar de knapste films, spannendste tv-series, lekkerste games, coolste tech, kartonnigste (neen, dat is geen woord en neen, dat deert ons niet) bordspellen en nog zoveel meer. Glorious Geekster, at your service! 

Zie ook: Waar we naar uitkijken in 2017 (deel 1)

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties